Napisano 4 Sierpień 201014 l Zachęcam do obejrzenia animacji, która jest wynikiem współpracy trzech osób ze szkoły Academy of Art University. Autorami filmu są Lisa Allen, Bernie Warman oraz Shaofu Zhang. Więcej o filmie na stronie (również materiały making of): http://www.dragonboythemovie.com/
Napisano 4 Sierpień 201014 l noo...jak dla mnie takie jakies bez rewelacji :/ ani specjalnie smieszne ani nie powala technicznie.
Napisano 4 Sierpień 201014 l Ech. Strasznie jedzie po schemacie. Kurcze - do tego wkurza mnie już ten przesadny, słodki styl w grafice komputerowej! No rzygać mi się prawie od tego chce. Tak jakby nie potrafili ludzkiej głowy wymodelować, to w toonce zawsze dobrze wygląda, nie ważne jakie proporcje ... Ale może się czepiam?
Napisano 4 Sierpień 201014 l Jak dla mnie rewelacja :D. Nie oceniam techniki, nie oceniam warsztatu. Oceniam to, że na chwilę odpłynąłem i rzeczywiście wczułem się, przejmowałem tym co się dzieje. Czasem warto wyłączyć wewnętrznego krytyka i po prostu cieszyć się historią. Nie tyle sztampową co po prostu uniwersalna. Super :)
Napisano 4 Sierpień 201014 l ...przyjemnie i po ludzku.... bez krwawych tasaków, cycków i paszy dla idoitów....idzie nowe może normalne...:))...miło pomarzyć...!!!
Napisano 4 Sierpień 201014 l Niektóre dzisiejsze flaszery są po prostu tak idiotyczne, podtrzymują widza przed ekranem tylko widokiem masakry i wszędobylsko sikającej krwi, a część osób jara się tym. O zgrozo... Żeby historia w tych filmach miała jeszcze jakiś sens, komizm a masakry czemuś służyły a nie były same w sobie zabawne, bo to już sadyzm. Polecam http://www.seedanimation.com/work.php#2 jako przykład śmiesznej masakry, nie śmieszącej samą masakrą lecz jej kontekstem.
Napisano 5 Sierpień 201014 l Co fakt to fakt ze autorzy narobili sie niemalo, ale jakos do mnie fabula nie przemawia
Napisano 5 Sierpień 201014 l popieram słowa dziadka3d :) Miło bez niepotrzebnych fajerwerków. Na wszystko jest miejsce i czas :)
Napisano 5 Sierpień 201014 l Bardzo przyjemne kolorki. Historia taka sobie. To prawda, że miło się ogląda takie obrazki w potopie "paszy dla idiotów".
Napisano 5 Sierpień 201014 l Bardzo fajny filmik. Historyjka, reżyseria, grafika, animacja. Wszystko współgra i tworzy super całość.
Napisano 5 Sierpień 201014 l Spoko jest, daje rade. Filmik co prawda nie trzyma trendow ewolucyjnych, zgodnie z ktorymi dziesiatki zdobywaja dziesiatki, a trojki trojki;)....ale to dobrze, bo w rzeczywistosci tez sie to przeciez zdarza, tylko trzeba troche powalczyc..jak na filmie hehe Ciekawilby mnie kolejny short z przygodami tej "pary" po 3 latach znajomosci;)