Bacry Napisano 14 Październik 2003 Autor Napisano 14 Październik 2003 Dzięki za uwagi z pewnością się do nich ustosunkuje kolejnym renderem:D. Jeżeli chodzi o klatkę piersiową i jej mięśnie to jak podciągałem to w górę to lepiej wyglądało, za to według proporcji powinno być właśnie na tej wysokosci. Ale jeszcze troszkę go podrasuje i wtedy robie wdzianko dla terrorysty:D
RK Napisano 14 Październik 2003 Napisano 14 Październik 2003 Może drobną referncję ? Stoi niedaleko mojego domu :D
Bacry Napisano 15 Październik 2003 Autor Napisano 15 Październik 2003 Ach te ciepłe klimaty. A teraz kilka poprawek. Czy też raczej zmian, bo czy lepiej czy gorzej:D
Kuciel Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 noo widze ze idzie calkiem niezle, czekam na teksturki i odjechane ubranko :D
Max Schreck Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 Według mnie dolna granica klatki piersiowej (tam, gdzie kończy się mostek) jest za nisko. Powinna być nieco bliżej mięśni piersiowych. Ale skoro go zamierzasz ubrać, to chyba nie ma najmniejszego znaczenia.
Bacry Napisano 15 Październik 2003 Autor Napisano 15 Październik 2003 Może klatkę piersiową jeszcze lekko wysunę do przodu. Ogólny modeling ma jednak znaczenie, bo potem będzie łatwiej wymodelować ubranie.
Falcrum Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 No i w biodrach i talii jest za wąski...Wygląda jak sklejony z (góra)ciała mężczyzny i (dół) kobiety...
Bacry Napisano 16 Październik 2003 Autor Napisano 16 Październik 2003 Ale jeżeli zrobię go szerszego w biodrach to tym bardziej będzie wyglądał jak kobieta:D. Wydaje mi się, że taki efekt jest spowodowany gładkością modelu. Szkic ogólny ubrania. Pewnie jeszcze coś pozmieniam.
RK Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 Fajny :) Trochę przypomina Cyphera z Matrixa. Czemu takie małe stópki ?
Bacry Napisano 16 Październik 2003 Autor Napisano 16 Październik 2003 Może to przez tą łysinę:D A stópki no cóż... pewnie żeby szybciej biegał:D. To tylko szkic, które i tak zwykle nie bardzo mi wychodzą. Tak jeszcze ciągle myślę nad tym jego ubiorem. Troszkę skromnie w tej chwili wygląda.
RK Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 Jest bardzo fajny- myślę że będzie ok... zwłaszcza zrobiony z czarnej skóry. Zawsze możesz mu dodać burnus a la Lawrence z Arabii :)
Bacry Napisano 16 Październik 2003 Autor Napisano 16 Październik 2003 Myślałem o tym tylko jak w czymś takim usiąść w fotelu. Kamizelka będzie chyba jeszcze zapinana na barkach.
MaggeM Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 NO fajne :) niebo - widac ze skan:) wyglada jakosc sucho :) no postac...moglabybyc lepsza szczegolnie jesli chodzi o proporcje ciala:) No ale zato te statki, budynki wychodza ci wyrabiscie.. tylko zmien texturke tego 1 statku bo zielona jest skopana pozatym taki statek powinien byc raczej z metalu,stali jakies odblaski hmm drugi statek jest qlowaty :D Barcy proooooooosze zmien server !!!! Shita..interia to najwieksze G na tej planecie jak mozesz tego uzywac- jest najwolniejsza..polowa prac misie nie wczytuje a jak juz to tak wolno ze ide se s psem na spacer i wracam i jeszcz nie ma..a w dodatku czest poprostu sie zatrzymuje i widze pol rysunku... co za badziewie !!:( hej no zmien se na oneta jesli chcesz uzywac portalowych dobrodziejstw :D Onet ma najszybsze severy z tych wszystkich shitow.. pomijajac to ze sam jest shitem.. ale wszystko wczytuje sie od razu!...nie zastanawiaj sie dulgo nad tym :D tylko zakladaj konto w tej jak to sie zwie? .. republice na onecie :) hyba ze stac cie na cos lepszego hehe [lol2] no to czekam na wiecej .. bo fajnie to wyglada :)
Bacry Napisano 17 Październik 2003 Autor Napisano 17 Październik 2003 Pierwszy statek to ten speeder? Ciężka sprawa, ostatnio troszkę kombinowałem z jego teksturą zmieniając materiał na vrayowego. Zobacze jeszcze bo troszkę to dziwnie wyglądało.generalnie dodałem większe odbicia i troszkę to wszystko szklanie zaczęło wyglądać. A że tekstura strasznie wielka (4096x4096) i do tego jeszcze są trzy (bump, difuse, reflection) to strasznie wolno się to liczy. Serwer powiadasz:D Zobaczę ile będę miał czasu. Postaram się zajrzeć. Ogólnie onet zawsze omijałem z daleka:D
Gość User190 Napisano 17 Październik 2003 Napisano 17 Październik 2003 Niom, bardzo łądna pracka - rzeczywiście warto tu zaglądać!! Hmm.. zapowiada się interesująco!! :)
saygon Napisano 17 Październik 2003 Napisano 17 Październik 2003 no on ja tu widze ze nie jestem jedynym ktory robi jedna pracke hmm no powiedzmy niezbyt kroitko. ale efekty rewelacja, stacja jest piekna, jak jeszcze dojda szczególy to bedzie przed czym bic poklony
Bacry Napisano 20 Październik 2003 Autor Napisano 20 Październik 2003 Dzięki serdeczne. Saygon mam nadzieje skończyć to kiedyś pewnie tak jak ty:D Jak na razie nie ma update\'u:( Weekend strasznie był zapchany. W onecie jakoś nie mogę znaleźć wolnej nazwy. Chyba coś mi Natszkapa kaszani, albo jakiś cookiz. Pozdrawiam Bacry
Bacry Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 Tak wiec dalej na interi jade:D W dodatku zniknela polska klawiatura wiec nie ma polskich liter:D Troszke zmieniona fizys i widac kawalek bluzy. Maskowanie pustynne. Pozdrawiam Bacry
Falcrum Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Coraz lepiej...spox Dodaj mu włosy, one będą \"wyrazem postaci\"... Jego ubranko wygląda ja...hmmm...papie do \"D\"...;D Zmień bump\'a... Powodzenia i pozdowienia...;)
Bacry Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 Material tylko tymczasowy. Bardziej kolor sie tu liczy. A bluza jeszcze do poprawy. Dojda jeszcze uchwyty, szwy itp.
Gotham Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 Zaszalej troszkę z teksturkami + Troszkę życia ;).
Bacry Napisano 27 Październik 2003 Autor Napisano 27 Październik 2003 Troszkę życia? Chodzi o przyspieszenie tempa:D. Teksturki bedą oczywiście. Na razie robię ciągle poprawki w modelach. Jak wrócę po południu z wypadu podrzucę trzy nowe screeny (bez tekstur). Pozdrawiam Bacry
Bacry Napisano 27 Październik 2003 Autor Napisano 27 Październik 2003 Tak więc mam troszkę czasu na dodanie obrazków. Niestety czasu mam naprawdę niewiele więc i postęp niewielki. Kolory usunąłem aby nie myliły, że to końcowy efekt (do końca to jeszcze troszkę brakuje) Pozdrawiam Bacry
Quadysz Napisano 27 Październik 2003 Napisano 27 Październik 2003 kamizelka: domyslam ze ze jest ona zrobiona z jakiejs sztywnej skory i dlatego jest taka idealna bez zalamania - OK. moze faceta nie bedzie zabardzo widac ale mysle ze moglbys moze troszke poprawic mu i polaczenie reki z kadlubkiem - chodzi mi glownie o polaczenie miesni piersiowych z miesniami barkow(co jest prawie ok) i bicepsow (same bikole :) tez sa jakies dziwne ale tego nie oceniam poniewaz i tak bedzie on siedzial inaczej) pozdrawiam ps czekam z niecierpliwoscia na updaty
Bacry Napisano 27 Październik 2003 Autor Napisano 27 Październik 2003 Załamania, będą, tylko najpierw muszę dorobić paski przytrzymujące aparacik i dorobię kilka sprzączek, i wtedy wyjdzie mi gdzie te nieszczęsne fałdy powstaną.
Gotham Napisano 27 Październik 2003 Napisano 27 Październik 2003 Mi brakuje fałdek czy naciągnięć materiału oraz twarz mi się nie podoba ale to u mnie już standard w sumie.
Quadysz Napisano 27 Październik 2003 Napisano 27 Październik 2003 twarz faktycznie jest irytujaca ale chyba mial miec na niej jakas pilotke z tego co pamietam :) swoja droga jest podobny do mojego znajomego :)
Bacry Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 Czemu twarz irytująca? Wyraz twarzy może jakiś dziwny? Wczoraj poprawiłem troszkę kości policzkowe, ale nie mam renderingów. Dorobiłem też paski przytrzymujące aparat na klatce, dojdzie jeszcze kilka uchwytów, wtedy dorobię fałdy na kamizelce.
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 :) mnie w niej irytuje nos i usta :) (dolna warga za bardzo wysunieta do przodu a czubek nosa za nisko ) moze koncowka brody tez za bardzo do przodu.. ale wiesz sa gusta i gusciki :) moze irytuje mnie dlatego ze ten moj znajomy tez mnie irytuje hehe :) ps. w sumie to skoro poprawiles kosci policzkowe to moze juz bedzie ok... czekam z niecierpliwoscia na updaty bedac caly czas pod wrazeniem calej sceny... a tym ze mnie irutuje to sie nie przejmuj :) zebys ty wiedzial jak mnie ostatnio wszystko irytuje - a najbardziej p. z dziekanatu :D
Bacry Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 Koniec nosa specjalnie jest opuszczony. Miał troszkę przypominać araba:D
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 :D hmm araba powiadasz :) w turbanie pewnie bedzie mu lepiej :) a jak dodatkowo dodasz wasy to zniknie problem z ustami :) taak wasy i sniada cera i jakies niedoskonalosci na twarzy moze jakas blizna... :) dobra nie mieszam ci juz w koncu to nie twarz bedzie tworzyc klimat sceny ( chyba :) ) pozdrawiam
Bacry Napisano 3 Listopad 2003 Autor Napisano 3 Listopad 2003 Ledwo dwa dni minęły, a tread prawie utonął w odmętach forum:D Update niewielki, ponieważ ostatnio musiał zacieśnić znajomość z doktorem Gryypa:D. Ledwo żyję (kichawa prawie mi odpadła). Pozdrawiam Bacry
Pablo Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 yeeeah this is cool !! :))) naprawde podoba mi sie :) cezkam na texturki pozdr
dr Ug Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 Jak mu sie fajnie spodnie wcinaja, bidulek;) Strasznie obcisle te spodnie.
Bacry Napisano 3 Listopad 2003 Autor Napisano 3 Listopad 2003 Pewnie trzeba mu to troszkę poluzować, bo się chłopak dzieci nie doczeka ;)
soshka.cg Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 Tak powiem Ci Bacry, że to jest jeden z najciekawszych wip ów na tym forum. są pojazdy, jest sci-fi, jest postać, w zasadzie to jest wszystko prucz autka co można na tym forum znależć :D. Pozazdrościć można Tobie tylko warsztatu i cierpliwości. Zaczeło sie tak niewinnie od ścigacza, a przy dobrych wiatrach skończy się na epizodzie 10. (To byłby nawet świetny pomysł)
Bacry Napisano 3 Listopad 2003 Autor Napisano 3 Listopad 2003 No aż tak dużo to nie wymagaj odemnie:D. Ale animka strasznie mi po głowie chodzi. Najpierw scena zlecenia, ciemne pomieszczenie, ośiwetlone z dołu, potem jakaś scena w miescie, no i kulminacja, założenie ładunków wybuchowych i sama eksplozja. Ale zobaczymy poczekamy, nie zabiorę się do tego bez wcześniejszego storyborda.
Bacry Napisano 3 Listopad 2003 Autor Napisano 3 Listopad 2003 A to zupełnie inna para kaloszy. Do animacji potrzebna będzie czysta koszulka i spodnie. Tak mi się przynajmniej wydaje. Dość dawno temu zabierałem się za animację ubrania. Wtedy pozwalałem właśnie pluginowi zginanie i fałdowanie ubrania. Jednak projekt nie został skończony z powodu upadku systemu. Po reinstalacji poprzednie modele zostały .... Tak więc zobaczymy jak to się będzie zachowywać w praniu. Podczas przygotowania do animki zwyczajnie \"wyprostuje\" ubrania i zrobię jakieś testy. Niestety z tego co pamiętam to ubrania są bardzo \"procesoro chłonne\". Pozdrawiam Bacry
Bacry Napisano 4 Listopad 2003 Autor Napisano 4 Listopad 2003 No i teraz poprawka niewielka kamizelki i spodni. Dodatkowo buty. Na razie takie same, ale to się zmieni, na razie nie miałem czasu na więcej. http://bacry.w.interia.pl/ubiB01.jpg> http://bacry.w.interia.pl/ubiB02.jpg> http://bacry.w.interia.pl/ubiB04.jpg> Pozdrawiam Bacry
Bacry Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 Najpierw czapeczka była dla poprawy piekielnego humoru. Ale tak jak patrzę to chyba po przeróbkach zostanie. http://bacry.w.interia.pl/UbiCZ.jpg> http://bacry.w.interia.pl/Ubi.jpg> Pozdrawiam
Quadysz Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 wiesz co ten kolo ma nos podobny do tego co masz na avatarze :) z czapka jest juz mniej irytujacy :) w zasadzie w ogole :D
saygon Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 jakos jego usta mnie nie przekonują, podobnie tez wydaje mi sie ze czapka zachodzi na siatek głowy przy skroni, ale npokularki sa rewelacyjne zdecydowanie popraw rogi ust, bo ppują caly model i obszar miedzy nosem a ustami , bo jak dla mnie troche za ostry jest(za ostre krawędzie)
Bacry Napisano 9 Listopad 2003 Autor Napisano 9 Listopad 2003 Siateczka częściowo się przenika, to fakt. Ale to już poprawiłem, fragment twarzy w rejonie ust i nosa jeszcze będę musiał podrasować, ale to dopiero w poniedziałek bo dzisiaj pracuję :( A teraz względnie kompletny facet. No i jak ktoś ma ochotę to jest jakieś 180 Kb obracającej się czapki. Tak około pół obrotu. http://bacry.w.interia.pl/Czapka.avi Pozdrawiam.
filuh Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 bacry nie mogłem doczytać czym robisz ubrania.
Bremen Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 pierwsza klasa ten modelik faceta jak i zreszta wszystkie :). Koles moze przez te okularki i dosc obcisly stroj wyglada jak pedalek ale ogolnie to jest naprawde git.
Bacry Napisano 9 Listopad 2003 Autor Napisano 9 Listopad 2003 Jak policjant z YMCA:D Niezamierzone:) A ubranie jest ręcznie modelowane. A odnośnie nosa (zapomniałem wcześniej wspomnieć), to na avatarze jest mój dużo wcześniejszy model, który został utarcony wraz z awarią kompa, więc pewnie to jakaś moja przypadłość modelarska:D
Bacry Napisano 13 Listopad 2003 Autor Napisano 13 Listopad 2003 Takie było zamierzenie. Ciesze się, że ktoś rozpoznał.
Rekomendowane odpowiedzi