adek Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Zachęcam do obejrzenia krótkiego filmu, który wykonany został przez dwóch uczniów szkoły Ringling College of Art and Design na Florydzie. Autorami filmu są Brendan Carroll oraz Francesco Giroldini. Momentami, aż ciężko uwierzyć, że ten film wykonany został przed dwóch uczniów jako praca dyplomowa. Sam Ringling College jednak uważany jest za jedną z najlepszych i najbardziej innowacyjnych szkół jeśli chodzi o grafikę i sztukę w USA.
dac77 Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 I wszyscy żyli długo i szczęśliwie. Tylko dzieci nie mieli (z wyjątkiem małpy) bo to mnisi więc nie tego. Wcale nie jest trudno mi uwierzyć że to studenci koledżu. Przecież to nie nastolatkowie. Trochę braków w animacji twarzy i ekspresji i brak synchronizacji z mową. Nie lubię mnichów.
Persh Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Stucenci, stare konie po 20-kilka lat. Hehe. Nie no fajne. Muzyka najlepsza. Bo naprawdę świetnie skomponowana. Reszta też bez większych zarzutów. Bardzo fajne oby więcej takich animacji
asblaze Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Chyba to fragment scenariusza Amerykanina w Shaolin :) a może i wcześniejszych przypowieści :P Wykonanie bardzo miłe, ale brak charakteru twarzy mi bardzo dokuczał :)
Orzeszek z Gabonu Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Bardzo fajne, dobrze się to ogląda, nie ma co narzekać. Masa roboty.
Kris_R Napisano 27 Sierpień 2010 Napisano 27 Sierpień 2010 Fajowe :) 2 kolesi sobie usiadło i zrobiło :) I tak powinno być! BRAWO
dziadek3D Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 Kris_R ....jak by tak było jak piszesz.... to byśmy mieli dziennie do obejżenia 333333333 filmy, a jakoś tak nie jest.... myślę ze sie musiały chłopaki nieźle napedałować.... nie wspomnę o kasie....:))
Grave Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 Masa pracy, umiejętności no i wiedzy jest potrzebne aby w sensowym tempie zrobić taki filmik (bez douczania się X godzin w międzyczasie, czy wsparcia jakiegoś mentora). Tego typu filmy uczniowskie powstają zazwyczaj w bardzo dogodnych warunkach - dużo czasu na douczanie, wsparcie kogoś bardziej doświadczonego, przyjemna atmosfera i wygodny pomysł (w miarę bezproblematyczny w realizacji)... Filmik jest świetny i wypada tylko pogratulować :)
bbandi Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 Filmik świetny. Ciekawe czy w garażu robili:) w końcu studenci. P.S Co do kasy nie uważam że wszyscy którzy im pomagali wzięli za to pieniądze, nie każdy za wszystko chce chapać kase
_Arti_ Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 No dobra - jestem jak zwykle obrzydzony "$w33333T-$t@jl3M" jaki panuje aktualnie w filmach 3D. Ale tutaj - tutaj jest trochę podobnie do "Łowców Smoków" - czyli nie wylewa się róż i słodycz na każdym kroku, brak zbędnych żartów i fajny klimat. ( jeżeli kogoś jak i mnie wkurza ten współczesny, cukierkowy styl robienia filmów w 3D, to polecam "Łowcy Smoków" - na prawdę miła odskocznia ;) )
KICI Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Pewnie praca dyplomowa nieobroniona ;-) Ciekawe w jakim czasie powstał ten fajny filmik.
Lucek Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 (edytowane) Arti: Zgadzam się. Łowcy smoków to zaprzeczenie shrekowego standardu. Też mi się skojarzyło z tą animką. I też polecam! Edytowane 29 Sierpień 2010 przez Lucek
Rekomendowane odpowiedzi