mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 W związku z zwiększającą się ilością produktów nie przeznaczonych nań wystawianych w wątku speed painting apeluje o wrzucanie wszelkich prób, eksperymentów pędzli, zabawnych rysunków czy pierwszych testów programy graficznego tutaj. Nie traktujcie jednoczesnie tego wątku jako miejsca dla artystów klasy B. Po prostu tutaj nikt wam nie będzie zarzucał, iż postujecie słabe/niestarannie wykonane prace. Każdy, kto ma nietypowy pomysł na brusha czy technikę niech pierwsze próbki da tutaj. W związku z pytaniami dodaje do kategorii tego wątku wszelkie szybkie szkice/prace wykonane w programie artrage. Także czujcie się wolni wrzucać wszystko w tym programie wykonane tutaj :) Jeśli tych[artrage wykonanych] prac będzie zbyt dużo, niech ktoś utworzy osobny wątek dla tego programu. Wtedy tam wrzucajcie wszelkie tego typu grafiki. Wektorki są jak najbardziej ciepło przyjmowane. Nie ograniczajcie się jakąkolwiek techniką, gdyż ważny jest efekt. Dziękuje za uwagę :)
leander Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Odnosnie watku, to wg mnie niezly pomysl, z drugiej strony mi wahania poziomu na speed paintings nie przeszkadzaja. Zobaczymy czy sie przyjmie i czy ktos bedzie wrzucal prace :D a niesmaczne zarty mozna wrzucac? :) Ja do sportowcow nic nie mam, wrecz poswiecilem im kilkadziesiat godzin przez ostatnie dwa tygodnie. Test nowego ArtRage (ver 1.1 - http://www.ambientdesign.com/artrage.html), ma juz color pickera, ale jakos dziwnie dziala.
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 tutaj praktycznie wszystko, co malowane można wrzucać. fajne sans serif... zaraz wrzuce tutaj coś mojego
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 a oto i zapowiadany eksperyment :) szkic na kartce, test nowej techniki i nowego podejścia do symulacji DOF w kwestii rysunków.
smart Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Kompozytor a czapkę ma jakby malarzem był,zdawać się może.
rowr Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 mCh wole twoje speedy to jakies takie jak by dziecko mego kumpla mazgalo ,a moze poprostu nie kumam(tam jest stol obraz i drzwi?) a i edit post istnieje
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 smart: milusi pomysł :) o wykonaniu tutaj raczej nie dyskutujmy, chyba, że ono miałoby być celem stworzenia obrazka ;) rowr: przyjmuje konstruktywną krytykę z godnością. zdolne te dzieci są, imho. dodam tylko, iż powstałe w aFRYCE, gdzie to byłem (z powodu upałów i innych [cześć tato!]) mocno, że się wyrażę ***... Rysowanie traktuje również jako terapię i stąd też tyle uczuć w tym rysunku. Przypatrz się dobrze, a je znajdziesz....
leander Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 rowr - tu wlasnie maja ladowac prace pozostawione w pol drogi, jajcarskie, eksperymenty itp. Speedy wbrew pozorom powinny byc niejako 'ukonczonymi' pracami. Tzn nie finalnymi, ale dopracowanymi na pewnym etapie. Tutaj mozna sobie pozwolic na wiecej swobody.
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 leander widzę, że zrozumiałeś całkowicie cel jak i przesłanie :) i nie ma tutaj żadnej zasady typu - jeden obrazek, jeden post... Choć będzie to jak najbardziej mile widziane. I nie wdawajmy się tu w jałowa dywagacje, po prostu róbmy :) co do topica wszystko jasne, więc panowie - do broni! zapomniałem o paniach... cóż za niedopatrzenie!
asfalton Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 mCh co to za siano ? Jesli dobrze widze to jest postac lezaca na lozku sciskajaca poduszke ,zmiezjaca do zasniecia w pozycji embrionalnej ala Salvador Dali (mam na mysli to jak czasem spal)
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 bardzo stare, niestety z foto referencji... jeden z moich pierwszych poważnych obrazków w ogóle na komputerze.
Siegmar Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 mCh - a to jest calkiem niezle ... powinno byc w speedach ... niby niedokonczone, a jednak sprawia wrazenie zamierzonej niedorobki ... ciekawa technika i dobre kolory
Conrad Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 "Odnosnie watku, to wg mnie niezly pomysl, z drugiej strony mi wahania poziomu na speed paintings nie przeszkadzaja. Zobaczymy czy sie przyjmie i czy ktos bedzie wrzucal prace :D" dokłądnie, nie powinno byc dnej hierarchi, bo to tylko starannosc i czas, liczy sie przekaz i forma.bardzo dobry temat. popieram jegi dzialalnosc.
Tomur Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 to mial bys szkic do DSG ale heh nie wyszedl
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 szkic... jak dokończe pojawi się w finished works, ew. w speed painting :)
rowr Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 no dobra a wektorki mozna tu pyknac czy osobny dzial musze zalozyc :) taki wektorek 12 min nie chcialo mi sie nad nim dluzej siedziec bo nie mam teraz czasu bledy widze ale co mi tam a co do speed painting radze zmienic nazwe albo jakis regulamin napisac he dopiero zauwarzylem ten blur to chyba z photoshopa nad lewym okiem musial sie zrobic jak rozdzialke zmniejszalem
Cpt.Obvious Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 zamysl git ale to co sie tu dzieje to troszke chyba speed painting 2 niz fun arty.
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 rowr: wrzucaj cokolwiek, co można nazywać rysunkiem bądź grafiką, niedokończoną, wadliwą, eksperymentalną, lub zabawną i tylko zabawną. tiger1313: spokojnie... zaraz tu się wrzuci kilka moich mini-komiksów :) hehe...
Big Foot Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Hej, pierwsze "coś" :| Czy wy też zaczynaliście od takich śmieci?
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 big foot: no ba, od jeszcze gorszych :) akurat trudny temacik sobie wybrałeś stary jak na początek. rysuj na początku jakieś sześciany, etc. o widzę, że jesteś o rok starszy ode mnie :) witamy na thread'ie i życzymy miłej zabawy :) do reszty: tutaj ma być taka familijna atmosfera, w której niestety ja nie miałem okazji się jako grafik wychować... zawsze mnie ostro krytykowano i to mnie bolało, sami zresztą doskonale o tym wiecie z własnego doświadczenia.
Big Foot Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Jesli nie pujde spać to was dziś tu zamęcze :P
Big Foot Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Taka chora nocna wizja :P P.S. Już nie mogę, idę spać... zadowoleni, prawda? :)
mCh Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 o mój.. bigfoot, ale to ostatnie to juz była przesada lekka :)
Kub@ Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 hehe paczątki + mycha rulez :P http://www.republika.pl/soulfly/fot/01.jpg http://www.republika.pl/soulfly/fot/maf3.JPG
mCh Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 taka mała notka dla wszystkich mających problemy z *beznadziejnymi* usługami republiki i te pe... jesli jesteś utalentowany, lub masz na dysku te archiwalne prace biblegoowskiego (hehe) to chętnie wrzucę na swój serwer te prodki. praktycznie bez ograniczeń, nawet nie liczyłem gigabajtów wolnych na serwie :) zagadać na gg i dowiedzieć się maila - marsz! :)
kolegaalek Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Oj oj, nie podoba mi ssię ten pomysł, wolę wrzucać wszystko do speedów.
Marcin Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 nie moglem sie powstrzymac .... kompletna noga ze mnie w 2d .. ;)
rowr Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 ja kultowy 6 poly hehe najlepsiejsza pracka tutaj :D i lezka w oku sie kreci :)
biglebowsky Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 'taka mała notka dla wszystkich mających problemy z *beznadziejnymi* usługami republiki i te pe... jesli jesteś utalentowany, lub masz na dysku te archiwalne prace biblegoowskiego' troche ich mam a co? chesz kupic?
leander Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 dobryt pomysl mCh, wrzucilem kilka prac Biglebowskyego na swoj serwer. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3516
little-ninja Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 ja chcialem bigi, juz mi je wszystkie obiecales, a teraz na forum chcesz je sprzedawac? ty prosiaku jak mozesz...teraz to ja juz nie wiem czy moge z toba lozko dzielic, prostaku ... leander masz minus jak z poznania do warszawy ...bleee
leander Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 > leander masz minus jak z poznania do warszawy ...bleee to rzut beretem przeciez :)
mCh Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Napisano 31 Sierpień 2004 leander: uważaj, niektórzy mają twarde berety. żeby ci się odechciało rzucania nimi, o!
mCh Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 panowie. jakaś wielka tragedia się stałą pełno postów, mało obrazków. asfalton, kolega alek (to również dla ciebie powstał ten wątek, cmok), reszta - DO BOJU. Ja dzisiaj coś wrzucę z serii "mCh'a z brushami zabawy i figle".
mCh Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 cicho jak makiem zasiał, wrzucę więc oto taki eksperyment. test kilku nowych technik jak zwykle :) ja mam skrzywienie na punkcie nowych brushy, haha ;)
mCh Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 takie tam, tło do mojej strony, która nadchodziii...
SansSerif Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 mCh na tlo do strony to chyba ten przedostatni lepszy. bardzo przyjemny zreszta obrazek.
mCh Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 wiem, wiem, może być trochę nieczytelne... jednakże w wersji na stronę dam na środku biały kwadrat (spokojnie, zrobię to na tyle umiejętnie [mam nadzieję], że nie popsuje efektu) co da mi większy kontrast przy czarnym tekście. to przedostatnie to taki spontaniczny freestyle bez pomysłu, czysty eksperyment z brushami. jeśli to ci się podoba, to spodoba ci się mój większy projekt z wykorzystaniem tejże techniki, który będzie się szykował na bitwę... o ile wygra ostatni człowiek na ziemi.
Siegmar Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 przedostatni fajny, ale jako tapeta tego zespolu by sie nie nadawal ... plakaty i okladki plyt tez maja wykrecone ... ostatni ma fajny napis ... tez dam tescik brushy
mCh Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 no i ciekawie ci wyszło, tylko te drzewka jakoś nie pasują. jeny, jacyś ludzie czujący klimat tu są :) jej. nie wiedziałem, że ktoś oprócz mnie zrozumie o co chodzi z gorerotted ;) a moja praca jest do oglądania dopiero nocą...
sir_Bols Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 to ja sobie tez cos wrzuce (czuje sie upowazniony wyrazem "poczatkujacy" w temacie;) ) takie bazgroly dlugopisem na nudnych wykladach...
Gość User190 Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Heh... uczę się, więc nie wulgać.. progress jeszcze, ale nei bardzo chce mi się kończyć.. jadę na zdjęciu Carmen... Qrdę, mam wizję, ale nie wiem czy umiejetności mi starczy :) No i czy mogę tak sobie na zdjęciu paćkać, a później pisać, że w końcu wizja była moja :) PS> Wszystko malowane jak coś... PS 7 + Pentagram XXL + miękkie brushe i rozmywacz :)
dr Ug Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Jestem poczatkujacy, jakies rady? Nie zjedzcie mnie.
Gość User190 Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 DrUg - prześmiewco perfidny.. daj większą rozdziałkę to sobie nad łóżkiem powieszę :)
sir_Bols Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 dorob jej jakies cycki rozsadne to przejdzie ;)
dr Ug Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 sir_Bols: dzieki za rade, rzeczywiscie jakby lepsze.
leander Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 ale laska! Widze, ze rysowales po tej samej fotce co M@Ti ;) M@Ti: niezle Ci to wyszlo, a sprobuj teraz z fotka obok, lapanie proporcji i budowanie bryl swiatlem samemu jest znacznie przyjemniejsze nie mowiac o tym, ze latwiej wlasnie nadac obrazkowi wlasna wizje
Rekomendowane odpowiedzi