Napisano 11 Listopad 201014 l Postanowiłem spróbować się ogarnąć i wreszcie skoćczyć jakiś model, a jako, że DW startuje, to zacząłem coś skrobać. Na początek taki model bardziej jako koncept, chciałem sobie szybko zarysować o co mi mniej więcej chodzi. Robot: Shadow Pozdrawiam ETA Edytowane 23 Listopad 201014 l przez ETA
Napisano 11 Listopad 201014 l Autor Hmmm nie w moim wypadku, moje rysowanie to zło :D Chociaż pewnei tka już go zostawię i popchame w ps :)
Napisano 12 Listopad 201014 l No i fajnie ze robisz:) Bede zagladal! No i fajnie ze zmienili zasady, mozna juz sculpt zrobic pod przepalenie na diffuse:) Przynajmniej tak zrozumialem z tego co przeczytalem w rulesach..
Napisano 13 Listopad 201014 l Autor Własnie się zastanawiam czy robić dorazu cos w stylu hipoly do przepalania, czy się spróbować rpzemęczyć z koncepem co ejst moją straaaszną bolączką (a czasu teraz mam niewiele) :/ A ty dajesz jakiś model :>??
Napisano 13 Listopad 201014 l Pomsył na modelik mi się podoba. Ale radziłbym Ci jednak narysować koncept. To naprawde bardzo pomaga później przy modelowaniu (w tym przypadku bardziej texturowaniu).
Napisano 17 Listopad 201014 l Fajny motyw z maską, dajesz dalej ;) Akurat lubię takie klimaty i dodatkowo skoro to ma być steampunk, to stary, ja to kupuje bez popicia :D Reszta dobrze prawi, warto zrobić szkic, nawet nie musisz go pokazywać, ale przynajmniej choć trochę uchwycisz wizje, na pewno zainspiruje to kilka dodatkowych pomysłów :)
Napisano 19 Listopad 201014 l Autor Dzięki :), co do koncepty to w głowie mam co chcę osiągnąć ewentualne szkice będe robił na bieżąco. Puki co zacząłem skrobać model: Ogólnie chicałbym zrobić go tak żeby wyglądał jak poskładany ze starych części na podstawie jakiegoś łanego robota :D Coś ala twór szalonego konstruktora który pracuje jako woźny w teatrze a po godzinach buduje skrytobójcze roboty... Co do walca na plecach jest to zbiornik na powietrze... tego typu maszyna nie może sobie pozwolić na głośny napęd który wymaga paleniska :D
Napisano 21 Listopad 201014 l Fajny pomysł :D taki robo Frankenstein :) Ładnie się zapowiada, ale na razie nie wiele widać, czekam na więcej. Wysłałeś to 19go? xD jakim cudem nie zauważyłem że jest apdejt... Edytowane 21 Listopad 201014 l przez n-pigeon
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor No narazie mam tyle i już ok 2549 tri :/ Cieszę się, że pomysł zostął pozytywnie przyjęty :) Wysłałeś to 19go? xD jakim cudem nie zauważyłem że jest apdejt... W końcu shadow :D:D
Napisano 23 Listopad 201014 l Idzie fajnie. 500 tri na nogi to troche mało. Pewnie będziesz musiał ciąć. I daj mu kciuki po dobrej stronie XD
Napisano 23 Listopad 201014 l Od razu mi się skojarzyło z tym: To Szatan z "The Adventures of Mark Twain" Tu masz link do animacji:
Napisano 23 Listopad 201014 l Pamiętaj, żeby przysiąść nad proporcjami modelu jak zrobisz mu nogi i zanim zaczniesz mapować.
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor F/X dzięki za uwage!! Creator - snajper :D właśnie motyw z tego to był!! pamiętałem, ze gdzieś takie coś widziałem i wiedziałem, że keidyś bd musiał zaporzyczyć motyw, Ale nie umiałem sobie przypomnieć tytułu :D !! bd musiał sobie odświeżyć tą pozycję :) Levus spoko będę oglądał porównywał i na forum męczył ze skończnym modelem zanim przejde do poziomu "piekło" tzn teksturowania :)
Napisano 24 Listopad 201014 l no super, nabiera kształtu :), bardzo barki mi się podobają, czekam na kończyny dolne ;) Myślę że za bardzo bawisz się w małe elementy, dlatego tak dużo poly idzie, może jakbyś, małe elementy których sylwetki nie widać np te w łokciu załatwił jako tekstura, lub część połączył z innym elementem, było by lepiej. Chociaż optymalizacje można załatwić na końcu, najpierw zrealizuj wizje :)
Napisano 25 Listopad 201014 l Autor n-pigeon - dzięki :) no to mam już całość modelu łącznie 2983 tri po usunięciu grubości maski:
Napisano 25 Listopad 201014 l no super :), ja bym wydłużył mu nogi bo ma duży tors, zrobiłby się smuklejszy, taki pociągły wygląd dobrze komponuje się z teatrem, chyba że miał być takim bardziej krępym skocznym zabijaką ;) wtenczas nie pozostaje mi nic innego jak czekać na teksturki ;) masz u mnie + 1 000 000 za buty/stopy xD uwielbiam takie czubki, noski czy jak to się zowie xD w następnym poście zapodaj rendera konturów (czarny model na neutralnym tle), bom żem lubię takie oglądać, ale w perspektywie tym razem :P bo to co tutaj widzę to chyba ortho xD
Napisano 25 Listopad 201014 l Creator: hehe tez mialam ta referke modelujac glownego bohatera swojej animacji.. http://features.cgsociety.org/newgallerycrits/g20/388520/388520_1259849561_large.jpg co do modelu - postać jest sztywna, fajny pomysł ale mysle ze musiałbyś popracować ogólnie nad proporcjami...trochę jak pudełko wygląda
Napisano 5 Grudzień 201014 l Autor dzięki, dzięki :) Co do proporcji to właśnie chciałem takiego bardziej kwazimodo z odpadów. Puki co walczę z teksturami za czym nie przepadam co widać :]
Napisano 14 Grudzień 201014 l Autor Btw. na pewno nie zdążę w terminie pracki i nie wiem kiedy dokładnie przysiądę do tekstur, aczkolwiek jakby ktoś chciał tą postać ładnie oteksturować to chętnie się nią podzielę :)
Napisano 15 Grudzień 201014 l Ja swoją postać już dawno wypisałem z konkursu hehe, muszę podszlifować swoje teksturowanie xD i parę rzeczy na niej przetestować, bo lamię ; p nie dam Ci żyć jak nie zobaczę tego pana w teksturach!
Napisano 15 Grudzień 201014 l Autor No mam zamiar go pociągnąć do końca, bo trzeba mieć co pokazać jak chce się kiedyś dostać pracę przy 3d a na razie za wiele do pokazania to nie mam :P