Jump to content

Wings 1.3.1

adek

Recommended Posts

Kilka dni temu pojawiła się nowa wersja darmowego modelera Wings. Zmian i nowości w tym malutkim programie o ogromnych możliwościach pojawiło się sporo. Wymieniając najważniejsze zmiany i nowości warto wspomnieć o całkowicie przepisanym module "Tweak", który został wpisany w do oficjalnego jądra programu, dodany został tryb sculptingu, możliwość zapisywania swoich ustawień, możliwość katalogowania dużej ilości obiektów...

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=1486

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Mnie brakuje konkretnej dokumentacji troche - albo przegapilem albo takiej nie ma (ta co mam jest jakas mega starenka). Dawno sie pogubilem co dodali :D

Sculpt w wingsie?

Nadal jak siadam do wingsa po dlugiej przerwie uzywam tutka Klicka z zamierzchlych czasow. Wiem ze latwiej prosic niz cos zrobic ale moze Klicku drogi walnalbys jakis updateniety videotutek do wingsa obejmujacy ktores z nowszych opcji? Kiedys, jakos? ;)

Kozacki programik chociaż już wieki w nim nie robiłem. Dziurę rzeczywiście się da tak jak pisze Djud :) Kiedyś jeszcze się męczyłem jak np zrobić oponę z walca, żeby wyciąć w walcu dziurę na wylot, męczyłem się długo, aż okazało się że można to zrobić bridgem...

Sculpt to trochę chyba lipa, bo wings ma problemy z dużymi siatkami, ale do modelowania jest naprawdę bardzo wygodny :)