adek Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Kilka dni temu pojawiła się nowa wersja darmowego modelera Wings. Zmian i nowości w tym malutkim programie o ogromnych możliwościach pojawiło się sporo. Wymieniając najważniejsze zmiany i nowości warto wspomnieć o całkowicie przepisanym module "Tweak", który został wpisany w do oficjalnego jądra programu, dodany został tryb sculptingu, możliwość zapisywania swoich ustawień, możliwość katalogowania dużej ilości obiektów... Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1486 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Ale dziury w obiekcie to na pewno wciąż nie da się zrobić:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Właśnie z tego powodu nie mogę się do Wingsa przekonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Mnie brakuje konkretnej dokumentacji troche - albo przegapilem albo takiej nie ma (ta co mam jest jakas mega starenka). Dawno sie pogubilem co dodali :D Sculpt w wingsie? Nadal jak siadam do wingsa po dlugiej przerwie uzywam tutka Klicka z zamierzchlych czasow. Wiem ze latwiej prosic niz cos zrobic ale moze Klicku drogi walnalbys jakis updateniety videotutek do wingsa obejmujacy ktores z nowszych opcji? Kiedys, jakos? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Kozacki programik chociaż już wieki w nim nie robiłem. Dziurę rzeczywiście się da tak jak pisze Djud :) Kiedyś jeszcze się męczyłem jak np zrobić oponę z walca, żeby wyciąć w walcu dziurę na wylot, męczyłem się długo, aż okazało się że można to zrobić bridgem... Sculpt to trochę chyba lipa, bo wings ma problemy z dużymi siatkami, ale do modelowania jest naprawdę bardzo wygodny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Nie no oficjalnie pisza ze ten sculpt nie ma za zadanie konkurowac z typowymi sculpterami - ot taka pomoc w modelowaniu - nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 dżizas - jak sobie pomyślę jaką ten sofcik przez te lata drogę przeszedł... Niegdyś był to mój ulubiony poly modeler. Ciekawe czy Klicek jeszcze w nim rzeźbi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Stawiam butelke Jose Cuervo ze tak. O tym newsie tez on powiadomil. Programik jest w pytke ale nie ogarniam nowosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Ten program ma gigantyczną wadę - obracanie jest nielogiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Z tego co pamietam mozna sobie poprzestawiac typ kamery na odpowiadajaca kazdemu "logike" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi