Napisano 18 Listopad 201014 l Kilka dni temu pojawiła się nowa wersja darmowego modelera Wings. Zmian i nowości w tym malutkim programie o ogromnych możliwościach pojawiło się sporo. Wymieniając najważniejsze zmiany i nowości warto wspomnieć o całkowicie przepisanym module "Tweak", który został wpisany w do oficjalnego jądra programu, dodany został tryb sculptingu, możliwość zapisywania swoich ustawień, możliwość katalogowania dużej ilości obiektów... Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1486
Napisano 18 Listopad 201014 l Mnie brakuje konkretnej dokumentacji troche - albo przegapilem albo takiej nie ma (ta co mam jest jakas mega starenka). Dawno sie pogubilem co dodali :D Sculpt w wingsie? Nadal jak siadam do wingsa po dlugiej przerwie uzywam tutka Klicka z zamierzchlych czasow. Wiem ze latwiej prosic niz cos zrobic ale moze Klicku drogi walnalbys jakis updateniety videotutek do wingsa obejmujacy ktores z nowszych opcji? Kiedys, jakos? ;)
Napisano 19 Listopad 201014 l Kozacki programik chociaż już wieki w nim nie robiłem. Dziurę rzeczywiście się da tak jak pisze Djud :) Kiedyś jeszcze się męczyłem jak np zrobić oponę z walca, żeby wyciąć w walcu dziurę na wylot, męczyłem się długo, aż okazało się że można to zrobić bridgem... Sculpt to trochę chyba lipa, bo wings ma problemy z dużymi siatkami, ale do modelowania jest naprawdę bardzo wygodny :)
Napisano 19 Listopad 201014 l Nie no oficjalnie pisza ze ten sculpt nie ma za zadanie konkurowac z typowymi sculpterami - ot taka pomoc w modelowaniu - nic wiecej.
Napisano 19 Listopad 201014 l dżizas - jak sobie pomyślę jaką ten sofcik przez te lata drogę przeszedł... Niegdyś był to mój ulubiony poly modeler. Ciekawe czy Klicek jeszcze w nim rzeźbi
Napisano 19 Listopad 201014 l Stawiam butelke Jose Cuervo ze tak. O tym newsie tez on powiadomil. Programik jest w pytke ale nie ogarniam nowosci.
Napisano 19 Listopad 201014 l Z tego co pamietam mozna sobie poprzestawiac typ kamery na odpowiadajaca kazdemu "logike" :P