Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Z vraya jeszcze nie korzystałem, chciałem się dowiedzieć w jaki sposób renderować 1/2 przedmioty. Jakie dać podłoże, jeśli mam na scenie tylko ten przedmiot, jakich używać świateł i jak i czy trzeba coś grzebać w ustawieniach renderu?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

myślę, że płaskie podłoże, użyj świateł adekwatnych do tego co chcesz oświetlać i pogrzeb coś ustawieniach renderu.

Napisano
  • Autor
myślę, że płaskie podłoże, użyj świateł adekwatnych do tego co chcesz oświetlać i pogrzeb coś ustawieniach renderu.

Co można by pogrzebać w ustawieniach? Na vrayu jak już wspominałem się zbyt nie znam więc stąd te pytania, na razie staram się oglądać różne tutoriale.

Napisano

Możesz renderować warstwowo.

Wsadzasz tylko pojedyncze obiekty i światła na oddzielne warstwy i potem łączysz je w całość ;- ).

Napisano
  • Autor

To może przedstawię to na przykładzie: mam 3 kostki do gry (różnią się tylko kolorami) - gdzie ustawić światła vraya, żeby nie prześwietlały mi podłoża, ale dobrze oświetlały?

Jakie nakładać materiały na kostkę, żeby wyglądała naturalnie?

Napisano

pytanie na książke, nie do opisania w poście.

wpisz sobie w google v-ray studio rendering tutorial lighting setup advertising packshot w różnych kombinacjach

Napisano

A ja polecam zrobić pare tutoriali o vrayu żeby się orientować mniej więcej w programie i dopełnić wiedzę youtubowymi tutkami z oświetlenia w fotografii. Będziesz miał solidną bazę teoretyczną do testów.

Napisano

Dokładnie. Wiedza z zakresu znajomości softu a znajomości praktyki oświetlenia to zupełnie co innego.