Napisano 30 Listopad 201014 l "Crossover" to krótki film animowany wyreżyserowany przez Fabiana Grodde, niemieckiego studenta z unwiersytetu Bauhaus-Universität Weimar. Film od wczoraj cieszy się dosyć sporą popularnością w serwisach związanych z grafiką 3D i animacją. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1509
Napisano 30 Listopad 201014 l A ludzie marudza ze nic sie ciekawego nie dzieje w shortach i same pixary tylko... rewelacyjna rzecz ;]
Napisano 30 Listopad 201014 l Trochę tego nie rozumiem jak zresztą innych niemieckich produkcji .to niby miała być jakaś alegoria bitwy pod Grunwaldem czy co ? i że to niby może krzyżacy wygrali ;) A tak bez wygłupów to solidny warsztat - niech tam tak ci niemcy się nie wyrabiają w tym 3d bo to ja mam zamiar od maja trochę euro w tym temacie pozarabiać. Edytowane 30 Listopad 201014 l przez Janek
Napisano 30 Listopad 201014 l Tramwajrze jak żywe:). Całośc wygląda świetnie, choć muzyka to jak dla mnie kakofonia to rozumiem że jest to taka stylizacja lekko na podstarzały dokument przyrodniczy audiowizualnie.
Napisano 30 Listopad 201014 l Autor OmeN2501 napisał: A ludzie marudza ze nic sie ciekawego nie dzieje w shortach i same pixary tylko... rewelacyjna rzecz ;] To nie wszystko. Naprawdę interesujący tydzień w shorty. Wkrótce pojawi się informacja o kolejnych dwóch nowych polskich filmach (miło!).
Napisano 30 Listopad 201014 l Świetny filmik. Muzyka też bardzo dobra. Robaczki to wdzięczny temacik.
Napisano 30 Listopad 201014 l Janek, tu chodzi o kult religijny. Zapomnij o prusakach, pamiętaj, że tak właśnie - przemocą - chrześcijaństwo podbijało ludy - jak ten pająk krzyżak. Wszystko pod przymusem, pod pretekstem nawracania na właściwą wiarę podporządkowywało sobie prosty lud i obce kultury. Filmik miodzio. Podobać mi sie :)
Napisano 30 Listopad 201014 l Genialny short - nie przypominam sobie żeby ktoś coś podobnego wymyślił wcześniej... moment gdy podnoszą pancerze i zaczynają wyglądać jak jakieś plemie - rewelacja, technicznie oczywiście bez zarzutu tylko gościa chwalić, oj filmowy tydzień rzeczywiście
Napisano 30 Listopad 201014 l Bardzo ciekawy i oryginalny short, warsztatowo tez tylko pozazdroscic. A najlepsze jest to, ze takie robaczki z takim czerwonym pancerzykiem naprawde istnieja i tez je zwykle mozna znalezc w takim wiekszym stadku, tak jak tu na tej animacji, jestem ciekaw czy to efekt zamierzony to podobienstow robaczkow i ich zachowania do rzeczywistego
Napisano 30 Listopad 201014 l Bardzo fajny short, coś co naprawdę mnie zaskoczyło, super poziom techiniczny i subtelna niedopowiedziana fabuła. Podobać się :)
Napisano 1 Grudzień 201014 l Super zrobiony film, który poprzez swoją uniwersalną treść ma szansę trafić do szerokiego odbiorcy. Jedyne co moim zdaniem bylo słabsze, to wykorzystanie, dość populistyczne, kwestii win Chrześcijan.
Napisano 3 Grudzień 201014 l dobre,dobre - trzyma w napięciu hehe - super zrobione - uwielbiam taki stajl