Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

"Crossover" to kr贸tki film animowany wyre偶yserowany przez Fabiana Grodde, niemieckiego studenta z unwiersytetu Bauhaus-Universit盲t Weimar. Film od wczoraj cieszy si臋 dosy膰 spor膮 popularno艣ci膮 w serwisach zwi膮zanych z grafik膮 3D i animacj膮.

Pe艂na tre艣膰 wiadomo艣ci znajduje si臋 na

stronie g艂贸wnej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=1509

• Odpowiedzi 15
  • Wy艣wietle艅 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A ludzie marudza ze nic sie ciekawego nie dzieje w shortach i same pixary tylko... rewelacyjna rzecz ;]

Napisano

Troch臋 tego nie rozumiem jak zreszt膮 innych niemieckich produkcji .to niby mia艂a by膰 jaka艣 alegoria bitwy pod Grunwaldem czy co ? i 偶e to niby mo偶e krzy偶acy wygrali ;)

A tak bez wyg艂up贸w to solidny warsztat - niech tam tak ci niemcy si臋 nie wyrabiaj膮 w tym 3d bo to ja mam zamiar od maja troch臋 euro w tym temacie pozarabia膰.

Edytowane przez Janek

Napisano

Tramwajrze jak 偶ywe:). Ca艂o艣c wygl膮da 艣wietnie, cho膰 muzyka to jak dla mnie kakofonia to rozumiem 偶e jest to taka stylizacja lekko na podstarza艂y dokument przyrodniczy audiowizualnie.

Napisano
  • Autor
A ludzie marudza ze nic sie ciekawego nie dzieje w shortach i same pixary tylko... rewelacyjna rzecz ;]

To nie wszystko. Naprawd臋 interesuj膮cy tydzie艅 w shorty. Wkr贸tce pojawi si臋 informacja o kolejnych dw贸ch nowych polskich filmach (mi艂o!).

Napisano

Janek, tu chodzi o kult religijny. Zapomnij o prusakach, pami臋taj, 偶e tak w艂a艣nie - przemoc膮 - chrze艣cija艅stwo podbija艂o ludy - jak ten paj膮k krzy偶ak. Wszystko pod przymusem, pod pretekstem nawracania na w艂a艣ciw膮 wiar臋 podporz膮dkowywa艂o sobie prosty lud i obce kultury.

Filmik miodzio. Podoba膰 mi sie :)

Napisano

Genialny short - nie przypominam sobie 偶eby kto艣 co艣 podobnego wymy艣li艂 wcze艣niej... moment gdy podnosz膮 pancerze i zaczynaj膮 wygl膮da膰 jak jakie艣 plemie - rewelacja, technicznie oczywi艣cie bez zarzutu tylko go艣cia chwali膰, oj filmowy tydzie艅 rzeczywi艣cie

Napisano

Bardzo ciekawy i oryginalny short, warsztatowo tez tylko pozazdroscic. A najlepsze jest to, ze takie robaczki z takim czerwonym pancerzykiem naprawde istnieja i tez je zwykle mozna znalezc w takim wiekszym stadku, tak jak tu na tej animacji, jestem ciekaw czy to efekt zamierzony to podobienstow robaczkow i ich zachowania do rzeczywistego

Napisano

Bardzo fajny short, co艣 co naprawd臋 mnie zaskoczy艂o, super poziom techiniczny i subtelna niedopowiedziana fabu艂a.

Podoba膰 si臋

:)

Napisano

Super zrobiony film, kt贸ry poprzez swoj膮 uniwersaln膮 tre艣膰 ma szans臋 trafi膰 do szerokiego odbiorcy. Jedyne co moim zdaniem bylo s艂absze, to wykorzystanie, do艣膰 populistyczne, kwestii win Chrze艣cijan.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci