Karkosik Napisano 24 Grudzień 2010 Napisano 24 Grudzień 2010 (edytowane) Witam! Chciałbym wam przedstawić taką oto pracę nad którą miałem pracować przez jeden weekend, ale jak zwykle wyszło troche dłużej. Praca przedstawia wyscig "ścigaczów" czy jak to cos mozna nazwać. Myślę że jak na "speed working" to nie ma co tego dłużej ciągnąć (zwłaszcza kiedy straciłem plik psd z jedną ze scen;/). Jednak konstruktywnej krytyki nigdy dość, więc możecie mieszać z błotem. Dodaje jeszcze clay'e, dla ciekawskich jak to wygląda na "surowo" ^^ Soft: 3dsmax 2009, Vray, Photoshop CS2. Za wszelkie komentarze z góry wielkie Dzięki! A z okazji Świąt Bożego Narodzenia chciałbym Wam życzyć wszystkiego najlepszego! Pozdrawiam, Karkosik. Edytowane 24 Grudzień 2010 przez Karkosik 2
peter_f Napisano 24 Grudzień 2010 Napisano 24 Grudzień 2010 Masakra Marcin! Piękny model i świetne rendery! Te kolory!!! 1
Fr3d3k Napisano 24 Grudzień 2010 Napisano 24 Grudzień 2010 prosciutkie takie to jest. Mało detali, dużo blura. Gdyby nie te rendery czyste to bym nie wiedział gdzie przody tych statków i w którą stronę lecą. Sama bryła ich jakaś taka średnia...ani to aerodynamiczne, ani zjawiskowe. Gdyby nie komentarz to o pracy juz po minucie bym zapomniał. hej ! 1
Karkosik Napisano 24 Grudzień 2010 Autor Napisano 24 Grudzień 2010 Fredek, dzięki za komentarz. Teraz pasowałoby coś napisać. tak więc, statek był robiony na podstawie tego konceptu. A z tym że nie wiedziałeś gdzie przód to chyba trochę przesadziłeś, bo jest przecież szybka kierowcy.Blura dużo bo i prędkość duża,a myśle że przy tak na oko 200km/h oko by nie nadążyło żeby uchwycić bardzo wyraźnie elementy które są stałe (nie poruszają sie względem statku). Ale ogólnie dzięki za koment, dawać wiecej tych komentarzy!
FF Napisano 24 Grudzień 2010 Napisano 24 Grudzień 2010 W koncepcie nie ma takiej duzej płaszczyzny z przodu, mogles tam wrzucic jakis wlot powietrza albo cos i by bylo duzo ciekawiej, tak czy inaczej wyszlo fajnie.
Karkosik Napisano 24 Grudzień 2010 Autor Napisano 24 Grudzień 2010 No był ten szpic taki, ale wg. mnie on paskudnie wyglądał a na wlot powietrza nie miałem pomysłu próbowałem coś wymodelować tam z przodu ale nic, może overpaint na sugestie?
Camel Napisano 24 Grudzień 2010 Napisano 24 Grudzień 2010 jakby jeszcze co, troszke aluzja do pustyni tatooine w star wars ;) No ale ładnie wgniatasz ;) piąteczka!
blomd Napisano 24 Grudzień 2010 Napisano 24 Grudzień 2010 jak dla mnie ŚWIETNIE! szczególnie do gustu przypadło mi 2gie ujęcie! 1
Karkosik Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Napisano 25 Grudzień 2010 Tylko tyle sugestii, jakieś opinie komentarze, to już jest wszystko co można na temat tej pracy powiedzieć. Jakieś rady, hmm?
Camel Napisano 25 Grudzień 2010 Napisano 25 Grudzień 2010 mniej tego ziarna od motion blur ;) ja naprawde nic wiecej nie mam do zarzucenia, chyba .. że więcej akcji by się przydało :)
Karkosik Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Napisano 25 Grudzień 2010 Ziarno od motion blura stąd ze mam słaby komp i musiałem załatwić motion blura photoshop'em dlatego ziarno,a musze powiedzieć że nie mam pliku psd z tego kadru i musiałbym zrobić od nowa post pro, ale myśle że jak mnie tak cisniesz Dunuś to moze coś zrobie. A co do "więcej akcji" myslałem nad jakims zniszczonym statkiem: urwane skrzydło, płonący silnik itd.itp. hmm?
gientekwl Napisano 25 Grudzień 2010 Napisano 25 Grudzień 2010 fajnie bardzo, przyjemnie i lekko :) Ziarno to tylko sprawy techniczne, generalnie liczy się odbiór pracy. Kadr troszkę nieudany - moim zdaniem i winieta niepotrzebna.
Rekomendowane odpowiedzi