Ania Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Aniu sprawdź walor, jest trochę płasko i mrówki giną w igliwiu (może Layer -> New Adjustment Layer -> Brightness/Contrast ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 19 Luty 2011 Autor Share Napisano 19 Luty 2011 Popracowałam nad igłami, mam nadzieję że teraz jest mniej płasko. Mrówek jeszcze nie ruszałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 20 Luty 2011 Share Napisano 20 Luty 2011 Może by nieco "wbić" ten niedopałek w mrowisko? Teraz sprawia wrażenie troszeczkę przyklejonego do igieł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AeroPaint Napisano 20 Luty 2011 Share Napisano 20 Luty 2011 igły mega:) ale tak jak pisał mookie niedopałek zdaje sie stać na nich a nie być w nie wbity....ale ogólna kompozycja świetna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Luty 2011 Autor Share Napisano 27 Luty 2011 (edytowane) Trochę wbiłam niedopałek i poprawiam niektóre mrówki, ostatni update przed nominacjami. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 27 Luty 2011 przez Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 czekam na cień rzucony przez mrówy i mszyce, gratuluję nominacji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Ogolnie przydaloby sie ostrzejsze swiatlo (wszedzie), ktore dodaloby fajny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Marzec 2011 Autor Share Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) Cienie stopniowo dodaję, zastanawiam się nad ogólnym ich wyostrzeniem tylko mam trochę problem żeby nie zatracić kształtu obiektów położonych w cieniu papierosa i igieł, z jednej strony wydaje mi się że tam jest za jasno, z drugiej strony jak przyciemniam to już nic nie widać. Jeszcze nie wiem co z tym zrobię. Tymczasem dopracowałam mszyce, zrobiłam im taki niby SSS na ile mnie było stać. I akurat widzę że zapomniałam ogonków (syfonów), ale chyba najpierw wezmę się za mrówki a jak starczy czasu to dorobię mszycom ogonki. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 6 Marzec 2011 przez Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Cieniuj korzystajac z opcji wyswietlania warst, np. maluj cienie na warstwie z wlaczonym Multiply... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczuro Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 dopiero teraz zobaczyłem ten wątek :) gratuluje nominacji :) co prawda się na tym nie znam ale świetnie Ci to idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teli Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 dokładnie - Cienie może na warstwach pokombinować bo miejscami jest ok a miejscami zbyt błękitne się robią - ale mszyce super - o takich pisałem dawno temu w tym wątku - teraz są dopracowane jak mrówy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Gratulujemy nominacji w Bitwie! Tym samym życzymy powodzenia w dalszej "bitwie" o nagrody! Przypominamy, że ostateczna praca, zgodna z wymogami regulaminu powinna pojawić się najpóźniej 22 marca (a dokładniej 22 marca, do godz. 23:59:59). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 mszyce piękne, aż soczyste! myślałaś może o innym tle? to wydaje mi się zbyt kolorowe i chyba za jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Nie rób cieni korzystając z mieszania warstw. Maluj kolorem, tak nauczysz się dużo więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Nie rób cieni korzystając z mieszania warstw. Maluj kolorem, tak nauczysz się dużo więcej :) popieram :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Marzec 2011 Autor Share Napisano 11 Marzec 2011 Dzięki za komentarze i rady, są bardzo przydatne. Jerzz - ciemne tło wygląda moim zdaniem gorzej, próbowałam (dosyć na początku), bo wtedy ten wystający papieros i mrówki wiszące na nim nie są wystarczająco wyeksponowane. Na razie nie bardzo jest co pokazywać, dopracowuję oświetlenie na mrówkach i dodaję brakujące nogi, posuwa się to dość wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Oglądam tak Twój wątek od jakiegoś czasu i przychodzi mi jedna rzecz do głowy. Widzę, że zajmujesz się chyba głównie grafiką 3d i to widać - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Fajnie potrafisz zbudować bryłę i ją oświetlić. Twoje rzeczy nie są płaskie a to wielki sukces. Wydaję mi się jednak, że nie panujesz kompletnie nad ogólną formą. Gdy spojrzy się na zbliżenia fragmentów wszystko wygląda świetnie, ale gdy popatrzy się na cały obrazek to wszystko zaczyna się robić właśnie płaskie w ogólnej formie. Elementy są podoklejane, nie mają ogólnej formy nadanej chociażby przez jakiś rodzaj globalnego oświetlenia. Dodatkowo wydaje mi się że wpadasz w pułapkę zbytniego zdetalizowania wszystkiego. Zamiast robić detale poprzez zoomowanie obrazka i rzeźbienie szczegółów, powiększ go tylko delikatnie i spróbuj paroma plamami wrażeniowo nakreślić te detale. Gratuluje nominacji i powodzenia w konkursie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 Wydaje mi się, że tło jest rzeczywiście za jasne i kolorowe, chyba, że Twoim zamiarem jest skontrastowanie kryzysu z cukierkową, idylliczną atmosferą otoczenia. Niemniej te zielone larwy wyszły bardzo ładnie, trzymam kciuki za zakończenie grafiki na czas! Do pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 18 Marzec 2011 Autor Share Napisano 18 Marzec 2011 GrzegorzPrzybys - spróbuję nad tym jakoś zapanować, mam nadzieję że to kwestja cieni na papierosie i igłach, nad którymi jeszcze posiedzę. mookie - te zielone to mszyce nie larwy ;) Zmieniłam tło (nasycenie), jasność raczej zostanie. dziękuję za uwagi Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 bardzo ładna ilustracja osobiście uważam, że ktoś powinien wygnać nas z tej planety. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 19 Marzec 2011 Autor Share Napisano 19 Marzec 2011 ee tam wygnać, sami się prędzej czy później zlikwidujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 22 Marzec 2011 Autor Share Napisano 22 Marzec 2011 (edytowane) Skończyłam. Dobrze że jest termin inaczej bym poprawiała w nieskończoność. Ddziękuję jeszcze raz wszystkim którzy się tu wypowiadali, krytykowali i doradzali. Bardzo dużo się nauczyłam przy tej pracy. Użyte programy: MyPaint, Corel Photopaint Pełna rozdzielczość w pierwszym poście. Edytowane 22 Marzec 2011 przez Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Ale roboty z mróweczkami było. Światło w tej pracy jest bardzo klimatyczne.Czuć powiew wiosny niemal. Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 (edytowane) Gratuluję ukończenia projektu; efekt naprawdę fajny, aczkolwiek spodziewałem się tlącego dymu spod papierosa, więc pozostał pewien niedosyt :) PS Aha, ja również bardzo dziękuję za wysoką aktywność w moim wątku WIP! Edytowane 23 Marzec 2011 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 Gratuluję ukończenia. Brawo za wszechtronność. Zwizualizowałaś ciekawy pomysł. Ps: Dzięki za pomoc przy bitwie 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 Gratulujemy ukończenia pracy. Praca została pobrana do zaprezentowania Jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi