Meri Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Nie mam nic przeciwko czekaniu, martwi mnie tylko troszkę, że nie dostałem żadnego maila (oprócz tego z paypala). No nic, poczekamy zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 zassałeś cracka? to uważaj żeby ci nie zablokowali licencji i nie kazali skasować wszystkiego co zrobiłeś na mesjaszu hehehe, chociaż sądząc po popularności tego softu na forum, niewieleby bylo do kasowania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaps Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 (edytowane) "hehehe, chociaż sądząc po popularności tego softu na forum, niewieleby bylo do kasowania ;)" i-riss - Jeśli mierzysz popularność jakiegoś softu na podstawie "statystyki" - poprzez pryzmat forów internetowych to mamy widocznie inne podejście do życia. Pozdrawiam czaps Edytowane 19 Luty 2011 przez czaps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comands Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 Dostał już ktoś licencje?? Bo ja dalej nie mam żadnej informacji skąd pobrać program ani nic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 Ludzie.. wyluzujcie trochę. Proszę. Bo to się powoli robi śmieszne :D CIERPLIWOŚCI!! Zachowujecie się chwilami tak, jakbyście mieli coś na jutro do zrobienia i to koniecznie w mesjaszu :p Przecież napisali na oficjalnej stronie, że przebudowują cały system u siebie, żeby później przydzielanie licencji dla takiej liczby userów poszło sprawnie. Wszystko będzie ok.. wdech... wydech :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 Mnie też już korci żeby to odpalić w końcu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 sciagnij demo i odpalaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 To nie to samo:D Zabiję chcicę octane renderem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 20 Luty 2011 Share Napisano 20 Luty 2011 Nie wiem jak do Was, ale do mnie wlasnie przyszedł mail z licencja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Luty 2011 Share Napisano 20 Luty 2011 A u mnie nic:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Ja też czekam cierpliwie. Na razie zakupiłem małego pen driva na poczet przyszłej licencji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Ja już dostałem:) Mniam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Levus - jak był zatytułowany mail? Bo możne mi na spam przyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Ja nie płaciłem przez pay pal, więc zobaczymy jak to będzie :] czy w ogóle coś będzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 to tak jak ja... na kartę dałem... ale kasa ściągnęła się z kąta to raczej kapustę dostali. Z reszta dostałem maila, że przelew został zrealizowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Mail zatytulowany: messiahStudio License - Welcome od pmG Worldwide Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Ja bym na miejscu tych oczekujących sprawdził sobie katalog "SPAM" w skrzynce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Pewnie partiami to poleci, spokojnie, jeden koleżka też już dostał, drugi jeszcze nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 a propos licencji i pendrajwuf: License Types For each license you purchased, you can generate a license file, locked to a separate device. 1. Moveable - USB flash stick drive (MAC, LINUX, WINDOWS). Moveable by moving the USB flash to another machine 2. Fixed - System hard drive (WINDOWS Only). Fixed to that machine. ** Important - Do not reformat your drive after you generate your client id. If you have accidentally done this, we can help you to reset your license, so don't worry. You can verify if you have done this by temporarily renaming your messiah_license.txt file to messiah_license.old, and running the program again. When you choose the drive and generate the client id, if that id is different from what you got before, then you have reformatted. Please contact us, and let us know. Also provide your paypal receipt, name and email address used to purchase with, so we can reset your license. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAKU_B Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Skoro tyle osób się skusiło na Messiaha, czy jest szansa na stworzenie dla niego osobnego działu na forum. Szkoda aby ten zapał forumowy został zmarnotrawiony i śladem po akcji PMG pozostała jedynie zwiększona statystyka zakupu pendrive'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 A wie ktos czy sie nadaje czytnik micro sd z karta w srodku? I czy wogole mozna takiego pendriva uzywac jako normalnego nosnika pozniej czy jest to juz wowczas tylko i wylacznie klucz hardwarowy do messiaha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatashi Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Mam problem:/ Kupiłem zwykłą wersję,ściągnąłem wersję 64bit bo taki też mam system. Stworzyłem licencję na pendrivie, włączam program i coś się na chwilkę pojawia i się wyłącza... Co jest grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Zwykla wersja nie jest chyba 64bitowa... 10$ 32Bit Version 40$ # 32Bit Version # 64Bit Version (windows only) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatashi Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Ścigam właśnie 32bitową mam nadzieję ,że zadziała... Transfer jest oszałamiający bo aż 10kb/s... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Skoro tyle osób się skusiło na Messiaha, czy jest szansa na stworzenie dla niego osobnego działu na forum. Szkoda aby ten zapał forumowy został zmarnotrawiony i śladem po akcji PMG pozostała jedynie zwiększona statystyka zakupu pendrive'ów. No chyba takiego działu nie unikniemy? Prawda? Nie unikniemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Ciekawe .... przyszło info o sposobie instalacji na linuchu (kupionej przez paypala), ale bez info o licencji :) Chyba będzie trzeba jeszcze poczekać :) A dział - na pewno :) tylko kto będzie ekspertem od odpowiedzi? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) A dział - na pewno :) tylko kto będzie ekspertem od odpowiedzi? :) Ja będę! Za 20 lat:) No! Nareszcie przyszło:) Edytowane 22 Luty 2011 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Up and running :) Co do forum, to nie wiem na ile jest sens w dublowaniu oficjalnego 'setup tab'. http://www.projectmessiah.com/x6/community.html no chyba, że musi być po polsku. To wtedy pewno ma jakiś tam sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaps Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Licencja przyleciała zza wielkiej wody w meilu ;) Będzie czas to będziemy testować i przypominać sobie soft. Pozdro czaps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 ja dodatkowo polecam wykupienie membera na setup tab. Płacisz 20$ a wszystkie beginerskie tutoriale masz za free, a te z wyższego levelu po mega promocjach. P.s tutoriale bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayamak Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Jest licencja... jest impreza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 No do mnie już przeszedł mailik... po pracy kupuję pendriva i hej ho :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Jest licencja, nie ma pendrajva ani czasu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 tego co przeczytałem, można instalować ten soft, bez pomocy usb, wystarycz stworzyc plik tekstowy i skopiować go na dysk c: . niestety u mnie to nie zadziałało, próbował ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAKU_B Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 trzeba przy odpaleniu programu bez klucza wskazać dysk (pendrive, albo twardy), ale jeśli kiedyś padnie twardy, to nici z licencji (przypisana jest do konkretnego nośnika) no i jeszcze pozostaje kwestia mobilności, tylko na kompie z tym twardym można odpalić messiaha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antini Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 hmhm, no dziwadła robią z tymi kluczami, po co.. mi jakis pendrive do tego, , do teraz dumam jaka opcje licencji wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Nie siejcie paniki. Cytowalem juz: Do not reformat your drive after you generate your client id. If you have accidentally done this, we can help you to reset your license, so don't worry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meri Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Wszystko działa, dużo jeżdżę to tu, to tam, więc taka licencja to coś super, bo gdzie nie pojadę mogę się tym bawić :) Hm.. Meri Animator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meri Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Pytanko, znalazł ktoś do tego jakieś fajne tutki? Bo na ich stronie znalazłem.. płatne o.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaps Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) Mesaja. Szybki test na Arnold'ka - fura. Liczy sie szybko. Chyba ze tak ustawili ;-) pozdro czaps Edytowane 22 Luty 2011 przez czaps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 No weź czaps wstydu nie rób! :D Jak chcesz pokazać na co stać Messiaha to wyciśnij z niego siódme poty a nie takie tam.. na tym renderze masz jakiś śmiesznie niski sampling.. samo ziarno w tych kłakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaps Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Kris_R ;) no wiem , że wstydu narobiłem ale cóż taki life może next time będzie lepiej or maybe not ;-) p.s w każdym futrze masz ziarna troszku - im więcej tym lepiej ;)) pozdro czaps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Może się przydać http://www.antodezigns.com/MESSIAH/MESSIAH_3D_BIBLE.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaps Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Arnie powraca jako Kotek Filuś ;) Wstępnie ten renderer wygląda fajne wg. mnie. Nie wiem ktoś pisał wcześniej , że są dwa Arnoldy - jeden w Sony Pictures Imageworks czy Dreamoworks itd. A w Mesaju niby jest inny czy bardziej okrojony, możliwe całkiem. W każdym razie jest szybki ten Mesajowy renderer po pierwszym 2 - godzinnym wrażeniu i zabawy w przypominanie sobie Mesaji i interface ;) Bardzo jest ciekawa rozwiązana implementacja futer , inna niż w Mayi czy w vrayu z 3dsmaxa. Jak będzie więcej czasu kiedyś to się trzeba będzie dokładnie przyjrzeć całości softu i jego atutom. pozdro czaps P.S orientuje się ktoś z Was może czemu przy renderingu pojedynczej klatki spadają thready po wykonaniu swojego zadania, jeden po drugim aż zostanie jeden , zamiast łaskawie powrócic do pracy swojej ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Chyba czas zalożyć ten dział? Adek, co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Super lekturka cucsoniuss!! Dzięki za to. Trochę chaotycznie rozpisane, ale da się przebrnąć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Toz to zwykly help w PDFie ;) Tu jest moze bardziej aktualny, bo z numerkiem 5;) http://www.eggswhyzed.com/messiah_docs/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Fajne się to czyta :) Uśmiać się można :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturro Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Dla ludzi którzy nie dostali jeszcze kupionej licencji. Ja nie dostałem do dzisiaj, napisałem, przeprosili, odesłali od razu. Mają mały chaos przez ilość nowych klientów, także bez stresu że nic nie przychodzi, pisać do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Chyba czas zalożyć ten dział? Adek, co Ty na to? Żeby czaps mial gdzie wrzucać koty? Finished Works 3D nie starczy? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi