Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam po długiej przerwie wracam z nowym kompem i nowym projektem .

Tym razem Flakpanzer 38(t) .

test2ag.jpg

testzsq.jpg

test3u.jpg

Edytowane przez Vorenus

• Odpowiedzi 73
  • Wyświetleń 19,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moim skromnym zdaniem powinieneś odsunąć rzuty bo trochę odciągają uwagę od modelu. Sam blaszak zapowiada się nieźle.

Napisano

Cześć. Czy możesz napisać, w jaki sposób modelujesz kadłub, bo widzę, że składa się on z płyt, a nie z jednej dużej bryły. Robisz każdą płytę oddzielnie, czy jak?

Napisano
  • Autor
Cześć. Czy możesz napisać, w jaki sposób modelujesz kadłub, bo widzę, że składa się on z płyt, a nie z jednej dużej bryły. Robisz każdą płytę oddzielnie, czy jak?

Cześć

Robię każdą osobno bo zastanawiam się nad wnętrzem jeszcze .

Mały UP .

Zawieszenie w zasadzie ukończone jeszcze jakieś drobne poprawki .

test7c.jpg

test7b.jpg

Napisano
  • Autor
Dobrze idzie, zacny modelik się szykuje. I sposób prezentacji się poprawił ! :)

Tak ktoś mi to doradził , nie będę mówił kto ale ostatnio robi fajny samolot :P.

I ciąg dalszy :

testry.jpg

test5on.jpg

Edytowane przez Vorenus

Napisano

Paski do poprawy - nienaturalny mają kształt - tam gdzie coś na nich wisi wyraźnie to je ciągnie w dół. Tutaj wyszły jak obejmy metalowe.

Napisano
  • Autor

Hynol - dzięki za zwrócenie na to uwagi :) .

Paski na górze dociągnięte a dolny może chyba tak zostać jak by tylko przyłapał line .Dorobiłem przy okazji gaśnice :

test5f.jpg

gasnica.jpg

Napisano

Super pomysł! ;) Szacunek za dążenie do perfekcji w modelu! ;) czekam na dalsze zdjecia ;)

Napisano

hehe, a jednak wykonczenie bedzie na wypasie. przyznam ze robi wrazenie :]

Napisano

Klimenta nie ma ostatnio na forum, ale widzę, że pojawia się następca.

Napisano

Bardzo fajnie ;) popraw tylko końcówki tych kabli i ogólnie ich wygląd...masz kilka przydatnych mam nadzieje stronek;) pozdrawiam i powodzenia! Czekam na więcej ;)

http://www.surfacezero.com/g503/data/500/medium/WW2_Style_Trailer_Inter-Vehicular_Cable_Plug_jpg.JPG

http://www.redpilot.com/images/ww2wlh-2/ww2wlh2-5.jpg

http://www.mrca.ar88.net/2003_meet_pix/Display/Display_2003.html

http://www.gdrecon.co.uk/signals.html

Napisano
  • Autor

Smoku - do klimenta to mi jeszcze dużo brakuje :).

guffqa - tylko te dwie wtyczki na pierwszym planie jeszcze nie były zrobione i były do wymiany, reszta jest taka jaka powinna być.

75979559.jpg

75979559.jpg

Napisano
  • Autor

I taki szybki upik jeszcze mocowanie pudełka od maski i ( poddupnika :) )

45666854.jpg

45666854.jpg

Napisano

Zajefajnie Ci idzie i podziwiam za dopieszczanie detalu :D ode mnie 5* choć i tak pewnie sie nie pojawi :)

Napisano

I to jest to co lubię oglądać. Ilustracja techniczna, czysta ostra i wyrazista, wszystko można dokładnie obejrzeć,brawo daje 5

Napisano

A ja mam takie pytanko na szybko ^^

Jakiego światła używasz że tak ładnie ono oświetla obiekt i rzuca cienie ? Jestem mocno początkujący i gdy rzucam światło to nie dość że jest ono brzydkie to jeszcze nie tworzy cieni :(

Napisano

A tak jeszcze chciałem się zapytać... używasz vray'a czy mental ray'a? Bo też włąśnie potrzebuje małej pomocy z oświetleniem ;)

Napisano
  • Autor

Cześć dzięki za gwiazdki :d , jeśli chodzi o światło to też jeszcze mało wiem używam mental ray z włączonym FG na high , same światła to jedno sky i jedno Target Direct z włączonym cieniowaniem ray traced i to chyba wszystko .

Napisano
  • Autor

Myślę że mogę w końcu brać się powoli za działko tak to wygląda w całości.

41379900.jpg

62588278.jpg

68893092.jpg

Napisano

Jest dobrze! Nawet bardzo ;) planujesz w późniejszym czasie robić z tego scenke ?

Napisano
  • Autor
Jest dobrze! Nawet bardzo ;) planujesz w późniejszym czasie robić z tego scenke ?

Na razie walczę nad działkiem potem będę myślał :)

Początek budowy Flaka :

61729880.jpg

82381399.jpg

Napisano

btw...przy budowie flaca używasz turbo smooth przy tych kołach? Chętnie bym spojrzał na siatke ;)

Napisano
  • Autor

guffqa - używam tylko meshsmooth i napisz o które koła ci chodzi bo jak dam wszytko to nic nie zobaczysz :).

kliment - dzięki :) , staram się wyłapać każdy szczegół tego pojazdu i go odwzorować .

ozi_ns - dzięki , prawdopodobnie zrobię jeszcze wnętrze więc do finalnej wersji jeszcze trochę zostało :)

Dodaje trochę więcej detalu :

56503292.jpg

51844906.jpg

Napisano

o te duże na flaka ;) pierwsze zdjęcie z ostatniego posta ;)z góry dzięki!

Napisano

Ok dzięki wielkie! Troche rzeczy mi to uświadomiło, ale jak coś to będe pytał ;)

Napisano

Super, piękny detal ;) Jedyne do czego moge sie przyczepić jako laik w temacie czołgów to do wyglądu spawów na niektórych ujęciach. Powodzenia dalej. Pozdrawiam.

Napisano

Naprawdę mocny detal, jestem pod sporym wrażeniem. Będziesz miał tylko niezły sajgon z teksturowaniem :)