Napisano 26 Luty 201114 l Witam po długiej przerwie wracam z nowym kompem i nowym projektem . Tym razem Flakpanzer 38(t) . Edytowane 1 Czerwiec 201113 l przez Vorenus
Napisano 27 Luty 201114 l Moim skromnym zdaniem powinieneś odsunąć rzuty bo trochę odciągają uwagę od modelu. Sam blaszak zapowiada się nieźle.
Napisano 1 Marzec 201114 l Cześć. Czy możesz napisać, w jaki sposób modelujesz kadłub, bo widzę, że składa się on z płyt, a nie z jednej dużej bryły. Robisz każdą płytę oddzielnie, czy jak?
Napisano 1 Marzec 201114 l Autor Cześć. Czy możesz napisać, w jaki sposób modelujesz kadłub, bo widzę, że składa się on z płyt, a nie z jednej dużej bryły. Robisz każdą płytę oddzielnie, czy jak? Cześć Robię każdą osobno bo zastanawiam się nad wnętrzem jeszcze . Mały UP . Zawieszenie w zasadzie ukończone jeszcze jakieś drobne poprawki .
Napisano 4 Marzec 201114 l Dobrze idzie, zacny modelik się szykuje. I sposób prezentacji się poprawił ! :)
Napisano 6 Marzec 201114 l Autor Dobrze idzie, zacny modelik się szykuje. I sposób prezentacji się poprawił ! :) Tak ktoś mi to doradził , nie będę mówił kto ale ostatnio robi fajny samolot :P. I ciąg dalszy : Edytowane 7 Marzec 201114 l przez Vorenus
Napisano 10 Marzec 201114 l Paski do poprawy - nienaturalny mają kształt - tam gdzie coś na nich wisi wyraźnie to je ciągnie w dół. Tutaj wyszły jak obejmy metalowe.
Napisano 12 Marzec 201113 l Autor Hynol - dzięki za zwrócenie na to uwagi :) . Paski na górze dociągnięte a dolny może chyba tak zostać jak by tylko przyłapał line .Dorobiłem przy okazji gaśnice :
Napisano 2 Kwiecień 201113 l Super pomysł! ;) Szacunek za dążenie do perfekcji w modelu! ;) czekam na dalsze zdjecia ;)
Napisano 4 Kwiecień 201113 l hehe, a jednak wykonczenie bedzie na wypasie. przyznam ze robi wrazenie :]
Napisano 8 Kwiecień 201113 l Bardzo fajnie ;) popraw tylko końcówki tych kabli i ogólnie ich wygląd...masz kilka przydatnych mam nadzieje stronek;) pozdrawiam i powodzenia! Czekam na więcej ;) http://www.surfacezero.com/g503/data/500/medium/WW2_Style_Trailer_Inter-Vehicular_Cable_Plug_jpg.JPG http://www.redpilot.com/images/ww2wlh-2/ww2wlh2-5.jpg http://www.mrca.ar88.net/2003_meet_pix/Display/Display_2003.html http://www.gdrecon.co.uk/signals.html
Napisano 10 Kwiecień 201113 l Autor Smoku - do klimenta to mi jeszcze dużo brakuje :). guffqa - tylko te dwie wtyczki na pierwszym planie jeszcze nie były zrobione i były do wymiany, reszta jest taka jaka powinna być.
Napisano 11 Kwiecień 201113 l Autor I taki szybki upik jeszcze mocowanie pudełka od maski i ( poddupnika :) )
Napisano 11 Kwiecień 201113 l Zajefajnie Ci idzie i podziwiam za dopieszczanie detalu :D ode mnie 5* choć i tak pewnie sie nie pojawi :)
Napisano 12 Kwiecień 201113 l I to jest to co lubię oglądać. Ilustracja techniczna, czysta ostra i wyrazista, wszystko można dokładnie obejrzeć,brawo daje 5
Napisano 12 Kwiecień 201113 l A ja mam takie pytanko na szybko ^^ Jakiego światła używasz że tak ładnie ono oświetla obiekt i rzuca cienie ? Jestem mocno początkujący i gdy rzucam światło to nie dość że jest ono brzydkie to jeszcze nie tworzy cieni :(
Napisano 13 Kwiecień 201113 l A tak jeszcze chciałem się zapytać... używasz vray'a czy mental ray'a? Bo też włąśnie potrzebuje małej pomocy z oświetleniem ;)
Napisano 13 Kwiecień 201113 l Autor Cześć dzięki za gwiazdki :d , jeśli chodzi o światło to też jeszcze mało wiem używam mental ray z włączonym FG na high , same światła to jedno sky i jedno Target Direct z włączonym cieniowaniem ray traced i to chyba wszystko .
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Autor Myślę że mogę w końcu brać się powoli za działko tak to wygląda w całości.
Napisano 16 Kwiecień 201113 l Jest dobrze! Nawet bardzo ;) planujesz w późniejszym czasie robić z tego scenke ?
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Autor Jest dobrze! Nawet bardzo ;) planujesz w późniejszym czasie robić z tego scenke ? Na razie walczę nad działkiem potem będę myślał :) Początek budowy Flaka :
Napisano 19 Kwiecień 201113 l btw...przy budowie flaca używasz turbo smooth przy tych kołach? Chętnie bym spojrzał na siatke ;)
Napisano 21 Kwiecień 201113 l Przezacnie idzie! świetnie że idziesz w taki detal, czekam na działko ;)
Napisano 22 Kwiecień 201113 l Autor guffqa - używam tylko meshsmooth i napisz o które koła ci chodzi bo jak dam wszytko to nic nie zobaczysz :). kliment - dzięki :) , staram się wyłapać każdy szczegół tego pojazdu i go odwzorować . ozi_ns - dzięki , prawdopodobnie zrobię jeszcze wnętrze więc do finalnej wersji jeszcze trochę zostało :) Dodaje trochę więcej detalu :
Napisano 22 Kwiecień 201113 l o te duże na flaka ;) pierwsze zdjęcie z ostatniego posta ;)z góry dzięki!
Napisano 25 Kwiecień 201113 l Ok dzięki wielkie! Troche rzeczy mi to uświadomiło, ale jak coś to będe pytał ;)
Napisano 28 Kwiecień 201113 l Super, piękny detal ;) Jedyne do czego moge sie przyczepić jako laik w temacie czołgów to do wyglądu spawów na niektórych ujęciach. Powodzenia dalej. Pozdrawiam.
Napisano 28 Kwiecień 201113 l Naprawdę mocny detal, jestem pod sporym wrażeniem. Będziesz miał tylko niezły sajgon z teksturowaniem :)