Napisano 16 Marzec 201114 l W internecie pojawił się bardzo interesujący projekt o nazwie RenderWeb. Jeśli jesteście użytkownikami Blendera i rendering zajmuje wam zbyt dużo czasu, dlaczego nie skorzystać pomocy znajomych? Projekt ten umożliwia wykorzystanie zasobów komputerów znajomych z Facebooka do renderingu. Co ciekawe, ze strony znajomych wymagane jest zaledwie kilka kliknięć myszką na Facebooku. I to wszystko! Nie instalujemy żadnego oprogramowania u znajomych, nic nie ustawiamy. Zachęcam do obejrzenia poniższego filmu prezentującego tę platformę. Oficjalna strona projektu: www.renderweb.org
Napisano 16 Marzec 201114 l Bardzo dobry pomysł!!! Niech tylko jeszcze zrobią taką strone dla innych programów
Napisano 16 Marzec 201114 l Autor Jeden z fajniejszych i ciekawszych projektów jakie ostatnio widziałem. Jak ktoś to przetestuje (a Blenderowców jest u nas trochę) - dajcie znać.
Napisano 16 Marzec 201114 l heh aż szkoda, że ja się renderingiem nie zajmuje, bo bym pewnie chętnie wykorzystał :D
Napisano 16 Marzec 201114 l Fajne fajne. Zważywszy na to że to początek tego projektu to moc obliczeniowa tego cuda może być całkiem całkiem gdy ludzie zaczną go zaludniać.
Napisano 16 Marzec 201114 l Ciekawe tylko co z prędkością łącza, przy której ten patent ma sens. Tak czy siak, duże pozytywne zaskoczenie ze strony facbooka :)
Napisano 16 Marzec 201114 l Może to jakieś za aby założyć tam swoje konto... z tego co zrozumiałem to tylko do animacji.. mi przydało by się coś co by wielki obrazki rozdrabniało na nody... Ano ale ja jestem maruda i ciężko mnie ostatnio zadowolić.
Napisano 16 Marzec 201114 l Autor Nie, to chyba nie jest tylko do animacji. Ten przykład to przecież większy render pojedynczy.
Napisano 17 Marzec 201114 l RenderWeb is a platform for animators[...]To jest tylko do animacji, tak przynajmniej zrozumiałem, bo jedna klatka renderuje się na jednym kompie, nie można podzielić renderu klatki na wiele "nodów". Może w przyszłości to się zmieni :)
Napisano 17 Marzec 201114 l swietny pomysł ktoś miał, no. to teraz plugin do autodesków i będę szczęśliwszy ;)
Napisano 17 Marzec 201114 l Nie jest wielkim zaskoczeniem, że wybrano blendera, dlatego że można go swobodnie włączyć do klienta renderującego. Trudno sobie coś takiego wyobrazić z czymkolwiek ze stajni autodesku, nie?