Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W internecie pojawił się bardzo interesujący projekt o nazwie RenderWeb. Jeśli jesteście użytkownikami Blendera i rendering zajmuje wam zbyt dużo czasu, dlaczego nie skorzystać pomocy znajomych? Projekt ten umożliwia wykorzystanie zasobów komputerów znajomych z Facebooka do renderingu.

Co ciekawe, ze strony znajomych wymagane jest zaledwie kilka kliknięć myszką na Facebooku. I to wszystko! Nie instalujemy żadnego oprogramowania u znajomych, nic nie ustawiamy.

Zachęcam do obejrzenia poniższego filmu prezentującego tę platformę.

Oficjalna strona projektu: www.renderweb.org

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeden z fajniejszych i ciekawszych projektów jakie ostatnio widziałem. Jak ktoś to przetestuje (a Blenderowców jest u nas trochę) - dajcie znać.

Napisano

Fajne fajne. Zważywszy na to że to początek tego projektu to moc obliczeniowa tego cuda może być całkiem całkiem gdy ludzie zaczną go zaludniać.

Napisano

Ciekawe tylko co z prędkością łącza, przy której ten patent ma sens. Tak czy siak, duże pozytywne zaskoczenie ze strony facbooka :)

Napisano

Może to jakieś za aby założyć tam swoje konto... z tego co zrozumiałem to tylko do animacji.. mi przydało by się coś co by wielki obrazki rozdrabniało na nody... Ano ale ja jestem maruda i ciężko mnie ostatnio zadowolić.

Napisano
RenderWeb is a platform for animators[...]
To jest tylko do animacji, tak przynajmniej zrozumiałem, bo jedna klatka renderuje się na jednym kompie, nie można podzielić renderu klatki na wiele "nodów". Może w przyszłości to się zmieni :)
Napisano

Nie jest wielkim zaskoczeniem, że wybrano blendera, dlatego że można go swobodnie włączyć do klienta renderującego. Trudno sobie coś takiego wyobrazić z czymkolwiek ze stajni autodesku, nie?