norbee Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 (edited) Witam! :) To mój pierwszy post i praca na forum :) Mini został wymodelowany i wyrendererowany w Modo 501. Mile widziane komentarze i słowa krytyki :] Edited March 27, 2011 by norbee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tamyl91 Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Wg mnie ten kolor tła kiepsko zgrał się z czerwonym lakierem, oprócz tego jest super, świetne studio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnZi Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 bardzo przyjemne dla oka:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonifatz Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Bardzo ładnie wyszły materiały. Nie ma się do czego przyczepić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szarak3d Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Fajny modelik tylko chyba lusterka gdzies zagineły:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szarak3d Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 co do lusterek moj blad sprawdzilem i nie wszystkie maja:) swoja droga ciekawe dlaczego hmm... anglicy...:P wszystko inaczej :) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbee Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 (edited) fajnie, że się podoba, dzięki :) wersja rajdowa jest bez lusterek :) swojego czasu też się nad tym zastanawiałem hehe ;) Edited March 27, 2011 by norbee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertus Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Jeszcze tylko taką zasuwkę jak miał jaś fasola do zamykania drzwi i byłby max hehe :) A poważnie super jest. Renderki z Modo mają taki specyficzny feeling, bardzo mi się podoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orangegraphics Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Tak jak ludzie piszą, super shaderki i render. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blinq Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Bardzo ładnie! Model, render, materiały... wszystko super :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbee Posted March 28, 2011 Author Share Posted March 28, 2011 Jeszcze raz dzięki :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter_f Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 (edited) Coraz bardziej podoba mi się modo i co ludziska z tym wyprawiają. Piękny model i wspaniale wykończony! P.S. Gratulacje fronta :) Edited March 28, 2011 by peter_f Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbee Posted March 28, 2011 Author Share Posted March 28, 2011 wielkie dzięki:D fantastycznie! :) banan nie zejdzie mi z twarzy przez długi długi czas :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaoo Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Witam, Gratuluje Fronta i bardzo fajnego modelu! Naprawde wyglada rewelacyjnie i nie ma sie czego przyczepic :) Czekam na wiecej takich prac! Pozdrawiam, xaoo P.S. Moge zapytac ile czasu zajal Ci caly projekt? Z gory dzieki za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chasdiel Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Witam kolegę "po programie" (który również działa w modo). Model elegancki. Też tak chcę! Z ciekawości chciałem zapytać o kilka rzeczy. Mianowicie: a)ile poligonów posiada ów model, b) jak masz ustawione próbkowanie antyaliasingowe i ile czasu zajął Ci rendering? Tak chcę jedynie wiedzieć, by skonfrontować czas renderu:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbee Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 Witam :) dzięki za komentarze xaoo: łącznie z referencjami, modelowaniem, teksturowaniem, oświetlaniem i retuszem projekt zajął mi około 70h. Chasdiel: model ma ~67k polygonów bez optymalizacji z wykorzystaniem instancji. Ustawiłem antialiasing na 256 próbek Catmull-Rom. Render na Quadzie 2.66ghz w rozdziałce 1900x1200 trwał długo, ponad 10h. Musiałem zastosować najwyższe ustawienia by pozbyć się artefaktów z Irradiance Cache :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maaaad Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Jedna rzecz mnie w oczy kole, mianowicie zbyt wypukłe klosze reflektorów. Poza tym bardzo ładnie ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts