Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam! :)

To mój pierwszy post i praca na forum :) Mini został wymodelowany i wyrendererowany w Modo 501. Mile widziane komentarze i słowa krytyki :]

minimorris2_960.png

minimorris_siatka_o.jpg

Edytowane przez norbee

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 7,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wg mnie ten kolor tła kiepsko zgrał się z czerwonym lakierem, oprócz tego jest super, świetne studio.

Napisano

Fajny modelik tylko chyba lusterka gdzies zagineły:)

Napisano

co do lusterek moj blad sprawdzilem i nie wszystkie maja:) swoja droga ciekawe dlaczego hmm... anglicy...:P wszystko inaczej :) pozdrawiam

Napisano
  • Autor

fajnie, że się podoba, dzięki :) wersja rajdowa jest bez lusterek :) swojego czasu też się nad tym zastanawiałem hehe ;)

Edytowane przez norbee

Napisano

Jeszcze tylko taką zasuwkę jak miał jaś fasola do zamykania drzwi i byłby max hehe :)

A poważnie super jest. Renderki z Modo mają taki specyficzny feeling, bardzo mi się podoba.

Napisano

Coraz bardziej podoba mi się modo i co ludziska z tym wyprawiają. Piękny model i wspaniale wykończony!

P.S. Gratulacje fronta :)

Edytowane przez peter_f

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki:D fantastycznie! :) banan nie zejdzie mi z twarzy przez długi długi czas :D

Napisano

Witam,

Gratuluje Fronta i bardzo fajnego modelu! Naprawde wyglada rewelacyjnie i nie ma sie czego przyczepic :) Czekam na wiecej takich prac!

Pozdrawiam,

xaoo

P.S.

Moge zapytac ile czasu zajal Ci caly projekt? Z gory dzieki za odpowiedz.

Napisano

Witam kolegę "po programie" (który również działa w modo). Model elegancki. Też tak chcę! Z ciekawości chciałem zapytać o kilka rzeczy. Mianowicie: a)ile poligonów posiada ów model, b) jak masz ustawione próbkowanie antyaliasingowe i ile czasu zajął Ci rendering? Tak chcę jedynie wiedzieć, by skonfrontować czas renderu:)

Napisano
  • Autor

Witam :) dzięki za komentarze

xaoo: łącznie z referencjami, modelowaniem, teksturowaniem, oświetlaniem i retuszem projekt zajął mi około 70h.

Chasdiel: model ma ~67k polygonów bez optymalizacji z wykorzystaniem instancji. Ustawiłem antialiasing na 256 próbek Catmull-Rom. Render na Quadzie 2.66ghz w rozdziałce 1900x1200 trwał długo, ponad 10h. Musiałem zastosować najwyższe ustawienia by pozbyć się artefaktów z Irradiance Cache :/

Napisano

Jedna rzecz mnie w oczy kole, mianowicie zbyt wypukłe klosze reflektorów. Poza tym bardzo ładnie ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.