Napisano 27 Marzec 201113 l Witam! :) To mój pierwszy post i praca na forum :) Mini został wymodelowany i wyrendererowany w Modo 501. Mile widziane komentarze i słowa krytyki :] Edytowane 27 Marzec 201113 l przez norbee
Napisano 27 Marzec 201113 l Wg mnie ten kolor tła kiepsko zgrał się z czerwonym lakierem, oprócz tego jest super, świetne studio.
Napisano 27 Marzec 201113 l co do lusterek moj blad sprawdzilem i nie wszystkie maja:) swoja droga ciekawe dlaczego hmm... anglicy...:P wszystko inaczej :) pozdrawiam
Napisano 27 Marzec 201113 l Autor fajnie, że się podoba, dzięki :) wersja rajdowa jest bez lusterek :) swojego czasu też się nad tym zastanawiałem hehe ;) Edytowane 27 Marzec 201113 l przez norbee
Napisano 28 Marzec 201113 l Jeszcze tylko taką zasuwkę jak miał jaś fasola do zamykania drzwi i byłby max hehe :) A poważnie super jest. Renderki z Modo mają taki specyficzny feeling, bardzo mi się podoba.
Napisano 28 Marzec 201113 l Coraz bardziej podoba mi się modo i co ludziska z tym wyprawiają. Piękny model i wspaniale wykończony! P.S. Gratulacje fronta :) Edytowane 28 Marzec 201113 l przez peter_f
Napisano 28 Marzec 201113 l Autor wielkie dzięki:D fantastycznie! :) banan nie zejdzie mi z twarzy przez długi długi czas :D
Napisano 29 Marzec 201113 l Witam, Gratuluje Fronta i bardzo fajnego modelu! Naprawde wyglada rewelacyjnie i nie ma sie czego przyczepic :) Czekam na wiecej takich prac! Pozdrawiam, xaoo P.S. Moge zapytac ile czasu zajal Ci caly projekt? Z gory dzieki za odpowiedz.
Napisano 29 Marzec 201113 l Witam kolegę "po programie" (który również działa w modo). Model elegancki. Też tak chcę! Z ciekawości chciałem zapytać o kilka rzeczy. Mianowicie: a)ile poligonów posiada ów model, b) jak masz ustawione próbkowanie antyaliasingowe i ile czasu zajął Ci rendering? Tak chcę jedynie wiedzieć, by skonfrontować czas renderu:)
Napisano 29 Marzec 201113 l Autor Witam :) dzięki za komentarze xaoo: łącznie z referencjami, modelowaniem, teksturowaniem, oświetlaniem i retuszem projekt zajął mi około 70h. Chasdiel: model ma ~67k polygonów bez optymalizacji z wykorzystaniem instancji. Ustawiłem antialiasing na 256 próbek Catmull-Rom. Render na Quadzie 2.66ghz w rozdziałce 1900x1200 trwał długo, ponad 10h. Musiałem zastosować najwyższe ustawienia by pozbyć się artefaktów z Irradiance Cache :/
Napisano 29 Marzec 201113 l Jedna rzecz mnie w oczy kole, mianowicie zbyt wypukłe klosze reflektorów. Poza tym bardzo ładnie ;)