Lubus Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 Temat imo do speed sculpting nie modeling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 11 Maj 2011 Autor Share Napisano 11 Maj 2011 no ale przecież to bardzo ogólny temat...cóż jeżeli będzie małe zainteresowanie to zmienimy na coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirat85 Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Bry dzień. A oto pomnik Ziemniaka z Biesiekierz koło Koszalina :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 (edytowane) Sorki nie moglem sie powstrzymac :) Edytowane 12 Maj 2011 przez maciek.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Popieram Smoka, co prawda nie trzeba robić pomników przedstawiających ludzi. Swoją drogą często jestem na wakacjach niedaleko Koszalina to muszą się wybrać i zobaczyć pomnik ziemniaka;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Maciek a co to za tekstura w backgroundzie? Nie ładnie, nie ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 to nie textura to w szopie dodalem i wygumokowalem po sordku :) ale moge dac bez tego, nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Pierwszy raz będę brał udział w tym konkursiku i mam 2 pytania. Czy mogę przesuwać verteksy za pomocą zetki czy majowego sculpta? Czy czas ustawiania renderu też wliczacie w te 180 minut? Zanim ja sobie przypomnę i poustawiam te suwaki w majce i ogarnę tego wireframea to bankowo z pół godzinki pęknie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Pirat rozwaliles mnie tym naszym ziemniakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karakan Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 A ode mnie taki projekcik wymyślony na szybko. Posąg ku czci natury będący przewrotną metaforą faktu, że człowiek i przyroda są nierozłączni... Czy tam coś takiego... Całość ~1,5h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 a oto moja propozycja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 (edytowane) Dobra, teraz ja ;] Pokusiłem się o coś bardziej skomplikowanego. czas: 2:50 h soft: blender 2.57a efekt: zadowalający Siateczka to po prostu koszmarny bałagan trójkątów. Sama siatka, bez modyfikatora wygładzenia. Mam nadzieję, że nie muszę pisać co to miało być. Edytowane 15 Maj 2011 przez Gumen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Gunmen, człowieku. Pozamiatałeś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karakan Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 No to pojechałeś*Gumen z tym modelem. Siatka nie do ogarnięcia, ale model wygląda bardzo fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Dobry speed Gumen :) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 heh Gumen SUPER praca!! ale siatka to masakra :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Gumen - nie no, poezja. Zawsze podziwiałem u ludzi taką siateczkę, nie wiem czemu, skoro wszyscy mówią, że jest raczej "nie bardzo". A tak nawiasem - modelowałeś to z głowy czy miałeś jakieś referencje? Czas: A ze 80 minut będzie ( jakbym wiedział, że można 3 godziny... ) Efekt: Patrząc na pracę Gumena... Nic nie wydaje się wtedy dostatecznie dobre.... Soft: Autodesk 3D Studio Max 2009 ( tutałzyndnajn ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Gumen - nie no, poezja. Zawsze podziwiałem u ludzi taką siateczkę, nie wiem czemu, skoro wszyscy mówią, że jest raczej "nie bardzo". A tak nawiasem - modelowałeś to z głowy czy miałeś jakieś referencje? Czas: A ze 80 minut będzie ( jakbym wiedział, że można 3 godziny... ) siateczka jest słaba bo nie ma żadnej topologi itp tak miałem referki, zresztą za około 100 minut będzie filmik timelapse na youtube, to sobie zobaczysz moje konto na youtube na pierwszej stronie jet napisane, że mamy do dyspozycji 180 minut ciesze się widząc tak pozytywne opinie chyba, ale już poza konkursem, popracuje nad tym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 17 Maj 2011 Autor Share Napisano 17 Maj 2011 Hmmm...Ciężko cię będzie przebić Gumen :D Pozamiatałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 18 Maj 2011 Share Napisano 18 Maj 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 19 Maj 2011 Autor Share Napisano 19 Maj 2011 Reksio z bielska....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 19 Maj 2011 Share Napisano 19 Maj 2011 ha wiedziałem, że ktoś wymodeluje Reksia :D świetnie wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi