Napisano 15 Czerwiec 201113 l Kusza Energetyczna:) Czas 120min no i zabrakło czasu na wszystkie elementy:( źle przeliczyłem czas na możliwości.
Napisano 16 Czerwiec 201113 l Średnio jestem zadowolony, ale nie chce mi się robić jeszcze raz. Czas 85 min
Napisano 16 Czerwiec 201113 l Falcon- no tak wyszło, przypuszczałem że to będzie łakomy kąsek. To jest mój pierwszy speed:)
Napisano 16 Czerwiec 201113 l 120 min Poprzednia wersja: http://img405.imageshack.us/img405/8907/wrzuc.jpg Edytowane 20 Czerwiec 201113 l przez bbandi
Napisano 16 Czerwiec 201113 l maciek.m ale Ty masz genialne wyczucie krawędzi :] jeszcze trochę i chyba zacznę rozpoznawać Twoje modele bez patrzenia na autora - po krawędziach :D (reszta też super ale to jest mega charakterystyczne) chciałbym wziąć udział ale nawet tą godzinę wolną ciężko uzbierać :/ fajne modele Panowie
Napisano 17 Czerwiec 201113 l To mój pierwszy speed, ale i tak wyszło dość dobrze (a przynajmniej moim zdaniem). Czas pracy ok. 80 minut. Edytowane 19 Czerwiec 201113 l przez Adameq7
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Hej, fajne prace, szczególnie bbandi. ps. nie wiem gdzie zapytać więc zapytam tutaj:) Czy jest w jakiś sposób weryfikowane ile trwał ten modelling? Czy wierzycie wszystkim na słowo honoru?
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Nie da się tego weryfikować, więc słowo honoru musi wystarczyć. Ja ustawiłem sobie minutnik na 110min a reszta zostaje w rezerwie w razie W.
Napisano 17 Czerwiec 201113 l ps. nie wiem gdzie zapytać więc zapytam tutaj:) Czy jest w jakiś sposób weryfikowane ile trwał ten modelling? Czy wierzycie wszystkim na słowo honoru? wydaje mi sie ze jest pewnien sposób - nagrać proceś tworzenia i wrzucic na Youtube....ale niestety wtedy trzeba robi model bez przerw
Napisano 17 Czerwiec 201113 l pomysł z nagrywanie chyba nie bardzo, nie każdy ma dostęp do mocnego łącza, a taki 2 godzinny filmik trochę wazy ale mogę sie mylic
Napisano 17 Czerwiec 201113 l To już było poruszany temat. Chciałoby Ci się oglądąć filmiki wszystkich uczestników? Nawet w przyspieszonym tempie? Przecież to tylko zabawa i nikomu nie zależy żeby oszukiwać, z resztą da się na oko ocenić czy ktoś [poświęcił na model 2 godziny czy 4.
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Ja tyż mam pytanie - na wypadek gdybym startował:D Czy mogę dorzucić jakiś detal na bumpie do renderu?
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Moje zdanie jest takie, że oszukiwać sensu nie ma. Sprawdzenie tego też byłoby dość trudne... Nagroda jest jaka jest, a chyba wszyscy tu obecni są honorowi, prawda?
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Pewnie, tego nikt nie kwestionuje, tylko byłem ciekawy czy ktoś to w jakikolwiek sposób kontroluje. Może też się kiedyś pokuszę, ale póki co , to nie ten poziom :D. Pozdrawiam.
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Czas 120m... chyba zrobię drugą, nie jest taka "cool" w porównaniu z tymi nowoczesnymi. Edytowane 19 Czerwiec 201113 l przez Miniukov
Napisano 18 Czerwiec 201113 l hmmm, nie wiem która w sumie jest lepsza... anyway, taki lekki steampunk z mej strony. Edytowane 19 Czerwiec 201113 l przez Miniukov
Napisano 18 Czerwiec 201113 l Autor Piękne te wasze modeliki, a bałem się że nie trafie w gusta ;D Mała uwaga do większości, tak wygląda Clay Render http://www.google.pl/search?q=clay+render&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1372&bih=661 Kilka renderow jest zbyt przepalona przez co nie widać szczegółów, to samo z ciemnymi. W dodatku eksponowanie takich elementów jak szybka jest lekko nie na miejscu. Szybki tutorial jak wykonać Clay i Wireframe render w programie Blender http://www.blendercookie.com/2010/09/23/tip-clay-render-addon/ http://www.blendercookie.com/2009/05/02/tip-wireframe-overlay/
Napisano 19 Czerwiec 201113 l @rice Załapałem się na wszystkie wytknięte błędy, jako że mam jeszcze dzień to edytuje posty żeby wpasować w wymagania. Tylko z jednego się wytłumaczę :P W dodatku eksponowanie takich elementów jak szybka jest lekko nie na miejscu. Jeżeli to było do mnie to nie taki był mój zamiar, z daleka prawie nie było widać że coś jest w środku, więc żeby nie zmarnować 15m speeda to zbliżyłem tam.
Napisano 19 Czerwiec 201113 l Jako że zbliża się deadline warto wspomnieć z mojej strony że zgłaszam tą pierwszą kusze.
Napisano 19 Czerwiec 201113 l Cały czas wykorzystany. Musiałem dwukrotnie renderować i składać do kupy bo kompresja i zmniejszenie rozdzielczości najnowszego painta zrobiła sieczkę z obrazu.
Napisano 20 Czerwiec 201113 l Jeszcze jedno pytanie co do Clay Render, czy czas na rendery wlicza się do 120min?? Mi zabrakło czasu i nie wiem czy wstawiać jeszcze te rendery czy nie??
Napisano 20 Czerwiec 201113 l Wydaje mi się ze nie wlicza się. To speed modeling a nie rendering. Zatem skupiłbym się na modelowaniu w 120 minutach :) Ale to niech wypowie się autor wątku. Kurcze fajne tematy mnie omijają, tak mało czasu na takie luźne modelowanko :(
Napisano 20 Czerwiec 201113 l Autor a ja zapraszam do sondy :] http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=77378