rice Napisano 12 Czerwiec 2011 Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 12 Czerwiec 2011 Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Rice, świetna plansza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirat85 Napisano 13 Czerwiec 2011 Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Bry dzień :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 13 Czerwiec 2011 Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Mój pierwszy speed, nawet cięciwy nie zdąrzyłem zrobić;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 14 Czerwiec 2011 Share Napisano 14 Czerwiec 2011 o, super temat, moze uda mi sie coś zrobic : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mati3d Napisano 14 Czerwiec 2011 Share Napisano 14 Czerwiec 2011 Witam to już mój drugi speed. Czas ok 100 min, soft 3d max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phlox_subulata Napisano 15 Czerwiec 2011 Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Kusza Energetyczna:) Czas 120min no i zabrakło czasu na wszystkie elementy:( źle przeliczyłem czas na możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Ładny bowcaster, podebrałeś mi pomysł ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 To ja tez cos zrobilem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Średnio jestem zadowolony, ale nie chce mi się robić jeszcze raz. Czas 85 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phlox_subulata Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Falcon- no tak wyszło, przypuszczałem że to będzie łakomy kąsek. To jest mój pierwszy speed:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 (edytowane) 120 min Poprzednia wersja: http://img405.imageshack.us/img405/8907/wrzuc.jpg Edytowane 20 Czerwiec 2011 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 maciek.m ale Ty masz genialne wyczucie krawędzi :] jeszcze trochę i chyba zacznę rozpoznawać Twoje modele bez patrzenia na autora - po krawędziach :D (reszta też super ale to jest mega charakterystyczne) chciałbym wziąć udział ale nawet tą godzinę wolną ciężko uzbierać :/ fajne modele Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adameq7 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 (edytowane) To mój pierwszy speed, ale i tak wyszło dość dobrze (a przynajmniej moim zdaniem). Czas pracy ok. 80 minut. Edytowane 19 Czerwiec 2011 przez Adameq7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herm Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Hej, fajne prace, szczególnie bbandi. ps. nie wiem gdzie zapytać więc zapytam tutaj:) Czy jest w jakiś sposób weryfikowane ile trwał ten modelling? Czy wierzycie wszystkim na słowo honoru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phlox_subulata Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Nie da się tego weryfikować, więc słowo honoru musi wystarczyć. Ja ustawiłem sobie minutnik na 110min a reszta zostaje w rezerwie w razie W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 ps. nie wiem gdzie zapytać więc zapytam tutaj:) Czy jest w jakiś sposób weryfikowane ile trwał ten modelling? Czy wierzycie wszystkim na słowo honoru? wydaje mi sie ze jest pewnien sposób - nagrać proceś tworzenia i wrzucic na Youtube....ale niestety wtedy trzeba robi model bez przerw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martix69 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 pomysł z nagrywanie chyba nie bardzo, nie każdy ma dostęp do mocnego łącza, a taki 2 godzinny filmik trochę wazy ale mogę sie mylic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 To już było poruszany temat. Chciałoby Ci się oglądąć filmiki wszystkich uczestników? Nawet w przyspieszonym tempie? Przecież to tylko zabawa i nikomu nie zależy żeby oszukiwać, z resztą da się na oko ocenić czy ktoś [poświęcił na model 2 godziny czy 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Ja tyż mam pytanie - na wypadek gdybym startował:D Czy mogę dorzucić jakiś detal na bumpie do renderu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adameq7 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Moje zdanie jest takie, że oszukiwać sensu nie ma. Sprawdzenie tego też byłoby dość trudne... Nagroda jest jaka jest, a chyba wszyscy tu obecni są honorowi, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herm Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Pewnie, tego nikt nie kwestionuje, tylko byłem ciekawy czy ktoś to w jakikolwiek sposób kontroluje. Może też się kiedyś pokuszę, ale póki co , to nie ten poziom :D. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miniukov Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 (edytowane) Czas 120m... chyba zrobię drugą, nie jest taka "cool" w porównaniu z tymi nowoczesnymi. Edytowane 19 Czerwiec 2011 przez Miniukov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miniukov Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 (edytowane) hmmm, nie wiem która w sumie jest lepsza... anyway, taki lekki steampunk z mej strony. Edytowane 19 Czerwiec 2011 przez Miniukov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 18 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Piękne te wasze modeliki, a bałem się że nie trafie w gusta ;D Mała uwaga do większości, tak wygląda Clay Render http://www.google.pl/search?q=clay+render&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1372&bih=661 Kilka renderow jest zbyt przepalona przez co nie widać szczegółów, to samo z ciemnymi. W dodatku eksponowanie takich elementów jak szybka jest lekko nie na miejscu. Szybki tutorial jak wykonać Clay i Wireframe render w programie Blender http://www.blendercookie.com/2010/09/23/tip-clay-render-addon/ http://www.blendercookie.com/2009/05/02/tip-wireframe-overlay/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miniukov Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 @rice Załapałem się na wszystkie wytknięte błędy, jako że mam jeszcze dzień to edytuje posty żeby wpasować w wymagania. Tylko z jednego się wytłumaczę :P W dodatku eksponowanie takich elementów jak szybka jest lekko nie na miejscu. Jeżeli to było do mnie to nie taki był mój zamiar, z daleka prawie nie było widać że coś jest w środku, więc żeby nie zmarnować 15m speeda to zbliżyłem tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziper Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Pistol Compound Crossbow 2000C, modelowane podczas goraczki 38,2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creative Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Ziper jak na gorączkę model całkiem całkiem mi by zeszło z 5h :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miniukov Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Jako że zbliża się deadline warto wspomnieć z mojej strony że zgłaszam tą pierwszą kusze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Cały czas wykorzystany. Musiałem dwukrotnie renderować i składać do kupy bo kompresja i zmniejszenie rozdzielczości najnowszego painta zrobiła sieczkę z obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rudzik Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Czasu zabrakło na detale, więc wrzucam co jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phlox_subulata Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Jeszcze jedno pytanie co do Clay Render, czy czas na rendery wlicza się do 120min?? Mi zabrakło czasu i nie wiem czy wstawiać jeszcze te rendery czy nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Wydaje mi się ze nie wlicza się. To speed modeling a nie rendering. Zatem skupiłbym się na modelowaniu w 120 minutach :) Ale to niech wypowie się autor wątku. Kurcze fajne tematy mnie omijają, tak mało czasu na takie luźne modelowanko :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phlox_subulata Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Dodaje Clay Render plus Hidden line:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 20 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2011 a ja zapraszam do sondy :] http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=77378 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi