ZiN Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Jako że fajna polemika się wywiązała odnośnie artysty/rzemieślinika/rifififi, to dodam że w sumie najlepszym określeniem jest jak dla mnie twórca. Oddaje istotę sprawy, nie ma tego nadętego balastu artysty ani przyziemności rzemieślnika. Termin bardzo pojemny, ale właśnie to w nim lubię. A dla mnie artysta = twórca, zaś rzemieślnik = odtwórca. Rzemieślnik odtwarza rzeczywistość taką jaka ona jest. Artysta pokazuje świat w "lepszych barwach", urozmaica, dodaje coś od siebie bo ma iskrę bożą. Pokazuje zwykłą rzecz w inny lepszy i ciekawszy sposób niż widziałby to przeciętny człowiek.:D
jaras Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Traitor - zgadzam sie, niewielu jest artystów z takim skillem ... echhh początek zapowiadał sie na żart ale lądowanie pojazdu na parkingu i sceny walki zmiotły mnie z krzesła
prrrszalony Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Zin, dzięki Twojemu wyjaśnieniu już rozumiem fenomen gwiazd pop. To ich ubarwianie rzeczywistości... Jeśli ktoś nie umie namalować martwej, za cholerę nawet mu poprawnie owal nie wychodzi, to jest artystą, jak się tego nauczy, to stanie się już "tylko" rzemieślnikiem?
Maksym Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 zdecydowanie ten pan. Traitor - zgadzam sie, niewielu jest artystów z takim skillem ... echhh początek zapowiadał sie na żart ale lądowanie pojazdu na parkingu i sceny walki zmiotły mnie z krzesła konkret. jak ja lubię te emotki z sfd. dobre dobre. humor mi poprawiliście przed snem
ZiN Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 prrrszalony - malowanie skrótami martwej czy czegokolwiek, co będzie już wstępną interpretacją autora danego przedmiotu staje się dziełem przetrawionym przez jego głowę. Np ostatnie obrazki w teczce cptobvious'a. Nie chodziło mi o nieumiejętność czegoś, tylko wyskoczenie ponad przeciętną. Jeśli chodzi o krzywy owal - już dawno został odkryty, przez każdego i jest wtórny :P Artysta odkrywa nowe rzeczy, kreuje je. Wiem, że to bełkot, no ale już trudno. Zostałem wywołany to odpowiadam :) Pzdr ;)
Marshall Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Marek Denko for sure. ja ostatnio zostałem pozamiatany.
ApaczoS Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 konkret. To powinno być gdzieś na głównej dla potomnych:) Coś pięknego!
Rekomendowane odpowiedzi