Napisano 26 Lipiec 201113 l No to jedziemy, szkic, na którym prawdopodobnie tylko ja coś widzę ;) : Koniec: Do miniaturki: Edytowane 20 Sierpień 201113 l przez RaVirr
Napisano 26 Lipiec 201113 l mi tam się trochę z klimatem final fantasyX i odsyłaniem dusz i ogólnie twórczością miyazakiegi duszkami japońskimi jak na razie widzę 2 tonacje niebiesko fioletową i zielono zółtą, no i raczej po zmroku
Napisano 27 Lipiec 201113 l Autor Dzięki, mam nadzieję, że spełnię oczekiwania ;D Trochę koloru i trochę detalu:
Napisano 27 Lipiec 201113 l Autor Dzięki, cieszę się, że mnie nie opieprzyłeś za takie, a nie inne podejście do tematu ;P Więcej detalu w tle:
Napisano 27 Lipiec 201113 l Autor Jeśli wygląda jak Beksiński to przez przypadek. Chociaż w tej chwili, gdy ktoś zrobi coś trochę bardziej "żylastego", wszyscy od razu porównują do Beksińskiego..niedługo dojdzie do tego, że ludzie będą doszukiwać się Zdzisława na krowim grzbiecie, albo w zupce chińskiej.
Napisano 27 Lipiec 201113 l Fakt, przypomina jedną z prac dość bardzo, ale nie przejmuj się tym niektórzy wrzucają całe zdjęcia i je podmalowują i nikt nie krzyczy więc luźne zaczerpnięcie nikogo nie zabije. Mi bardzo się podoba, ciekawią mnie te "anioły", coś czuję, że będą to jakieś pseudo roboty. Aureolki może jak z gry Bayonetta? http://images.wikia.com/bayonetta/images/3/36/Beloved.jpg
Napisano 27 Lipiec 201113 l Autor Rembik- tak, coś tam kombinuję by ciut zmechanizowane anioły robić, ale na tyle organiczne by wyrastać z ziemi ;) A aureole będą takie najzwyczajniejsze bo w nich ma być coś na kształt płomienia/iskierek. Generalnie te figury będą poniekąd latarniami ;) Karol- Jeśli chodzi o inspiracje, możecie wierzyć lub nie, ale to co przesłałeś do nich nie należało. To co jest obrośnięte i zakopane w ziemi zaczerpnąłem i zmodyfikowałem z gry Original War. Mianowicie było tam urządzenie do przenoszenia w czasie (Eon/Czapa). Różnica jest taka, że tam to było niewielkich rozmiarów, a u mnie dość sporawe ;)
Napisano 28 Lipiec 201113 l Nie wymiguj się. :) http://www.beksinski.ovh.org/Beksinski_13.jpg Simpsons Already Did It ! :D
Napisano 28 Lipiec 201113 l Autor Simpsons didn't do that, you did! Ciąg dalszy, detal ziemi: Niestety jakoś tekstury niespecjalnie się sprawdzają i trzeba je podmalowywać..
Napisano 28 Lipiec 201113 l wszystko fajnie ale mam nadzieje ze zrobisz jakieś ciekawsze tło niż prostopadłościany :P
Napisano 28 Lipiec 201113 l Simpsons didn't do that, you did! I didn't do it ! Tekstury właśnie fajnie się sprawdzają ale dopiero jako podmalowane :D A na to kolejne tekstury i jakoś to się kręci :) A szczerze mówiąc - przemyśl wersję bez tych infantylnych duszków. Ogólnie jest spoko, ale ja bym to widział jako pustkowie cywilizacji, pełne zardziewiałych puszek, starych gazet, korzeni i porostów. Jeśli dobrze zaaranżować to "coś" pośród tego całego bajzlu, to robi się tajemnica, którą widz będzie próbował zgłębić.
Napisano 28 Lipiec 201113 l Autor I didn't do it ! God did this to us! Aniołki zostają, prócz konstrukcji to kluczowy element konceptu :) Coyote- cały czas się zastanawiam nad tłem, póki co trzasnąłem te prostopadłościany by cokolwiek było ;) Dzięki za sugestie ! Edytowane 28 Lipiec 201113 l przez RaVirr
Napisano 29 Lipiec 201113 l Hmm, moze jestem inny ale ja caly czas uwazam ze zeby robić pracki ktore mają być niezwykle tajemnicze, mistyczne to trzeba mieć naprawde solidny warsztat. Bo w takim podaniu,pracka traci hmmm -sens? Klimat robią kolory,ale juz cala reszta jest mocno na minus. Podstawą takich pracek jest proporcja,anatomia,perspektywa- czyli podstawy ktore mogą sugerować naturalnosc, prawdziwosc takiego obrazka. Tutaj siadło wszystko- perspektywa otoczenia kompletnie nie zgadza sie z perspektywa widoczna w tych wrotach/portalu. Proporcje duszkow sa wrecz komiczne - ja wiem ze to szkic, ale juz tutaj zadbaj o podstawy ktore maja budowac klimat- i te aureolki- troche subtelności;] niech to bede delikatne poświaty, a nie obrecze jakby ważyly 50kg. Do czego zmierzam- praca ktora dotyka tematyki smierci,grozy musi byc solidnie wykonana- przynajmniej w moim odczuciu. Ja nie kupuje ladnych kolorkow gdy calosc lezy;/ ale to tylko moje zdanie, wiec nie przejmuj sie, ja tylko chodze i marudze;]
Napisano 29 Lipiec 201113 l Autor Szczerze mówiąc wcale nie zakładałem by praca była niezwykle tajemnicza, także nie miała wzbudzać w nikim negatywnych odczuć. Raczej wymyśliłem sobie koncept, w którym świat opustoszał po awarii tejże środkowej maszyny, po czym nastały, w skrócie, cuda niewidy. Korzystając z okazji, pradawne byty starają się na nowo wyleźć na powierzchnię... Rosną jak drzewa, przez co dosyć długo im to zajmuje. Jeśli chodzi o perspektywę- poprawię się ;) Jeśli chodzi o proporcje duszków- takie były z założenia (to samo aureolki) Wrzucam to co zdziałałem przed pojawieniem się Twojego komentarza (czyli z perspektywą pewnie wciąż jest problem, odpocznę i wieczorem zobaczę co da się zrobić):
Napisano 29 Lipiec 201113 l nie jestem przekonany do tego szumu ktory dodaleś i do kompozycji duszków po lewej i prawej, usunąłbym tego z lewej całkiem... no i czemu końcówka już? może warto odpocząć troche i świeżym okiem dokończyć bo wg mnie jeszcze sporo zostało, pozdro
Napisano 30 Lipiec 201113 l To chyba sharpen, nie szum. Ja bym tylko te aureole poprawił, bo wyglądają, jakby dziecko je pisakiem na zdjęciu domalowało. To raczej prosty efekt, nie powinno wiele zająć a wiele poprawi...
Napisano 30 Lipiec 201113 l Mój faworyt. Zdecydowanie zrezygnuj z szarpena. Nie potrzebnie rozedrgałeś kamienie. To daje super efekt przy pordzewiałym metalu. W tym przypadku raczej zainspirowałbym się ilustracjami Omena do Crysis 2. Pobaw się też mgiełką i światłem jak tu "tower_of_evil"
Napisano 30 Lipiec 201113 l Autor Jest i szum i sharpen..;) Właściwie fakt, termin jest na koniec sierpnia więc mam czas się jeszcze na to pogapić. Status- przeczytam i wyciągnę wnioski ;)
Napisano 2 Sierpień 201113 l To zielone światło jest na tyle silne, że powinno wykorzystać zasadę "podaj dalej". Nie rozumeim wiec przejaskrawionych pomarańczowych kamieni itd. itp. Podzielił Ci sie ten obrazek na dwie różne historie i chyba właśnie to starałeś się ukryć szumem. Będe pomagał jak umiem, bo tu jest potencjał.
Napisano 8 Sierpień 201113 l Autor Niestety, z powodu okropnej ludzkiej złośliwości (można to też nazwać jednym słowem rozpoczynającym się na literę "s") nie mam dostępu do komputera z plikiem o oryginalnej rozdzielczości (i nie wiem w jakim terminie oddadzą mi ten komputer), więc wybiorę któryś z wrzuconych obrazków jako finalny. Pozdrawiam serdecznie, dziękuję za wsparcie i życzę powodzenia reszcie uczestników.
Napisano 20 Sierpień 201113 l Autor Ostatnia wrzuta, pomieszałem trochę to co zostało i wyszło coś takiego: