Lukasz_D Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Witam, dziś na drugiej partycji zainstalowałem system i chcialbym sformatowac "stara" partycje - czy ktos wie moze jak to zrobic ... (oczywiscie klikniecie formatuj nie dziala) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 z konsoli powinno zaskoczyc format c:\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Spróbuj w zarządzaniu dyskami :) PPM na Mój komputer -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Napisz jeszcze jaki system masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2011 windows 7 :/ chodzi o to ze przy instalacji nie pyta czy sformatowac - tylko sa dwie opcje do wyboru - napraw - zainstaluj (nie da sie zainstalowac na miejscu istniejacego juz systemu) :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Czy Ty instalujesz Windowsa z poziomu windowsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Lukasz, byl bym przy tej operacji ostrożny. Na pewno w strszych systemach nie odpaliłby ci się system, teraz w 7 tworzona jest partycja systemowa(jakoś tak, 100mb :P). zakładając ze chcesz formatować C:. Warto więc jest poczytać o skutkach. A wracając do tematu to np. Acronis Disk sformatuje Ci na pewno, albo jakaś wersja linuxa, może być ubuntu i używasz gparted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2011 Tak, z tego wzgledu ze kupilem wersje studencka i jak zaplacilem to otrzymalem link do sciagniecia i klucz i mam to na dysku - nie nagralem na CD. Czy jesli nagram na cd to bedzie ta opcja pierw formatowania ? Ten system okolo roku ale nie pamietam juz jak to wczesniej zrobilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Jeśli pobrałeś w formacie .iso to będzie bootowalna, czyli odpalisz przed wgraniem systemu. jeśli posiadasz klucz to możesz pobrać płytkę z internatu(:) ) i będzie działać jako oryginał, tam na pewno będziesz mógł zarządzać dyskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 29 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2011 no nic, bede próbować - dam znac jak poszlo - jesli znajde rozwiazanie to moze komus sie tez przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 29 Lipiec 2011 Share Napisano 29 Lipiec 2011 Tam przy instalacji jest ta opcja tylko trzeba było coś kliknąć więcej opcji czy zaawansowane teraz nie pamiętam i jak miałem jakieś rc po angielsku to też tego nie zczaiłem ale z polską wersją już się dopatrzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 Nie miałem jeszcze okazji instalować Win 7 samodzielnie, ale czy przypadkiem opcja formatowania nie jest dostępna dopiero po wybraniu instalacji? Przynajmniej tak było np. w XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi