leszek_lenia Napisano 27 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2012 dalsze proby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Wrzesień 2012 Share Napisano 27 Wrzesień 2012 Podoba mi sie jego twarz, ma troche taki kreskowkowy charakter, gdyby mial brode przypominal by Ksieciunia z gumisiów :P Mistrzem anatomii nie jestem, ale to moje 3 grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 29 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2012 dzieki ice ale juz nie bede tego poprawial bom za bardzo leniwy... a dzis wrzucam papuge: troche z foty troche nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 hejol dorzucam kilka swiezych obrazkow ,rady mile widziane: pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 Cholernie brudno wyglądają u Ciebie strefy zacienione. Zastanawiam się czy to kwestia przesaturowanych półtonów, czy rzeczywiście cienie idą za bardzo w czernie. Najbardziej na plus drugi obrazek - Pan z rogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 19 Październik 2012 Autor Share Napisano 19 Październik 2012 wojtek : bo to takie proby uzyskania czegos ciekawego ;) dorzucam mechy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Październik 2012 Share Napisano 19 Październik 2012 zauważ, że budujesz raczej plamą. O ile w widoczkach to się dobrze sprawdza, o tyle anatomia, struktury nieorganiczne wymagają juz lepszej organizacji przestrzeni i znajomości anatomii. Nie wykluczone, ze z tego powodu nie widać wielu postępów mimo upływu czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 24 Październik 2012 Autor Share Napisano 24 Październik 2012 ola-f no jakos z tym bede musial zyc...a moze kiedys mnie olsni i cos sie ruszy :D taka xena : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 28 Październik 2012 Autor Share Napisano 28 Październik 2012 stwierdzam zima, bo snieg.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 29 Październik 2012 Autor Share Napisano 29 Październik 2012 i taka proba fanartu gierki w ktora ostatnio troche pogrywalem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 29 Październik 2012 Share Napisano 29 Październik 2012 Leszek ja mam prośbę, powalcz sam z sobą i sprobuj zmusisć się do zaliczenia kilku sesji z jednym obrazkiem. Wymęcz go do nieprzytomnosci, wtedy zrób jeszcze ze dwa/trzy może tym razem nieco krótsze, a w końcu pękną lody. Jesteś w tej chwili swoim jedynym wrogiem i chamulcem. My nie możemy zrobic nic poza wsparciem słownym, to od Ciebie zależy co z tym zrobisz. Bo niestety, pewnie o tym wiesz, ze od lat stoisz mniej wiecej w tym samym miejscu. Im dłuzej zwlekasz, tym ciężej będzie wysunąć stopę na przód. Trzymam kciuki, naprawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 29 Październik 2012 Autor Share Napisano 29 Październik 2012 no ice ja wiem :D powiem ze jestem w trakcie robienia dosc prostego malunku.prosta kompozycja nic specjalnego w kazdym razie postaram sie go odpicowac elegancko.na tyle ile bede mogl ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 3 Listopad 2012 Autor Share Napisano 3 Listopad 2012 ok praca nad ktora siedzialem dluzej niz 2h : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 Kurde Leszek taki propsy lvl masz, powinieneś cuda robić. Aż dziw że nie wykorzystujesz tego potencjału. Mógłbyś trzaskać pracki co najmniej jak Dave Rapoza. Twoje prace są super warsztatowo, może nie zaplanowałeś jakiejś ilustracji, konceptu jakbyś zaplanował to oprócz "A" byłoby i "Z-et" w Twoich pracach, przynajmniej tak mi się wydaje. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 a kiedy to wykończysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 4 Listopad 2012 Autor Share Napisano 4 Listopad 2012 telthona : sie poddalem juz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 ależ tu ciekawie... I jeszcze jedno Panie Leszku... nie poddawaj się i wykończ tego dziada z kałachem:] naród w Ciebie wierzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Leszku bardzo podobają mi się Twoje prace :) ale Telthona ma rację .Gdybyś wykończył choć jedną ... choć uważam ,że już bliżej jesteś do wykończenia tych prace niż w poprzednich.Trzymam kciuki ,bo ostatnie up są świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 12 Listopad 2012 Autor Share Napisano 12 Listopad 2012 kamesanin dzieki Soulinka12 gdybym tylko mial troche wiecej czasu to wszystko moglbym ladnie szlifowac.a tak to taka robota z doskoku ciagle ;) dzieki! a tu jezdziec , co myslicie? bardzo kijowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 Nie jest kijowy, raczej wygląda na smutnego. Dynamicznie operujesz pędzlem co dodaje dynamizmu spokojnej i raczej statycznej scenie. Jedynie kolory są moim zdaniem zbyt brudne, wszystko cieniujesz czernią. Zwróć uwagę, że jaśniejsze włosy ogona wolniej zbliżają się w trakcie cieniowania do czerni, niż ciemniejsza sierść reszty ciała: http://www.genomenewsnetwork.org/gnn_images/news_content/08_03/clone_horse/horse1.jpg Wprowadzając perspektywę powietrzną warto zwrócić uwagę, że im dalej dany element jest położony, tym jest bledszy, jaśniejszy, mniej nasycony, jego barwa jest chłodniejsza. Pozwoliłam sobie trochę podmalować twoją pracę: http://img38.imageshack.us/img38/9720/patak.jpg W tle celowo nadużyłam błękitów, aby wydobyć i zbliżyć do widza jeźdźca. Można problem rozwiązać na kilka sposobów, ale z czernią lepiej uważać :) aha, można spodziewać się więcej tematyki rycerskiej? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 hej, Miałbym parę zastrzeżeń*co do ostatniej pracki, głównie chodzi mi o pociągnięcia pędzla. Niech będą dynamiczne, dobrze, ale niech będą robione z sensem i przemyśleniem. Jest dużo obrazów, które wydają się być malowane szybko i "od niechcenia". Tak naprawdę, każde pociągnięcie jest tam przemyślane. Charakter kresek, które zostawiasz tworzą bałagan i taki niepożądany efekt gąbczastości wszystkiego. I tak jak karola-j powiedziała wprowadź perspektywę powietrzną, również dla roślinności po lewej. Momentami używasz dużo czerni, a tak naprawdę rzadko bywa by któryś przedmiot przechodził od bieli do całkowitej czerni tak jak to masz na zbrojach tamtych gości u góry. Staraj się nie używać ani czerni ani bieli a będzie dobrze. Co do jeźdzca to ja bym go nie poprawiał, tylko zostawił i zaczął coś nowego. Pozdrawiam i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 14 Listopad 2012 Autor Share Napisano 14 Listopad 2012 karola : dzieki za wskazowki.poczatkowo tez dalem na niebiesko te gory ale pozniej po saturacji i opcji variations zblaklo ;) Igi thx bede musial z ta perspektywa powalczyc na jakims zwyklym landszafcie.. a tu takie cos: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 #56 super! chociaz, drugi plan moglby troche sie gubic - podobnie plasko jest na tej ze sniegiem. p.s. co z tymi tradycyjnymi? powinienem zaczac rysowac, zainspiruj mnie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 17 Listopad 2012 Autor Share Napisano 17 Listopad 2012 polka dot niebawem wrzuce,kwestia zrobienia fot :P ale lepiej sie tym nie inspiruj bo marnie mozesz skonczyc :D a tak poza tym to nadal w Łodzi siedzisz? ostatnio byl tam konwent komiksu na ktorym bylem ;)fajna impreza nawet. zombiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Listopad 2012 Share Napisano 18 Listopad 2012 napisać, że stoisz w miejscu, to komplement. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 18 Listopad 2012 Autor Share Napisano 18 Listopad 2012 ola-f : bo? tsp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 18 Listopad 2012 Share Napisano 18 Listopad 2012 Bo jeżeli stoisz, to naprawdę w niezłym miejscu. Ork kozacki, widoczek z #72 też mi się bardzo podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Listopad 2012 Share Napisano 18 Listopad 2012 bo się nauczyłeś kilku tricków parę lat temu, które nadają się na posty na fora i to wszystko. Lata lecą, a dalej najprostszych zależności przestrzennych nie ogarniasz. Nie mówię nawet o bryle ale choćby o planach. Do rzeczy które robisz wystarczy nie być daltonistą, a to ciężko nazwać rozwojem czy skillem. To tylko moje zdanie ale skoro zaglądam tu od kilku lat to pomyślałem, że się wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 18 Listopad 2012 Autor Share Napisano 18 Listopad 2012 dobrze ola-f zagladaj dalej , moze cos sie zmieni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 20 Listopad 2012 Autor Share Napisano 20 Listopad 2012 speedowa z foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 2 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2012 hellloo troche trikowych rysunkow : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 O.o Pierwszy i drugi jest genialny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 Dobra uwertura składa się z partii smyczkowych, a grzmoty występują w partii kulminacyjnej, reasumując masz mega potencjał, ale nie panujesz nad energią, wszystkie pociągnięcia są z tą samą energią, co tworzy chaos zarówno w digitalach jak i rysunkach, mam ten sam problem. Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2012 Bombadil dzieki KaliditusZaliditey niestety, ciezko to opanowac ;) zwlaszcza ze chce sie szybko miec ciekawy rysunek. stwierdzam niedziela ,wiec malunek : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi