genitalius Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Cześć! To mój pierwszy post, więc witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym pokazać Wam kilka swoich rysowanek z szuflady. Z tabletem mocuje się od dosyć niedawna więc nie będzie tego za wiele. Co więcej, zaczynam stopniowo przyswajać sobie istotę samego malowania tabletem a prace które pokazuję są malowane w oparciu o 2 warstwy tło-pierwszy plan, gdyż wynika to poniekąd z mojego raczkowania w temacie. 1
emmilius Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Tradycyjne ciekawe, takie inne. Ciekawa kreska. Digitale jeszcze nie =] ale się ucz...
SBT77 Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Imo brakuje tylko większego obycia z tabletem. Jest w tym ta sama teatralność w budowaniu sceny którą widzę np. u Thx, ale kadrowanie i pomysł nieco mniej śmiałe. Myślę że wszystkiego nie pokazałeś, ale mimo wszystko najciekawsze rzeczy od dłuższego czasu. Nie wiem czy się u nas zaaklimatyzujesz, ale ja przyglądam się bacznie. Dziwna też rzecz, że mnie w sumie digitale podobają się bardziej.
genitalius Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Napisano 6 Wrzesień 2011 Dzięki Chłopaki, no nie będę dyskutował z tym bo nie mam narazie podstaw do tego ale będę wrzucał w miarę możliwości coś świeżego. pozdrawiam
genitalius Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 [ATTACH=CONFIG]82834[/ATTACH]Wrzucam nową prackę, tak do końca jeszcze nieskończona z powodu braku czasu ale zawsze cos. pozdrawiam
Aryk Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Widać u Ciebie duży potencjał, to co ci mogę doradzić na początek to robienie wielu szybszych obrazków niż długo dłubać przy jednym, wiem to ze skromnego doświadczenia. Warto oglądać prace wielu kozaków jacy są na tym forum :) i nie tylko tutaj, szczególnie jak się zaczyna zabawę z tabletem, to może też dużo pomóc, pozdr.
Rotcore Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 fazowe, bardzo dobre... świetne kolory i świetne fragmenty same pracy... tego jeszcze tu nie bylo, dawaj więcej w tej bajce pozdro
genitalius Napisano 8 Listopad 2011 Autor Napisano 8 Listopad 2011 dzięki Chłopaki, to bardzo pomaga. Popracuję jeszcze by móc coś wrzucić. pozdrawiam
ptah Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Nie masteruj digitali. Daj zobaczyć odbiorcy Twoją kreskę bo jest zajebista. Taka "okrągła".
genitalius Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Napisano 13 Styczeń 2012 Hej!Dzięki Ptah za krzepiącą opinię. Ostatnio coś tam troszeczke skrobałem .
genitalius Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Napisano 15 Styczeń 2012 Hej! Nie mam doswiadczenia w tego rodzaju konceptach, co byc moze pokazuje poprzedni rycerzyk, dlatego wrzucam cos bardziej szybkiego i umownego pozdrawiam
Nezumi Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Zgaduje ze zostal ci samuraj do przerysowania :D Jak juz kopiujesz kropka w kropke tutoriale Daarkena to chociaz przyloz sie do tego a nie tak delikatnie mowiac olewczo podszedles do sprawy. Zeby nie bylo - tutoriale sa po to zeby z nich korzystac ale moglbys wspomniec jednak, ze to jest odrysowywanka. A to "szybko i umownie" wyszlo dlatego ze nie chcialo ci sie nawet przerysowac do konca.... Wiecej cierpliwosci.
genitalius Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Napisano 16 Styczeń 2012 Tak zgadza sie, to wlasnie z tych tutków, posiedze jeszcze i porysuje. Dzieki za opinie. pozdrawiam
telthona Napisano 16 Styczeń 2012 Napisano 16 Styczeń 2012 poprzedni rycerzyk: generalnie fajny render, ale brak podłogi, kompozycja przyciasna i nie wiem czy to celowe czy nie, ale ta zbroja ma efekt glowing, tak jakby był duchem. i nie widać jego kciuka. ostatnia pracka: strasznie niedokończona ale ma to swój klimat :D nie mniej jednak moznaby bardziej podłubać ten detal, żeby nie wydawało sie wszystko takie odpuszczone. i znowu ciasny kadr. Weź powiekszaj obszary robocze jak pracujesz. daj tym postaciom czym oddychać :P
genitalius Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Napisano 16 Styczeń 2012 Dzięki Telthona, postaram się zastosować do Twoich zaleceń. Oba rycerzyki robiłem pod tutki coprawda, ale mimo wszystko widzę w tym dużo swojego działania(kolorystyka noi w charakterze się różnią) więc nie rozumiem uwagi Nezumiego, iż należałoby się trzymać ścisłości pierwowzoru. pozdrawiam
genitalius Napisano 8 Marzec 2012 Autor Napisano 8 Marzec 2012 Czesc! machnąłem tym razem coś szybszego z wyobraźni. pozdrawiam
Pinokio Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Wiesz co, nie polecam takiego machania z głowy, znaczy spoko w wolnym czasie, ale nie ma po co tego prezentować. Według mnie to kreuje wyobraźnię i pozwala rozwijać, ale nie ma sensu pokazywać tego :) Będzie można to zobaczyć w efektach tego.
genitalius Napisano 17 Marzec 2012 Autor Napisano 17 Marzec 2012 (edytowane) hej wrzucam cos nowego i czy moze mi ktos powiedziec jak poprawnie wrzucac prace do teczki? W miniaturce widze zawsze to samo i to w dodatku w bardzo slabej rozdzielczosci. Edytowane 17 Marzec 2012 przez genitalius
Pinokio Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 imageshack.us po uploadzie kopiujesz link do forum i wklejasz tutaj, nic więcej ;] Możesz o ile się dobrze orientuję ok. 1 MB pliku bez problemu uploadować.
genitalius Napisano 17 Marzec 2012 Autor Napisano 17 Marzec 2012 (edytowane) Dzięki Pinokio. w takim razie wrzucam jeszczo raz. pozdrawiam Edytowane 17 Marzec 2012 przez genitalius
pumax Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 link który posiadasz musisz wkleić w okienko,które wyskoczy po kliknięciu tego przycisku :) :
genitalius Napisano 17 Marzec 2012 Autor Napisano 17 Marzec 2012 http://imageshack.us/f/406/ebolkopia.jpg/ to jeszcze raz dla przetestowania i dzięki pumax przepraszam za problemy.
pumax Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 hm, mi np. nadal nie wyświetla się zdjęcie. Kliknąłeś w ten obrazek Inserty Image :) ? Jeśli tak i nadal nie działa,to może musisz dać link bezpośredni do zdjęcia ,czyli ten -> http://desmond.imageshack.us/Himg406/scaled.php?server=406&filename=ebolkopia.jpg&res=medium
Pinokio Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Nie wiem czemu masz problem z tym ;p Chodzi ci o coś takiego, hm? Tutaj masz wzór (nawias kwadratowy na początku) URL=http://imageshack.us/photo/my-images/195/ebolkopia.jpg/] IMG]http://img195.imageshack.us/img195/6307/ebolkopia.jpg[/img][/url]
Swiezy Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 Całkiem ciekawe masz efekty i wizje, poza tym prace są fajnie autorskie, takie Twoje. ;) Fajnie będzie dalej podziwiać twoje prace. Pozdrawiam
genitalius Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Napisano 18 Wrzesień 2012 (edytowane) Dzieki Swiezy. Dawno nic nie rysowalem, dlatego na weekendzie odpalilem maszyne izrobilem kilka powiedzmy szybkich szkicow, sa to glowy gdyz przyda mi sie potrenowac ich rysowanie. U gory po lewej moja babcia z natury. pozdrawiam Edytowane 18 Wrzesień 2012 przez genitalius
Rotcore Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 serio to Twoja babcia? ;P Ogólnie za dużo miękkiego pędzla, za mało czuć bryłę tych twarzy, za mało ostrości, mocnych krawędzi, tego co by sprawiało wrażenie że ta twarz to bryła a nie płaska mamałyga... pozdro, trudny temat, powodzenia
arturadamczyk Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 może to tylko zbieg okoliczności, że podobna ... :]
Monio Napisano 19 Wrzesień 2012 Napisano 19 Wrzesień 2012 Zobaczyłem ten obrazek późną nocą i spadłem na sam dół uncanny valley. ;D Ja lubię ale wstawiajcie takie creepy rzeczy w linkach czy coś.
Rekomendowane odpowiedzi