goral_44 Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Witam. Okładka do 6 Nr czasopisma Okręty, wymalowana wspaniale przez Piotra (peter_f), za co Serdecznie Dziękuję. Nawiązuje do zawartości wiodącej tego nr, japonskiego Cieżkiego Krążownika Tone, stan na 1944. Model robiłem ponad pół roku i niedługo ukaże sie w książce. Pozdrawiam. Waldek
Pixel-Factory Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Wspaniały model Waldku!!! masa detali , postprodukcja piotra też mega !!!
Pixel-Factory Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Nooo i front!!! zasłóżony z resztą :)
Godzil Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Genialne, nie ma co. Jednakże kadr mnie sie nie podoba, za mało oddechu jak dla mnie, ale przypuszczam że tak musiało byc skoro to na okładkę. Model rządzi, malowanka również, dobra robota.
Hynol Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Coraz fajniejsze te prace Ci wychodzą. Super woda i fajne ujęcie - jak ze starych Miniatur Morskich. Gratki. Pozdro.
dizek Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 bardzo solidny model ... jestem ciekaw ile to ma poly?
Loki Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Jest mega. Zagościł na moim pulpicie :) Większy kontrast tylko by się przydał, choć to odczucie subiektywne. Tak czy inaczej - odwaliliście kawał swietnej roboty.
JacekCichy Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 Co tu dużo mówić kawał dobrej roboty Panowie! 5*
jatat Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 Od razu w wyobraźni zobaczyłem co się dzieje na mostku jednostki gdy taka góra stali wychodzi ze szkwału i pojawia się jak zjawa. Działa na moją wyobraźnie a jak coś tak porusza to znaczy że jest bardzo dobre 5*
Kajzer Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 Jak zawsze rewelacja. Do tego naprawdę świetne ujęcie - wygląda jakby miał zaraz wypłynąć z monitora :) Pięknie!
mookie Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 Świetna praca w każdym calu, naprawdę wyborna robota! Gratuluję! 5*, front w pełni zasłużony!
Loozack Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 Jak sie goral_44 z peterem_f dobiorą to nie ma .... we wsi ;) Świetna robota, jak zwykle z resztą. Pozdrawiam.
wjaworski Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 goral_44 i peter_f, gratuluję kolejnego fronta!
Dav Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 Wspaniały efekt. Ja to się cieszę z każdej pracy przez Ciebie zamieszczonej, ale mój ojciec to w niebie wtedy jest. :) Pozdrowienia z Konradusa. ;)
peter_f Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 (edytowane) Trochę mi nie wypada coś tu pisać, więc ocenię sam model, który jak zawsze zmiażdżył mnie ilością detalu. Szkoda, że nie możesz zamieszczać oprócz okładki - renderów okrętu, bo tak naprawdę to one są warte pochwały. Rewelacja Waldku. Jak przy każdej współpracy z Waldkiem i ta okładka była czystą przyjemnością. Dzięki Waldku za kolejną możliwość 'obrobienia' Twojego modelu :) Co do zastrzeżeń o brak oddechu w kadrze to zgadzam się w 100%. Ale to dlatego, że wydawnictwo ma jedną, brzydką tendencję do zacieśniania kadru na okładce tak, że o oddechu nie może być mowy. Prinz Eugen'owi odebrano oddech, tak, że zniweczyło to jak dla mnie cały efekt zimowej głuszy, natomiast w przypadku lotniskowca Taiho ordynarnie odcięto powietrze i obcięto przy okazji jeden lecący samolot :( No ale cóż... Dobrze, że tu możemy zamieszczać wersje nieskadrowane. Edytowane 18 Wrzesień 2011 przez peter_f
Shido Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 piękny model, cudowna woda :) gratuluje wytrwałości :)
infected Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Kolejny wspaniały model. Kawał dobrej roboty Waldku. Ale to już norma jak coś wychodzi z „Twojej Stoczni” Gratulacje !!!
goral_44 Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Napisano 20 Wrzesień 2011 Dzięki za Front i za komenty. Panowie, mój okręt nigdy by tak nie wyglądał gdyby nie praca Piotra. On układa scene, światła, wszystie te Zdephy czy inne takie, bo ja nawet tego nie ogarniam, a ja wstawiam model i renderuje. W tym przypadku wielkość oryginału to 5282/3825. Czas renderowania przy procesorze i7 950, 24G Ram i N Vidia Quadro 3500, to 7h. O ilości godzin pracy Piotra by to wymyśleć i poukładać nie wspomnę. Po wydaniu ksiązki, pokażę kilka ze 146 renderów. Teraz Tone oryginalny, przed pracami Piotra
Rekomendowane odpowiedzi