Napisano 15 Wrzesień 201113 l Witam wszystkich Zacznę od tego że pierwszy raz publikuje pracę na łamach forum :) ( zżera mnie tu trema debiutanta ) ale to wcale nie oznacza że jestem tu nowy wręcz przeciwnie max3d to pierwsza strona jaką otwieram codziennie po przyjściu do pracy ( tak wiem wazelina ale to prawda). Wiele się tu nauczyłem i tu kolejny raz wyjadę z wazeliną ale dzięki pomocy jaką tu znalazłem powstała ta gra. Była wazelina więc przechodzę do konkretów. Gra powstała w nie cały miesiąc a więc czasu jak można się domyśleć było bardzo mała a dodam tylko że na co dzień pracujemy w agencji reklamowej więc często musieliśmy odrywać się od pracy i skupiać na czymś innym. W projekcie wykorzystaliśmy silnik unity 3d, modele rig i animacje powstały w 3ds max a texturki w Photoshopie. Jeżeli macie jakieś pytania albo chwielibyście po prostu zjechać niemiłosiernie projekt to zapraszam do komentowania :) Link do gry: http://wyborydokoryta2011.pl/ Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości nie sponsoruje nas żadna partia i nie jesteśmy związani z żadnym ugrupowaniem, w grze nie ma faworyzowania każdy ma równe szanse! Pod koniec przyszłego tygodnia będzie do pobrania za darmo wersja gry na Iphona Ipada i urządzenia z androidem. Założenie gry: Gra WYBORY do koryta 2011 to rodzaj terapii. Powstała dla rozrywki i śmiechu. Bo kiedy czujemy się bezsilni, śmiech jest najlepszym lekarstwem. Tu, w przeciwieństwie do prawdziwych wyborów, możesz mieć BEZPOŚREDNI wpływ na to, kto zasługuje na koryto. Przyjrzyj się więc kandydatom i dobrze się zastanów. A potem wyklucz tych, którzy nie są warci Twojego głosu. Zrób to z uśmiechem na ustach. Życzymy dobrej zabawy! Twórcy: Grafika animacje głupie pomysły :P : Łukasz Juńczyk ( WacomX ) Programowanie: Michał Bagiński Muzyka: Łukasz Wasilewski Specjalne podziękowania: Dla Dariusza klukowskiego za umożliwienie nam pracy nad grą oraz wydanie gry. Dla Tomasza Popielucha za pomoc techniczną. Edytowane 15 Wrzesień 201113 l przez WacomX
Napisano 15 Wrzesień 201113 l Autor ola-f dzięki :) Alojzy Bombelek Wypatrujemy ich od wczoraj :) upiekliśmy nawet ciasteczka na przywitanie :P
Napisano 15 Wrzesień 201113 l Ostatnio taką masakrę zrobiłem w GTA3 po wpisaniu kodów na broń. Btw, ładna grafika.
Napisano 15 Wrzesień 201113 l o teraz zagrałem. szkoda ze taka łatwa. chyba miałem stara wersje unity bo celownik nie pokrywal sie w ogole z tym gdzie postac strzelala. Niemniej troche za latwa moznaby grac bez konca, dalem spokoj na 314 gdy nikt nie doszedl do koryta. mysle ze spokojnie mozna 2-3 razy wiecej świn dac ze wszystkich okręgów wyborczych.
Napisano 15 Wrzesień 201113 l Ehm, trzeba mieć coś specjalnie zainstalowane, żeby gra działała? bo mi się tylko ładuje strona i jest biało i nic nie widzę ;)
Napisano 15 Wrzesień 201113 l Autor kosi,Lucek dzięki ola-f jutro będzie mały up który zwiększy szybkość rozgrywki herm Niestety trzeba zainstalować mała wtyczkę unity Playera to jest coś jak flash Player ściąga się dosłownie chwile i nic więcej ci nie trzeba Swoją drogą podobno unity zostało kupione przez Adobe i wkrótce aplikacje unity nie będą potrzebowały już swojego Playera po prostu będą się otwierały we flash Playerze
Napisano 15 Wrzesień 201113 l WacomX - info o wukupioeniu Unity miód na moje spracowane flashem serce ;)
Napisano 15 Wrzesień 201113 l Autor ola-f to jeszcze żeby cię pocieszyć dodam że słyszałem że podobno w kwietniu ma wyjść nowy flash cs16 który będzie miał zaimplementowany edytor Unity natomiast unity pro będzie miało opcje ex portu do flash z tego co wiem to tak wersja unity pro będzie kosztowała 3000 USD
Napisano 16 Wrzesień 201113 l Autor Zrobiliśmy mały update który znacznie przyśpiesza i utrudnia rozgrywkę jeżeli macie jakieś sugestie to śmiało :)
Napisano 17 Wrzesień 201113 l Graficznie bardzo ladne. Brawa za szybko skonczony i w sumie udany projekt. Szkoda, ze lezy i kwiczy ;) od strony gameplayu i ogolnej funkcjonalnosci. Wyniki sie nie updatuja. Trzeba odswiezyc strone. Tez mi sie celownik nie pokrywa z oddawanym strzalem. Najlatwiej zdobywa sie punkty stojac w srodku i dzgajac, a nie o to chyba chodzilo. W paru miejscach upierdliwe kolizje, bron zmienia sie na widly a nie inna lepsza po wyczerpaniu amunicji. Mozna bylo podpiac pauze pod Esc, bronie pod przyciski numeryczne, a nie jakies B, N czy M ;) Ten krotki loop muzyczny zbyt szybko sie zapetla i staje mocno upierdliwy. A ogolnie malo w tym grywalnosci i funu. I drugi zarzut to brak tresci, wiem politycy to swinie rwace sie do koryta, ale ta gra reprezentuje podobny poziom :) Wolalbym odrobine bardziej wyrafinowany humor.
Napisano 19 Wrzesień 201113 l Autor plutko Dzięki nareszcie jakaś konkretna krytyka :) Nie będę sie tu zapierał że nie jest tak jak napisałeś bo jest :) Tak jak już wcześniej pisałem mieliśmy mało czasu ale takie było założenie projektu że gra ma być prosta do bólu :) i z prostym przesłaniem i taka też jest :) Poza tym to był projekt w którym testowaliśmy różne rozwiązania i poznawaliśmy silnik i już teraz mogę zapowiedzieć że planujemy kolejny projekt który będzie zdecydowanie bardziej rozwinięty i dopracowany jak wszystko się uda wypuścimy go przed świętami Bożego Narodzenia.