Tukan Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 (edytowane) Witam wszystkich Motorek wykonany samodzielnie od podszewki , szkice , modeling , rendering. modeling - lightwave rendering - 3ds max , mental ray Jeśli chodzi o stronę techniczną :) napęd : silnik spalinowy napędza pompę a dalej przewodami do silników hydraulicznych w kołach (dwie butle w kabie to turbo) zawieszenie : regulowany skok Wszystkie komentarze mile widziane http://www.3dm3.com/portfolio/image-13326.html Edytowane 17 Październik 2011 przez Tukan
gof Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 Można się dokopać http://www.3dm3.com/portfolio/image-13326.html Fajnie to wyszło. Mam tylko jedno zastrzeżenie odnośnie cylindrów silnika, przy wchodzeniu w zakręty będą zawadzać o podłoże. Wygląda jak mocno inspirowany robotami przemysłowymi. Kupuję to :)
Touch Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 Super wykonane. Niepokoi tylko kwestia techniczna z umieszczeniem silnika tak nisko, że przy byle ostrzejszym skręcie z pochyleniem pojazdu będzie skrobańsko po asfalcie:) Pozdrawiam Edit: Widzę, że już gof też zwrócił uwagę na silnik:)
Sebazx6r Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 (edytowane) Super wykonane. Niepokoi tylko kwestia techniczna z umieszczeniem silnika tak nisko, że przy byle ostrzejszym skręcie z pochyleniem pojazdu będzie skrobańsko po asfalcie:) Pozdrawiam Edit: Widzę, że już gof też zwrócił uwagę na silnik:) Spoko te opony nie pozwolamu sie za mocno pochylic :). Co do modelu super. Bardzo mi sie podobają textury. Sam robiłeś?. Troche taki animowany on :). To ujecie bardziej mi sie podoba: Edytowane 16 Październik 2011 przez Sebazx6r
Tukan Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 Sorki za wadliwego linka już poprawiłem gof , Touch - dzięki , cylindry racja wygrała forma a nie funkcja, owszem roboty i cała branża CNC Sebazx6r - dzięki , textury skrobałem mozolnie w Photoshopie, w tym projekcie zaprzyjaźniłem się z max- owskim unwarperem :)
bolitic Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 Bardzo, mi się podoba - super realizm. Cieszy mnie zawsze gdy ktoś pokazuje możliwości mentala. Model, tekstury, shadery, światło - wszystko na 5*
pecet Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 Swietny model i materiały, jedynie opony przy tym wszystkim wyglądają jak z innej bajki. W samym renderze przeszkadza mi backplate, raz że już na nim troche innych modeli widziałem i się opatrzył, a dwa że sam w sobie nie pasuje to Twojego modelu. Tu raczej widziałbym scenerię rodem z MadMaxa ;)
zeet Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 Silnik obrócony o 180 stopni nie powinien już orać asfaltu na zakrętach , materiał-wygląd opon nie pasuje do całości są dość sterylne , mogły by być trochę podniszczone , poplamione czyli posiadać widoczne ślady użytkowania .
plasti Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 jest moc, super design, render juz troszku gorszy
goral_44 Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 Bomba, tylko po śladach na blachach widać, że nie raz zaliczły skrobanko z dachowankiem. Oj przejechałbym się.
PLS Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 Kapitalna maszyna, render też ciekawy, mocno powiewa realizmem. Przyczepić się mogę do tego co już zostało wspomniane - tło i opony, które są zbyt ciemne, mogłyby być bardziej okurzone i pobrudzone (wydaje mi się że trochę za słabo odbijają światło).
Tukan Napisano 18 Październik 2011 Autor Napisano 18 Październik 2011 bolitic - dzięki wielkie , w mentalu drzemie moc :) pecet - dzięki , racja backplate i enviro miały być pustynne a projekt miał się zować dune bike, ale nie znalazłem nic fajnego w tym klimacie , może będzie jakiś update zeet,Sebazx6r - można by silnik wywrócić ale spróbuje całość podnieść na zawieszeniu i może otworzyć dzwi tylko to dużo zabawy z IK, jeśli chodzi o opony to jest zwykły bump , miałem dorobić normal bump dla głębszych wyrwań ale brakło skilla :) plasti - dzięki, z renderem obiecuje poprawkę :) goral_44 - dzięki, może kiedyś :) PLS - dzięki , pomyśle nad jakimś dirtem na oponkach i bardziej wyrazistą hdr-ką
god_of_dump Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 Jak dla mnie bomba :) nieźle tekstury wyszły...
Rekomendowane odpowiedzi