Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Motorek wykonany samodzielnie od podszewki , szkice , modeling , rendering.

modeling - lightwave

rendering - 3ds max , mental ray

Jeśli chodzi o stronę techniczną :)

napęd :

silnik spalinowy napędza pompę a dalej przewodami do silników hydraulicznych w kołach

(dwie butle w kabie to turbo)

zawieszenie :

regulowany skok

Wszystkie komentarze mile widziane

http://www.3dm3.com/portfolio/image-13326.html

Edytowane przez Tukan

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Można się dokopać

http://www.3dm3.com/portfolio/image-13326.html

Fajnie to wyszło. Mam tylko jedno zastrzeżenie odnośnie cylindrów silnika, przy wchodzeniu w zakręty będą zawadzać o podłoże.

Wygląda jak mocno inspirowany robotami przemysłowymi.

Kupuję to :)

Napisano

Super wykonane. Niepokoi tylko kwestia techniczna z umieszczeniem silnika tak nisko, że przy byle ostrzejszym skręcie z pochyleniem pojazdu będzie skrobańsko po asfalcie:)

Pozdrawiam

Edit: Widzę, że już gof też zwrócił uwagę na silnik:)

Napisano
Super wykonane. Niepokoi tylko kwestia techniczna z umieszczeniem silnika tak nisko, że przy byle ostrzejszym skręcie z pochyleniem pojazdu będzie skrobańsko po asfalcie:)

Pozdrawiam

Edit: Widzę, że już gof też zwrócił uwagę na silnik:)

Spoko te opony nie pozwolamu sie za mocno pochylic :).

Co do modelu super. Bardzo mi sie podobają textury. Sam robiłeś?. Troche taki animowany on :).

To ujecie bardziej mi sie podoba:

F2.jpg

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano
  • Autor

Sorki za wadliwego linka już poprawiłem

gof , Touch - dzięki , cylindry racja wygrała forma a nie funkcja, owszem roboty i cała branża CNC

Sebazx6r - dzięki , textury skrobałem mozolnie w Photoshopie, w tym projekcie zaprzyjaźniłem się z max- owskim unwarperem :)

Napisano

Bardzo, mi się podoba - super realizm. Cieszy mnie zawsze gdy ktoś pokazuje możliwości mentala. Model, tekstury, shadery, światło - wszystko na 5*

Napisano

Swietny model i materiały, jedynie opony przy tym wszystkim wyglądają jak z innej bajki. W samym renderze przeszkadza mi backplate, raz że już na nim troche innych modeli widziałem i się opatrzył, a dwa że sam w sobie nie pasuje to Twojego modelu. Tu raczej widziałbym scenerię rodem z MadMaxa ;)

Napisano

Silnik obrócony o 180 stopni nie powinien już orać asfaltu na zakrętach , materiał-wygląd opon nie pasuje do całości są dość sterylne , mogły by być trochę podniszczone , poplamione czyli posiadać widoczne ślady użytkowania .

Napisano

Bomba, tylko po śladach na blachach widać, że nie raz zaliczły skrobanko z dachowankiem. Oj przejechałbym się.

Napisano

Kapitalna maszyna, render też ciekawy, mocno powiewa realizmem. Przyczepić się mogę do tego co już zostało wspomniane - tło i opony, które są zbyt ciemne, mogłyby być bardziej okurzone i pobrudzone (wydaje mi się że trochę za słabo odbijają światło).

Napisano
  • Autor

bolitic - dzięki wielkie , w mentalu drzemie moc :)

pecet - dzięki , racja backplate i enviro miały być pustynne a projekt miał się zować dune bike,

ale nie znalazłem nic fajnego w tym klimacie , może będzie jakiś update

zeet,Sebazx6r - można by silnik wywrócić ale spróbuje całość podnieść na zawieszeniu i może otworzyć dzwi tylko to dużo zabawy z IK,

jeśli chodzi o opony to jest zwykły bump , miałem dorobić normal bump dla głębszych wyrwań ale brakło skilla :)

plasti - dzięki, z renderem obiecuje poprawkę :)

goral_44 - dzięki, może kiedyś :)

PLS - dzięki , pomyśle nad jakimś dirtem na oponkach i bardziej wyrazistą hdr-ką

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.