adek Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 W marcu 2012 do kin wejdzie produkcja twórców m.in. "Uciekających kurczaków", opowieść o piratach zatytułowana "The Pirates! Band of Misfits". Film zostanie wykonany metodą klasycznej animacji poklatkowej. Zapraszam do obejrzenia zwiastuna. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2062
Mortom Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 hehe! już nie mogę się doczekać filmu :) Piraci i staromodna animacja... tu musi być coś dobrego ;)
goat91 Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 oni to lepia z jakiejs "gliny" czy "modeliny"? Czy to jest moze 3D tak stylizowane ?
szczuro Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 uwielbiam te produkcje ;) goat:z tego co wiem to poprzednie lepili, choć morze wygląda na CG wiec może się wspomagają.
syjon Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 Sami jesteście cg:) Napisane jest czarno na białym jak to jest zrobione. Swoja droga dzięki temu od razu widać, ze poziom materiałów w cg jeszcze nie jest wystarczająco wysoki. Od razu mi sie to rzuciło w oczy, te deseczki, metal. Disp. normalki, paralaxy ...to jeszcze nie to. Poza tym...NIESAMOWITE!
Scatmax Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 Aardman oczywiście działa tradycyjnie, a komp jest dla podparcia/usuwania riggow. Teraz już ze względów technicznych zamiast modeliny czy plasteliny używają odlanych z silikonu kukiełek na skomplikowanych armaturach. Modeliny i plasteliny to wtedy kiedy tego wymaga plastyka filmu pewnie jak ich starsze szorty(Offbeat, Ident, Adam). Silikon nie zostawia odcisków palców, nie flickeruje itd. Aardman wymiata:) zawsze milo popatrzeć, poza tym te filmy maja taka swojską przyjazną estetykę, i nie opierają się na popularnych mainstreamowych schematach, chyba żeby je pokazać z przymrużeniem oka. pzdr. Kuba
Creator Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 syjon: Materiały nie teges? obczaj to http://vimeo.com/21586859
mookie Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 Wspaniale to wygląda, wyobrażam sobie ile zabawy musiała mieć ekipa na planie. CG nigdy nie dorówna takim rękodziełom!
adek Napisano 26 Październik 2011 Autor Napisano 26 Październik 2011 Cza1k uzupełnił w dużej części newsa: http://max3d.pl/news.php?id=2062
Sunedge Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 Swietne! Zdaje sie, ze oni wspolpracuja z ILM, chyba cos czytalem przy okazji szukania info n/t Shaun the Sheep. Szkoda, ze u nas taka bieda w temacie ciekawych i zabawnych scenariuszy.
Nezumi Napisano 26 Październik 2011 Napisano 26 Październik 2011 "Flushed Away" zrobili chyba w calosci CG a tez cholernie mi sie podobalo - kolesie sa po prostu swietni :D
szczuro Napisano 27 Październik 2011 Napisano 27 Październik 2011 syjon: ja mówiłem tylko o morzu, bo ono raczej nie jest poklatkowo, a jeśli jest to są hardkorami. hmm... i tak są hardkorami :)
4th_hokage Napisano 27 Październik 2011 Napisano 27 Październik 2011 Awesome!!! (konstruktywny komentarz)
Rekomendowane odpowiedzi