Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

W marcu 2012 do kin wejdzie produkcja twórców m.in. "Uciekających kurczaków", opowieść o piratach zatytułowana "The Pirates! Band of Misfits". Film zostanie wykonany metodą klasycznej animacji poklatkowej. Zapraszam do obejrzenia zwiastuna.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=2062

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe! już nie mogę się doczekać filmu :) Piraci i staromodna animacja... tu musi być coś dobrego ;)

Napisano

oni to lepia z jakiejs "gliny" czy "modeliny"? Czy to jest moze 3D tak stylizowane ?

Napisano

uwielbiam te produkcje ;)

goat:z tego co wiem to poprzednie lepili, choć morze wygląda na CG wiec może się wspomagają.

Napisano

Sami jesteście cg:) Napisane jest czarno na białym jak to jest zrobione. Swoja droga dzięki temu od razu widać, ze poziom materiałów w cg jeszcze nie jest wystarczająco wysoki. Od razu mi sie to rzuciło w oczy, te deseczki, metal. Disp. normalki, paralaxy ...to jeszcze nie to.

Poza tym...NIESAMOWITE!

Napisano

Aardman oczywiście działa tradycyjnie, a komp jest dla podparcia/usuwania riggow. Teraz już ze względów technicznych zamiast modeliny czy plasteliny używają odlanych z silikonu kukiełek na skomplikowanych armaturach. Modeliny i plasteliny to wtedy kiedy tego wymaga plastyka filmu pewnie jak ich starsze szorty(Offbeat, Ident, Adam). Silikon nie zostawia odcisków palców, nie flickeruje itd.

Aardman wymiata:) zawsze milo popatrzeć, poza tym te filmy maja taka swojską przyjazną estetykę, i nie opierają się na popularnych mainstreamowych schematach, chyba żeby je pokazać z przymrużeniem oka.

pzdr.

Kuba

Napisano

Wspaniale to wygląda, wyobrażam sobie ile zabawy musiała mieć ekipa na planie. CG nigdy nie dorówna takim rękodziełom!

Napisano

Swietne! Zdaje sie, ze oni wspolpracuja z ILM, chyba cos czytalem przy okazji szukania info n/t Shaun the Sheep. Szkoda, ze u nas taka bieda w temacie ciekawych i zabawnych scenariuszy.

Napisano

"Flushed Away" zrobili chyba w calosci CG a tez cholernie mi sie podobalo - kolesie sa po prostu swietni :D

Napisano

syjon: ja mówiłem tylko o morzu, bo ono raczej nie jest poklatkowo, a jeśli jest to są hardkorami. hmm... i tak są hardkorami :)