Berger Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Hello, Bez zbędnego gadania, kolejny model, tym razem SLS w wersji Roadster, jak dla mnie ma jednak swój urok pomimo braku charakterystycznych drzwi :) Wrzucam to co mam, czyli bazo-model bo już wiem, że na jednym konwercie MS się tutaj nie skończy :) Pozdro
Koszulkowiec Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Mmmm smakowity kąsek :) a zapowiada się bardzo ciekawie. Trzymam kciuki i czekam na dalszy rozwój ...
incorect Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 I kolejna perełka się szykuję :) Będę zaglądał. PS. Chyba muszę wrócić do Mielca i zapisać się do Ciebie na korepetycje :D
FF Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 A pomyslec ze jeszcze niedawno ci na jakichs krzywusach rysowalem co poprawic:P piekny model ale dal bys juz spokoj tym mercedesom;)
Bohomaz Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Byłoby super gdyby te drzwi się otwierały i gdybyśmy dostali studio z oświetleniem 3D i refleksyjnym podłożem. Wrzucasz gdzieś CLS-a do testów dla innych userów ? Plz :)
Berger Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Napisano 29 Grudzień 2011 (edytowane) incorect:Fajnie wiedzieć, że jest jeszcze ktoś tutaj z tej małej mieściny :P Freedom Fighter: oj tam oj tam :) Bohomaz: Pomyślimy nad tym ;) Na dzisiaj tyle, podłubałem troche przy tyłku zaczynając od miejsca, które jakiś czas temu nie pozwalało mi spać po nocach: Edytowane 29 Grudzień 2011 przez Berger
makbol Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Szarpnij się kiedyś na jakąś animacje bo Twoje modele się marnują ;).
Berger Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Napisano 29 Grudzień 2011 (edytowane) Mały update, zauważyłem, że logo jest dość mocno przesunięte ku dołowi, postaram się poprawić. Modelowałbym teraz dalej ale wygląda na to, że kolejna karta graficzna nie ma się już dobrze :P Edytowane 29 Grudzień 2011 przez Berger
Berger Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 Dorzucam mały zrzut z viewportu, tak narazie mniej więcej prezentuje się spoiler; oczywiście rig narazie, jest na zasadzie bo jest, więc wszystkie te obiekty będą przemodelowane, a rig zrobiony od nowa na tiptop :) http://www.youtube.com/watch?v=XBkCaR6UpGE
Quentin Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Berger, bazę robisz w maxie czy w Automotive?
pecet Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Modeling masakruje, szkoda tylko że to kolejny sls. Z tym spojlerem będzie fajny materiał na 'cinemagrpah' http://moto.pl/MotoPL/1,88571,10723837,Zywe_zdjecia_Citroena_DS5.html
Berger Napisano 31 Grudzień 2011 Autor Napisano 31 Grudzień 2011 (edytowane) No może trochę ich już było ale co tam, bryka marzenie :) Te cinemagraphy widziałem, niektóre fajnie się prezentują. Spoiler już skończony, jeszcze wrzucam podgląd na yt, niektóre krawędzie sie pokaszaniły bo przypadkiem dodałem obiektom symmetry, poprawiłem też nieco okrągłe kształty: edit/ I podgląd: http://www.youtube.com/watch?v=WNTxOQtI_l4&feature=youtu.be Edytowane 31 Grudzień 2011 przez Berger
maciek.m Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 Wariat :) Widze szykujesz model pod animacje, sie doczekac nie moge. Mam jeszcze jedno pytanko na fb wstawiles render tego spojlera, i te swiatlo stopu tak mi sie podoba :P Moglbys cos powiedziec, te nieruwnosci w diodach to bump, i jaki to material? Bo jak dla mnie wygladaja jak foto :)
Berger Napisano 1 Styczeń 2012 Autor Napisano 1 Styczeń 2012 Dzięki, w środku jest materiał chromu, nie ma on mapy bump, jedynie mapę gradient (radial) w slocie reflect. Reszta to świecący model diody z materiałem vray lightmtl (czerwono-pomarańczowy fallof)
Rekomendowane odpowiedzi