Uriel Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 (edytowane) witam zakładam nową teczkę :). Takie coś na początek 1,5h . Edytowane 24 Kwiecień 2015 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 O! Świetnie, że założyłeś tekę! Pamiętam Twoje prace ze speedpaintowych fightów :) Ostatnia praca - super. Przypomina mi te cell-shadingowe Prince of Persia. Czekam na więcej. Aha. Działasz coś w kolorze? Bo kojarzę chyba tylko prace w b&w, ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 11 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2012 (edytowane) lubię b&w :) atak poza robię teraz sporo zleceń więc i w kolorkach czasami trzeba. Niestety nie wszystko można pokazać :( Edytowane 11 Styczeń 2012 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Dobree, żeś wycwiczyl te baby! :) Fajnie walorowo się dzieje, a i koncepty bardzo mi sie podobaja. Poprzednia teczka tez byla fajna, a niezly progres by teraz było widać; no ale skoro fresh start to ten... niezłe wejscie! ;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 plakatówkowy feeling, trochę brudne klory i gdzieniegdzie stawy łamane ale in plus działasz :), przyznaj sie tez przy silvernai pracujesz czy inszych projektach dla nich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2012 Nie nie pracuje obecnie z nimi lecz znam ekipę, 4h wip trzeba spać iść :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 no, Uriel, nowa teka w lepszym klimacie niż stara! ;) musisz się już tego trzymać i same fajne rzeczy wrzucać :D Bardzo podoba mi sie Piratka, mimo ze motyw designu chustki czerwonej z paciorkami al'a Jack Sparrow przewija się w każdym promo arcie z gry czy filmu o tematyce piratów (ha ha ha XD) Zostawiłeś ją w takim momencie że wystarczyłoby z pół godziny roboty by nadać bliki, gradienty i małym pędzelkiem wyostrzyć krawędzie i byłoby już w ogóle rewelacyjnie. No i ramię ma za chude. Pracka pod piratką też fajna, zapowiada się dobrze, ale przerwałeś ją w pół roboty :P Co do ostatniej pracki - ramie nienaturalnie wygięte, za to twarz super :D Unikaj jednak takich powtarzających się poziomów. Człowiek nie jest w stanie w tej sposób idealnie poziomo trzymać broni. Zawsze będzie choć odrobinę przekrzywiona w dół lub górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 widze, ze nadal jak chcesz coś pokazać publicznie to domalowujesz resztę ciała do cycków ;) normalne podejście z ćwiczeniem anatomii by pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2012 (edytowane) tak ćwiczę ale tu wole pokazywać efekty ćwiczeń, a odnośnie cycek to chcę pokazywać tylko to co ładne taki gust :) , następna pracka na CHC szkic na tą chwilę Edytowane 12 Styczeń 2012 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2012 taki rycerzyk około 4h, od razu w kolorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 Świetnie wygląda w miniaturce, coś tak jakby ten walor znowu jakis taki.. dobry... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2012 dzięki, staram się :), Mech 3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 przysiedziałnyś jeszcze z godzinkę albo pół na podczyszczenieem krawędzi w centrum środkowe kółko nie siedzi i troche do tyłu leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 smakowita teczka ogólnie :) heh pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 23 Marzec 2012 Autor Share Napisano 23 Marzec 2012 Szkic budzącego się wampira 2h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Hah, ostatnie śliczne :D Chociaż nie wiem, czy mimika twarzy trafiona w punkt ;] Ale nie zmienia to faktu, że o wiele lepsze wg. mnie niż mech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Nie wiem dlaczego ale zastanawiam się czy, na ile i ewentualnie jak używasz w swoich pracach fotek, może dla tego, że sam ostatnio drążę ten temat, poza tym to myślę że Twoje prace mogłyby zyskać gdybyś różne geometryczne elementy tła, architektura itp. wykreślał bardziej precyzyjnie, chodzi mi głównie o linie proste, przy drobnych elementach "mazaniece" jeszcze się jakoś tłumaczą, ale np dłuższe krawędzie w futurystycznym designie walnięte niezbyt trafioną krechą potrafią wiele zepsuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 (edytowane) Odnośnie fotek to w trzecim rysunku w nowej teczce tło jest podmalowaną fotą (planeta), tak poza to staram się nie korzystać z fot a jak już to mało tam z nich zostaje ale różnie to bywa, jak coś szkicuje czy robię speedy to wtedy tylko ręcznie dziorgam. Na początku sobie próbowałem kolory próbkować :( ale zawsze wychodziło mi wtedy wszystko brudne, no i z refek oczywiście korzystam. Ostatnio sporo architektury robię na 3d tyko pokazać nie mogę :( Edytowane 25 Marzec 2012 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 26 Marzec 2012 Autor Share Napisano 26 Marzec 2012 takie coś przed snem 30 min :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Uriel bardzo fajna ta czarownica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radix Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Po chwili dopiero dojrzałem, że jej lewy cycek wyskoczył ;D Ty pervercie! Najbardziej podobają mi się dwie panie: ta z pierwszego postu i wampirzyca. Tę drugą mógłbyś jeszcze podziergać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 26 Marzec 2012 Autor Share Napisano 26 Marzec 2012 weteran, alkoholik, postapo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 26 Marzec 2012 Autor Share Napisano 26 Marzec 2012 i jeszcze coś takiego czarownica w naszych czasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Świetny pomysł z tą wyciętą ziemią dla konceptu. Kiedyś Ci go ukradnę. :P Ogólnie teczka zapowiada się już naprawdę nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Masz jakis fetysz Hellboyowy? Bo ta wiedźma mi przypomina jego dziewczynę z ekranizacji :D Albo to ja mam... :p Tak czy inaczej, myślę że nie będzie zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 27 Marzec 2012 Autor Share Napisano 27 Marzec 2012 Kalberos- dzięki Florian P- w zasadzie ludzie robiący 3d robią podstawki w ten sposób nie krępuj się :), dzięki. Urbanboogie- nie przepadam za filmem :( więc nie Ostatnio sporo szkicuje z naciskiem na czas by jak najszybciej wylać pomysł na ekran. 5 min szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 (edytowane) szkic na CHC 30 min, tak szczerze mówiąc dopiero teraz zobaczyłem to jak ważna jest ta pierwsza faza powstawania pracy :) Edytowane 28 Marzec 2012 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 następny etap :), ciągle wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 (edytowane) Hej Uriel zrobilem over ze swoja wizja na akcje ktora sie u ciebie dzieje. W tej chwili twoja postac prawie nie ma szyji i ma za krotkie rece, lokcie ulokowane sa zbyt wysoko wzgledem przedramienia. W nogach zrobila sie tez lekka kaszanka. Mysle, ze te bledy sa dosc klasyczne jesli zaczyna sie malowac postac w ubiorze i nie zrobi sie wczesniejszego szkicu samej nagiej ludzkiej sylwetki. P.S ta czarownica z kilku postow wyzej ma swietna twarz glowe, cala jest na 10 znakow :) Edytowane 28 Marzec 2012 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Trzymaj się wersji Ice'a, tylko koniecznie zmień ekspresję twarzy na bardziej groźną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 tylko koniecznie zmień ekspresję twarzy na bardziej groźną. Done! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 best overpainting ever! :D podoba mi się dizajn tej czarownicy z poprzedniej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Ice, to jeszcze nie to ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 :) wielkie dzięki ICE, taki szkic z poprawkami z dwugłowym okrwawionym mechanicznym wężem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 No i git! czekam na finisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 o fajnie poszedłeś Uriel. Tamta czarownica to prawie jak nie Twoje. ma 2x za małe cycki bym mogl powiedziec, ze Ty rysowałeś ;) p.s. tylko prawą nogę jej nastaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 Wielki dzięki wszystkim za pomoc, powoli zbliżam się ku końcowi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 wcześniej włosy były fajniej rozwiane i bardziej dynamiczne. ale tak na serio to ja nie wiem czy taki mały pistolecik by coś tutaj zdziałał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 tak :), ale nikt nie powiedział że laska jest na wygranej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 W prawej nodze staw biodrowy się zwichrował, kolano jest wklęsłe, kostka złamana w kilku miejscach. Może przeanalizuj jeszcze raz anatomię bo jest potencjał, szkoda zmarnować. Trochę pusto na ziemi, pomiędzy kobietką a ścianą. Twarz bardzo fajna, mimika :) ogólnie mi się podoba, dynamiczna praca. Czekam na finał i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 ok dzięki za rady, poprawiłem co mogłem i na ile mi oczy pozwoliły i wiedza KONIEC :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 dynamizm, akcja to cięzki temat http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/823/Dynamic-Figure-Drawing%3A-The-Body to cos zdecydowanue dla ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Ta ta ra ta over nr. 2 Robiony na szybko w kilka minut z tad te niewygumowane babole. Znalazlo sie nawet cos dla Telki, podreczny hand cannon :P Skup sie jednak na nogach, moze to nie jest idealne anatomicznie bo robilem to na czuja bez refek, ale u ciebie jedna noga zdecydowanie umiejscowiona byla jakby poza miednica. Czasem takich rzeczy nie widac do samego konca ilustracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 mnie trochę zastanawia ten pomidor pod butem, wygląda trochę naiwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 :) ach następnym razem się poprawie ale teraz coś z innej beczki taka kicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Przypomnij mi, w czym malujesz te pracki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 nie wiem czy to tu ale obiło misie kiedś o uszy że artrage ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 Photoshop cs5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 31 Marzec 2012 Autor Share Napisano 31 Marzec 2012 szkic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 może głupie pytanie, ale wszystko z bańki czy mocno podparte refkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi