Napisano 15 Luty 201213 l Na blogu w Autodesk Area Ken Pimentel postanowił troszeczkę podrażnić się czytelnikami zamieszczając obrazy i wideo niskiej jakości związane z nowościami jakie zobaczymy w nowym 3ds max zachęcając tym samym czytelników do zgadywania. Jeśli padnie poprawna odpowiedź - pojawi się szersze wyjaśnienie. Do dnia dzisiejszego pojawiły się dwa wpisy. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2242
Napisano 17 Luty 201213 l 1: wygląda na jakiś real-time'owy renderer, 2: yupi będzie można wyginać główki
Napisano 17 Luty 201213 l pierwsze to pewnie jakas nowa wersja gownianego reaktora, a drugie to stary bend, nie kumam:D
Napisano 17 Luty 201213 l ...to nowy modyfikator "Press-HopeWillWork" Czekam jeszcze na "HopeNoCrashMyScene"
Napisano 17 Luty 201213 l W pierwszym widać Pbomb i vortexa, pudełka mają modyfikator MassFX Rigid Body, więc zgaduję, że MassFX będzie korzystał z Forces. Dla mnie trochę bez sensu(kmina z MassFX), zważywszy na to, że jest Pflow Box 2 i 3, i mają się świetnie. Zamiast bawić się z MassFX mogliby zaimplementować Boxy na stałe. Bend to jakiś żart. Edit: "You're not supposed to be seeing this...", taaaa, jasne:) Edytowane 17 Luty 201213 l przez ApaczoS
Napisano 17 Luty 201213 l strzelam: quasi-realtimowe operacje fizyczne na physx (cellfactor much) oraz benda z automatycznym retopo (jak w nowym Zbrushu) :D
Napisano 17 Luty 201213 l może dodadzą wsparcie GPU dla geforców zamiast Quadro czy Tesla ? ;)) pozdro czaps
Napisano 17 Luty 201213 l Pewnie nowy, lepszy Nitrous 2 - tak wydajny ze spokojnie bedzie smigal na s3 virge z 1 mb ramu ;)
Napisano 17 Luty 201213 l Czy mi się zdaje, czy zamiast Editable Poly/Mesh, ma tam Elastic Mesh? Tak, i polega to na tym, że nie mozna na tym dokonywac operacji z Edit Poly/Mesh, ale np bend, taper, nie wiem czy FFD, i podobno modyfikator skin. Po prostu jest duzo mniej obciazajacy, w zamian za mniejsze mozliwosci. Dodatkowo, na Elastic Mesh, czy jakkolwiek sie to nazywa, można narzucić modyfikator Edit Poly, i wtedy traci on swoje wlaściwości:)
Napisano 17 Luty 201213 l Jeśli tak, to właśnie na takie coś czekałem :D Ciekawe jak to się naprawdę nazywa, bo nie idzie normalnie rozczytać.