mirach Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 (edytowane) Hej W ramach krotkiej przerwy pomiedzy projektami udalo mi sie zlozyc te krociutkie video. Postanowilem odejsc od fotorealu w strone blueprintu technicznego. Mam nadzieje ze efekt sie podoba. A, opisy sa wziete z wikipedii i specialnie sa troche nieczytelne - mają poprostu dodawac klimatu. UPDATE: Nastepna animka w tym samym stylu. Model chyba z przed 2 lat, tym razem dodalem odrobine animacji. pozdrawiam mirach Edytowane 28 Maj 2012 przez mirach 1
peter_f Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Hehehe :) Fajny pomysł! Czy to do remake'u 'Podróży Pana Kleksa"?
arev Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Podoba mi się taki pomysł prezentacji i wnętrza dysz silników. Nie podoba mi się obrót samego obiektu. Mógłby być nieco bardziej dynamiczny, szybszy wtedy gdy żelazko obrócone jest tą "nudną" stroną do kamery. Taki ease-in, ease-out.
dziadek3D Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 wspaniały przemyślany koncept.... pełen przekazu i treści.... nie sądziłem, że po morderczym tosterze (tutorial na głównej) da się pójść dalej.... bo to już była ściana.....:))) gratulacje....!!!
mirach Napisano 22 Maj 2012 Autor Napisano 22 Maj 2012 peter: zelazko bylo juz porownywane do Tytusa :) Niestety obawiam sie ze inspiracja tego obiektu to poprostu zbyt dlugie przebywanie w domu wsrod obiektow uzytkowych. arev: dobra uwaga, dzieki. Jednostajny ruch to efekt tego ze pierw wyrenderowalem spin, a potem w AE decydowalem gdzie zatrzymac. dziadek: a dziekuje, dziekuje :)
Arthus Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Mordercze żelazko :D, blueprint jak najbardziej wyszedł na plus, 5* :)
pressenter Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Niezłe mirach. Ładnie oteksturowane tam pod koniec. Pytanie: skąd ta awersja lub też bojaźń co do sprzętów kuchennych? Posądzam, że Freud mógłby znaleźć sobie u Ciebie zajęcie dla siebie. xD Sz.
floo Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 mirach na początek gratulacje! Gdzie można zakupić taki model? Biorę dwa :) A tak serio to chętnie zobaczył bym kontynuacje w formie animacji pokazowej "jak użyć tego bojowego żelazka w praktyce":) Przyjemnie się ogląda i nic nie razi. Rep+ Pozdrawiam,
mirach Napisano 22 Maj 2012 Autor Napisano 22 Maj 2012 arthus: dziekie :) floo: rowniez dzieki :) zawsze jak proboje zrobic jakas ambitniejsza animacje/scene to pojawia sie klient ze zleceniem. W produkcji mam caly hangar dla tego zelazka i leci to juz od jakis 3 miesiecy, wiec ciesze sie ze udalo mi sie sklecic cos mniejszego. pressenter: Jak chcemy sie bawic w psychonalalize, to ja to widze tak. Zelazko bojowe jest konglomeratem dwoch czynnikow. Fascynacji sprzetem bojowym ktory rozpoczol sie w wieku lat kilku - kiedy to pierwszy raz dostalem do rąk encyklopedie wojskową wydaną cos w latach 60 i moglem poogladac sobie obrazki. Drugim czynnikiem bedzie ciagle przeswiadczenie iz zelazko ktore lezy w kredensie ciagle sie ze mnie nasmiewa i krytykuje moją nieudolnosc do skutecznego wyprasowania koszuli. Jesli poprosimy typowego fana Freuda o komentaz, z pewnoscią dowiemy sie iz oznacza to ze nienawidze swojego ojca i chce ozenic sie ze swoją matką ;) tym absurdalnym akcentem koncze i spadam od kompa na dzisiaj :) pozdrawiam
Sebazx6r Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 Samo żelazko do mnie nie przemawia ,model, shadery fajne za to :). Bardzo za to podoba mi się sposób prezentacji :). Ciekawi mnie strona techniczna.
blinq Napisano 23 Maj 2012 Napisano 23 Maj 2012 hehehe fajne fajne ;) Jeszcze było by nieźle gdyby coś tam się animowało - jakaś klapka by się otworzyła i by się wyrzutnia rakiet wysuneła czy coś ;) Ale pomysł świetny!
mirach Napisano 23 Maj 2012 Autor Napisano 23 Maj 2012 Touch: dla mnie tez to taka odskocznia od wizek :) Sebazx6r: dzieki. Wyjasnienie paru technikali ponizej. blinq: Kozystając z tego ze klient nadal spoznia sie z materialami, renderuje sobie w takim samym stylu Czajnik. Tam juz sie bedzie cos otwierać itp :) Dzieki za uwagi. Co do technikali. Na efekt sklada sie: - 2 razy vray toon, zeby troche zroznicowac grubosc kresek - Ambient Occlusion pass zabarwiony na niebiesko - Material z 2 fallofami kontrolujacymi gdzie ma sie pojawiac cieniowanie na podstawie shadow/light. Cala textura ma 12pixeli i jest to skoska czarna kreska na bialym tle. Ponizej wrzucam screena z materialem jesli ktos by chcial zobaczyc: pozdrawiam
mirach Napisano 28 Maj 2012 Autor Napisano 28 Maj 2012 Witam W pierwszym poscie nowe video tym razem z czajnikiem obronnym / wiezyczką. Mam nadzieje ze sie spodoba. pozdrawiam
Krzyk Napisano 28 Maj 2012 Napisano 28 Maj 2012 Like it. Czuję od tego powiew świeżości od "codzienności". Techniczne i graficzne :) Czekam na jakąś animację z żelazkiem w akcji! Obrót kojarzy mi się z hologramem - jak prototyp ;) Good work.
blinq Napisano 29 Maj 2012 Napisano 29 Maj 2012 Ooo! czajnik dużo fajniejszy - w końcu coś się dzieje ;)
mirach Napisano 29 Maj 2012 Autor Napisano 29 Maj 2012 hej, dzieki za komenty, ciesze sie ze sie podoba :)
wroniec Napisano 30 Maj 2012 Napisano 30 Maj 2012 Fajne. Ode mnie duży "+" za trochę świeżości i innego spojrzenia na AGD :] Dawno Ci to chodziło po głowie? Czy to był jednorazowy popołudniowy zryw?
Rekomendowane odpowiedzi