bibek Napisano 28 Lipiec 2012 Napisano 28 Lipiec 2012 http://ec2-107-21-239-148.compute-1.amazonaws.com/new_features/#11_5_features
agatfx Napisano 28 Lipiec 2012 Napisano 28 Lipiec 2012 tak jak pisali na poczatku roku :) wzieli sie do roboty! wreeeeszcie Jak na darmowe wznowienie 11 to calkiem niezle. bardzo przydadza sie nowe narzedzia z modelera co prawda po niektore juz byly w formie .p Super dzieki bibek!
bibek Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Napisano 2 Sierpień 2012 tak jak pisali na poczatku roku :) wzieli sie do roboty! wreeeeszcie Jak na darmowe wznowienie 11 to calkiem niezle. bardzo przydadza sie nowe narzedzia z modelera co prawda po niektore juz byly w formie .p Super dzieki bibek! Spoko, nie ma sprawy. Wystarczy na FB mieć subskrypcję Lightwiki :) Ale masz rację wzięli się do roboty i może LW wejdzie znów na dobrą drogę. W 11 i nadchodzącej 11.5 naprawdę dużo fajnych rzeczy zrobili. Oby tak dalej.
artzgodka Napisano 6 Sierpień 2012 Napisano 6 Sierpień 2012 Hej. jak zapowiada się przyszłość LW, jeśli kupię teraz upgrade do ver. 11 jak będzie wyglądała sprawa z kolejnymi numerkami będę miał za darmo jaka teraz jest polityka NT?
kazka80 Napisano 6 Sierpień 2012 Napisano 6 Sierpień 2012 tu chyba jest najwięcej informacji, a raczej spekulacji. http://forums.newtek.com/showthread.php?t=129555 Teraz podczas targow wszystko bedzie jasne i oficjalne. Z nowosci to do nowo utworzonej jednostki w NT Grupa Lightwave 3D przeszedl Dominick Spina - do tej pory zwiazany z NVIDIA :) A szefem jej stal sie Rob Powers. na szybko
Polacco Napisano 6 Sierpień 2012 Napisano 6 Sierpień 2012 Standardowe pytanie: czy ktoś wie ile NT sprzedał licencji Lightwave 11?
Monio Napisano 6 Sierpień 2012 Napisano 6 Sierpień 2012 Prezentacja robi wrażenie. LW to moje pierwsze spotkanie z 3d, przez 7 lat trochę się pozmieniało. ;)
agatfx Napisano 6 Sierpień 2012 Napisano 6 Sierpień 2012 oj, bardzo się zmienia gdzieś od dwóch lat. mniej więcej od pojawienia się Powersa. Zobaczymy co wniesie gość od NVIDII :)
artzgodka Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 Standardowe pytanie: czy ktoś wie ile NT sprzedał licencji Lightwave 11? w samych chinach coś koło miliarda :)
wizz Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 artzgodka jak to koło miliarda ?:P Monio - moje też :P pierwszy soft do 3d i żałuje niestety tego. Gdybym odrazu siadł na konkretne programy bylo by szybciej. Teraz zostałem przy Mayce i nie zamierzam kombinować i utudniac sobie zycia praca w innych pakietach.
Monio Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 To co mi się udało w nim zrobić samolot czyli jeden wyprofilowany cylinder ze skrzydłami z plejnów. No big deal. ;)
mateusz_s Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 Widzieliście nowy plugin od Ander Kramera, Element 3D? Głowa odpada, realtimowy rendering i to nie byle jaki, zastanawiam się po co teraz komu taki 3d max, gdzie przez tyle lat nikt nie wpadł na pomysł żeby chociaż miec podgląd w viewporcie na enviroment mapping, dodali co prawda jakiegoś iraya w active shade ale on dziala albo nie i to nie ze wszsytkim, ale tak to jest jezeli soft jest rozwijany przez nie przez zapalańców tylko molocha gdzie pracuja klepacze i kazdy ma to w nosie, byle by jako tako działało i sie sprzedało...
mateusz_s Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 Pawelkos: ma się, ma się, ta powyższa wypowiedź była pisana pod wpływem silnych emocji i główny przekaz związany z Lightwavem jest głęboko ukryty :)
J|L Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 LIVE z siggraph'u dla tych co sie nudzą https://www.lightwave3d.com/siggraph_2012/
erykowal Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 teraz Lino Grandi o Genomie. Tego mi bylo trzeba! super, dzięki JL
J|L Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 genoma wyglada fajnie... floacking prawie jak nowy system czasteczek.... modeler... mam nadzieje ze jutro pokarza wiecej rzeczy niz dzisaij tak czy siak grunt ze cos sie ruszyło
artzgodka Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 Widzieliście nowy plugin od Ander Kramera, Element 3D? Głowa odpada, realtimowy rendering i to nie byle jaki, zastanawiam się po co teraz komu taki 3d max, gdzie przez tyle lat nikt nie wpadł na pomysł żeby chociaż miec podgląd w viewporcie na enviroment mapping, dodali co prawda jakiegoś iraya w active shade ale on dziala albo nie i to nie ze wszsytkim, ale tak to jest jezeli soft jest rozwijany przez nie przez zapalańców tylko molocha gdzie pracuja klepacze i kazdy ma to w nosie, byle by jako tako działało i sie sprzedało... Właśnie oglądałem na YouTube robi wrażenie, ale jest to dodatek do AF i nie kumam ciągle związku z LW, no może taki, że w jednym i drugim sofcie fajne rzeczy zaczynają się dziać ?
kazka80 Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 Dokladnie dodali to co na obecnym etapie zaczyna mi byc bardzo potrzebne :) sorki za pytanie - ALE! :) jakim softem takie wyklady na zywo mozna zgrac.
kazka80 Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 (edytowane) a o 18.30 Bullet Softbodies :) chyba ucieknę z pracy ;) Edytowane 8 Sierpień 2012 przez kazka80
J|L Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 popcorn gotowy, czas przystąpić do oglądania :]
J|L Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 fajnie wyglada ta zabawa virtual studio z psmove....
agatfx Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 zwlaszcza w tej interakcji trzech operatorow. Ale gdzie Bullet Softbodies, a moze go nie ma ;P
agatfx Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 dzisiaj sroda? 8 .08????? Eeeeee, program pozmieniali
J|L Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 (edytowane) dla tych co nie mieli czasu obejrzeć live'a http://www.ustream.tv/lightwave3d/videos Edytowane 9 Sierpień 2012 przez J|L
img Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 dzięki za linka, zgapiłem się i teraz otworzę sobie piwko i pooglądam co ciekawego wymyślili. nareszcie się coś dzieje w temacie. zmiany nie są rewolucyjne, raczej gonimy czołówkę, ale chociaż od strony marketingu coś zmienili - nowa strona www (wcześniejsza to była masakra), mam nadzieję, że to nie jest jednorazowa akcja: link ciekawe, czy update do 11.5 będzie darmowy, ale raczej tak, chociaż kłóci się to z ich wcześniejszą polityką, gdzie zapowiadali, że nie będzie updatów x.5 tylko pełne wersje (chodzi o zarzucony projekt CORE, gdzie zostały przyznane zniżki dla subskrybentów). Kilka jakże przydatnych udogodnień w modelowaniu - bardzo dobry kierunek, ale czy to nie jest za późno? (np. LWCAD już dawno powinien być kupiony i zaimplementowany w całości do LW 11).
viater Napisano 12 Sierpień 2012 Napisano 12 Sierpień 2012 Wróciłem z urlopu i zaglądam .... Wielkie Wow dla Genoma !!! To czego szukam po innych softach. Już nie szukam :-). Chętnie bym poodtykał. Ciekawe czy te bipedy mają przełącznik z IK na FK. Nie wiecie może czy LW ma opcję renderingu do klatki, czy animacji na GPU? Ciekawi mnie bo mam grafę mocniejszą od procesora.
artzgodka Napisano 12 Sierpień 2012 Napisano 12 Sierpień 2012 obecnie nie ma i za tego co widziałem to lw 11,5 też nie ma, generalnie to chyba nie jest tak różowo z GPU, realtime preview to jest ale kompletny renderer to ciekaw jestem jak to działa gdy np. scena waży kilka GB
kazka80 Napisano 12 Sierpień 2012 Napisano 12 Sierpień 2012 J|L - dzięki za link! http://www.ustream.tv/lightwave3d/videos
viater Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 ...Kilka jakże przydatnych udogodnień w modelowaniu - bardzo dobry kierunek, ale czy to nie jest za późno? (np. LWCAD już dawno powinien być kupiony i zaimplementowany w całości do LW 11). To prawda? LW CAD będzie wbudowany?
Rekomendowane odpowiedzi