Napisano 28 Lipiec 201212 l http://ec2-107-21-239-148.compute-1.amazonaws.com/new_features/#11_5_features
Napisano 28 Lipiec 201212 l tak jak pisali na poczatku roku :) wzieli sie do roboty! wreeeeszcie Jak na darmowe wznowienie 11 to calkiem niezle. bardzo przydadza sie nowe narzedzia z modelera co prawda po niektore juz byly w formie .p Super dzieki bibek!
Napisano 2 Sierpień 201212 l Autor tak jak pisali na poczatku roku :) wzieli sie do roboty! wreeeeszcie Jak na darmowe wznowienie 11 to calkiem niezle. bardzo przydadza sie nowe narzedzia z modelera co prawda po niektore juz byly w formie .p Super dzieki bibek! Spoko, nie ma sprawy. Wystarczy na FB mieć subskrypcję Lightwiki :) Ale masz rację wzięli się do roboty i może LW wejdzie znów na dobrą drogę. W 11 i nadchodzącej 11.5 naprawdę dużo fajnych rzeczy zrobili. Oby tak dalej.
Napisano 6 Sierpień 201212 l Hej. jak zapowiada się przyszłość LW, jeśli kupię teraz upgrade do ver. 11 jak będzie wyglądała sprawa z kolejnymi numerkami będę miał za darmo jaka teraz jest polityka NT?
Napisano 6 Sierpień 201212 l tu chyba jest najwięcej informacji, a raczej spekulacji. http://forums.newtek.com/showthread.php?t=129555 Teraz podczas targow wszystko bedzie jasne i oficjalne. Z nowosci to do nowo utworzonej jednostki w NT Grupa Lightwave 3D przeszedl Dominick Spina - do tej pory zwiazany z NVIDIA :) A szefem jej stal sie Rob Powers. na szybko
Napisano 6 Sierpień 201212 l Standardowe pytanie: czy ktoś wie ile NT sprzedał licencji Lightwave 11?
Napisano 6 Sierpień 201212 l Prezentacja robi wrażenie. LW to moje pierwsze spotkanie z 3d, przez 7 lat trochę się pozmieniało. ;)
Napisano 6 Sierpień 201212 l oj, bardzo się zmienia gdzieś od dwóch lat. mniej więcej od pojawienia się Powersa. Zobaczymy co wniesie gość od NVIDII :)
Napisano 7 Sierpień 201212 l Standardowe pytanie: czy ktoś wie ile NT sprzedał licencji Lightwave 11? w samych chinach coś koło miliarda :)
Napisano 7 Sierpień 201212 l artzgodka jak to koło miliarda ?:P Monio - moje też :P pierwszy soft do 3d i żałuje niestety tego. Gdybym odrazu siadł na konkretne programy bylo by szybciej. Teraz zostałem przy Mayce i nie zamierzam kombinować i utudniac sobie zycia praca w innych pakietach.
Napisano 7 Sierpień 201212 l To co mi się udało w nim zrobić samolot czyli jeden wyprofilowany cylinder ze skrzydłami z plejnów. No big deal. ;)
Napisano 7 Sierpień 201212 l Widzieliście nowy plugin od Ander Kramera, Element 3D? Głowa odpada, realtimowy rendering i to nie byle jaki, zastanawiam się po co teraz komu taki 3d max, gdzie przez tyle lat nikt nie wpadł na pomysł żeby chociaż miec podgląd w viewporcie na enviroment mapping, dodali co prawda jakiegoś iraya w active shade ale on dziala albo nie i to nie ze wszsytkim, ale tak to jest jezeli soft jest rozwijany przez nie przez zapalańców tylko molocha gdzie pracuja klepacze i kazdy ma to w nosie, byle by jako tako działało i sie sprzedało...
Napisano 7 Sierpień 201212 l Pawelkos: ma się, ma się, ta powyższa wypowiedź była pisana pod wpływem silnych emocji i główny przekaz związany z Lightwavem jest głęboko ukryty :)
Napisano 7 Sierpień 201212 l LIVE z siggraph'u dla tych co sie nudzą https://www.lightwave3d.com/siggraph_2012/
Napisano 8 Sierpień 201212 l genoma wyglada fajnie... floacking prawie jak nowy system czasteczek.... modeler... mam nadzieje ze jutro pokarza wiecej rzeczy niz dzisaij tak czy siak grunt ze cos sie ruszyło
Napisano 8 Sierpień 201212 l Widzieliście nowy plugin od Ander Kramera, Element 3D? Głowa odpada, realtimowy rendering i to nie byle jaki, zastanawiam się po co teraz komu taki 3d max, gdzie przez tyle lat nikt nie wpadł na pomysł żeby chociaż miec podgląd w viewporcie na enviroment mapping, dodali co prawda jakiegoś iraya w active shade ale on dziala albo nie i to nie ze wszsytkim, ale tak to jest jezeli soft jest rozwijany przez nie przez zapalańców tylko molocha gdzie pracuja klepacze i kazdy ma to w nosie, byle by jako tako działało i sie sprzedało... Właśnie oglądałem na YouTube robi wrażenie, ale jest to dodatek do AF i nie kumam ciągle związku z LW, no może taki, że w jednym i drugim sofcie fajne rzeczy zaczynają się dziać ?
Napisano 8 Sierpień 201212 l Dokladnie dodali to co na obecnym etapie zaczyna mi byc bardzo potrzebne :) sorki za pytanie - ALE! :) jakim softem takie wyklady na zywo mozna zgrac.
Napisano 8 Sierpień 201212 l a o 18.30 Bullet Softbodies :) chyba ucieknę z pracy ;) Edytowane 8 Sierpień 201212 l przez kazka80
Napisano 8 Sierpień 201212 l zwlaszcza w tej interakcji trzech operatorow. Ale gdzie Bullet Softbodies, a moze go nie ma ;P
Napisano 8 Sierpień 201212 l dla tych co nie mieli czasu obejrzeć live'a http://www.ustream.tv/lightwave3d/videos Edytowane 9 Sierpień 201212 l przez J|L
Napisano 9 Sierpień 201212 l dzięki za linka, zgapiłem się i teraz otworzę sobie piwko i pooglądam co ciekawego wymyślili. nareszcie się coś dzieje w temacie. zmiany nie są rewolucyjne, raczej gonimy czołówkę, ale chociaż od strony marketingu coś zmienili - nowa strona www (wcześniejsza to była masakra), mam nadzieję, że to nie jest jednorazowa akcja: link ciekawe, czy update do 11.5 będzie darmowy, ale raczej tak, chociaż kłóci się to z ich wcześniejszą polityką, gdzie zapowiadali, że nie będzie updatów x.5 tylko pełne wersje (chodzi o zarzucony projekt CORE, gdzie zostały przyznane zniżki dla subskrybentów). Kilka jakże przydatnych udogodnień w modelowaniu - bardzo dobry kierunek, ale czy to nie jest za późno? (np. LWCAD już dawno powinien być kupiony i zaimplementowany w całości do LW 11).
Napisano 12 Sierpień 201212 l Wróciłem z urlopu i zaglądam .... Wielkie Wow dla Genoma !!! To czego szukam po innych softach. Już nie szukam :-). Chętnie bym poodtykał. Ciekawe czy te bipedy mają przełącznik z IK na FK. Nie wiecie może czy LW ma opcję renderingu do klatki, czy animacji na GPU? Ciekawi mnie bo mam grafę mocniejszą od procesora.
Napisano 12 Sierpień 201212 l obecnie nie ma i za tego co widziałem to lw 11,5 też nie ma, generalnie to chyba nie jest tak różowo z GPU, realtime preview to jest ale kompletny renderer to ciekaw jestem jak to działa gdy np. scena waży kilka GB
Napisano 13 Sierpień 201212 l ...Kilka jakże przydatnych udogodnień w modelowaniu - bardzo dobry kierunek, ale czy to nie jest za późno? (np. LWCAD już dawno powinien być kupiony i zaimplementowany w całości do LW 11). To prawda? LW CAD będzie wbudowany?