Napisano 22 Sierpień 201212 l Wydaje mi się, że temat jest dość szeroki i ciekawy. Nic tylko brać się do pracy ;-) [ATTACH=CONFIG]87252[/ATTACH]
Napisano 24 Sierpień 201212 l i się zaczyna ... :P może też coś zrobie jak znajde czas na model, jakieś wypaśne texturki i dobre studio z oświetleniem :]
Napisano 24 Sierpień 201212 l No dobra ;) to dajcie znać, czy użycie tekstur i oświetlenie jest zabronione, to się wycofam. pozdro!
Napisano 24 Sierpień 201212 l No to może podzielmy speed modeling challange i hardcore modeling challange ;) W pierwszym tylko modelowanie a w drugim dłuższy czas(powiedźmy co dwa tyg i brak limitów czasowych sesji) gdzie oprócz modelu robiłoby się tekstury, oświetlenie, studio/scenke
Napisano 25 Sierpień 201212 l To w końcu mamy speed modelling, czy speed modelling+texturing+rendering+postpro i do tego jakaś speed animacja w czasie tych 150min? Trzymajmy się konwencji.
Napisano 25 Sierpień 201212 l Co prawda dawno nie brałem udziału w SM, ale proponuje żeby prezentacja modelu to screen z viewportu bez żadnych świateł oraz siatka. Był czas, gdzie właśnie była taka zasada i wszystko było OK, a gdy ktoś dodawał jakieś materiały, albo robił lepszy renderek, to zaraz było jakieś ale...
Napisano 27 Sierpień 201212 l Speed modeling to speed modeling. Siatka i czysty model. Tak było, tak jest i tak zostać powinno. Oceniana jest umiejętność modelowania. Zamieszczanie modeli ukrytych pod teksturą i podrasowanych światłem, taką ocenę uniemożliwi. Może warto by pomyśleć nad dodatkową bitwą, gdzie wystawić można by było model z teksturami czy w ogóle całą scenę.
Napisano 28 Sierpień 201212 l Również jestem za tym, aby prezentacja nie posiadała rendera. Wygląda to oczywiście dużo lepiej, ale może mylić przez co wygrywa lepszy render a nie koniecznie model... mz18: dobry model tylko nad detalem popracuj;)
Napisano 28 Sierpień 201212 l Autor Co do zasad to przepisywałem je kolejno z ostatnich speedów. konwencja jest niemniej taka, żeby było to screen z viewportu przedstawiający siatkę i model. Niemniej proste rendery przechodziły w przeszłości... tekstury nie... W regułach chyba też nie musimy pisać wszystkiego, bo przecież nie chodzi o to, żeby się kłócić, kto je spełnia, a kto nie. chodzi o to, aby w określonym niezbyt dużym limicie czasu zrobić coś fajnego, zaskakującego lub zabawnego. Jak na razie mało osób jest chętnych do zrobienia nawet tego:D Zgadzam się z chipmunk-iem, że przydałaby się jakaś dłuższa bitwa (np. miesięczna). Myślę, że warto byłoby gdyby ktoś coś takiego zorganizował. Mnie się taka odgórna motywacja przydaje. Tymczasem do roboty!
Napisano 28 Sierpień 201212 l Też jestem za jakąś dłuższą bitwą. Nie potrafię sie zmotywować do dłuższej pracy.
Napisano 28 Sierpień 201212 l Taka tam tortura aby była efektywniejsza można zawsze kolesia pociskać baseballem :P
Napisano 29 Sierpień 201212 l A jak udowodnić że model został wykonany w 150min ? Od pewnego czasu chcę wystartować w TSM, chyba odpowiedni moment. :)
Napisano 29 Sierpień 201212 l Nieee ;D Pośpię jeszcze chwile i biorę się do roboty :) EDIT: Wyszło coś takiego: Edytowane 29 Sierpień 201212 l przez Maurycy815 Unikanie doubleposta :D
Napisano 29 Sierpień 201212 l Witam. Moja wersja flagrum (czas gonił i zabrakło blaszek na pozostałych rzemieniach):
Napisano 30 Sierpień 201212 l hym... żebym wiedział, że tyle osób wystartuje to bym się bardziej postarał :P
Napisano 30 Sierpień 201212 l Można wrzucić więcej niż jedną pracę? Bo w regulaminie nie jest to sprecyzowane.
Napisano 30 Sierpień 201212 l Można wrzucić więcej niż jedną pracę? Bo w regulaminie nie jest to sprecyzowane. sadysta...
Napisano 30 Sierpień 201212 l Autor trochę nowocześniej podszedłem do tematu. Siatkę postaram się dodać później. ed.1 podmieniłem. mz18 - wrzucaj - nie ma problemu. Edytowane 30 Sierpień 201212 l przez J_W
Napisano 30 Sierpień 201212 l W sumie to już wrzuciłem :) Chodziło mi czy do sondy trzeba będzie któryś wybierać. Ale jak mogą być oba to spoko ;)
Napisano 30 Sierpień 201212 l Ja podszedłem dosyć lekko do tematu. Po zobaczeniu czego dotyczy TSM od razu przypomniał mi się motyw krzesła z komedii o krasnalach, gdzie posadzili delikwenta na krześle i dostawili do jego stóp wiewiórki, które goniły za orzeszkiem na patyku. Myślę, że można to zaliczyć do tortur ;P. Podszedłem do próby wymodelowania wiewiórek, ale się okazały dla mnie zbyt wyzywające w tym przedziale czasowym.
Napisano 31 Sierpień 201212 l Autor Można już głosować! Cieszę się, że temat cieszył się powodzeniem ;) link do sondy: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=85188