adek Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Francuska szkoła Gobelins kilka dni temu zamieściła na swoim kanale YouTube nowe filmy swoich studentów. Naprawdę spora dawka dobrych shortów! Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2562 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 In Between absolutnie najwyższa półka, świetny pomysł na pokazanie schizofrenii (?), bardzo podoba mi się bohaterka i jej głos, stylistyka i udźwiękowienie tez na kozaku - nie spodziewałem się mniej po Gobelinach. One Day tez dobry chociaż za dużo niewiadomych zostało na koniec, których wytłumaczenie zazwyczaj jest u francuzów zasugerowane. Dobry materiał na pełny metraż :D Stewpot Rhapsody, fajna charakterystyczna animacja, Trouble onthe green też sympatyczne, reszta bez szału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 brak tosterowej demolki i zbawicieli w rajtuzach, gangsterów i zombie.... tylko ludzie ich małe codzienne problemy, które chcą ubrać w ciepłe ubranka wiarygodnego współistnienia.... do czego to doszło.... zwolnić wykładowców z tej szkoły....:)))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Genialny krokodyl. Mam takie pytanie. Czy kojarzy ktoś może animację której akcja działa się na przystanku autobusowym i kręciła się wokół gościa który grał w szachy sam ze sobą i kojarzę jeszcze dziewczynę czytająca książkę? Jak dobrze pamiętam też francuska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 10 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2012 No Gobelinsy jak zawsze trzymają poziom. Powinni je jednak zdawkowo udostępniać, bo tak za dużo dobrego i jak jest tyle filmów na raz to mam wrażenie, że to się rozmywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 In Between absolutnie najwyższa półka, świetny pomysł na pokazanie schizofrenii (?) To jest bardziej metafora na wstyd/fobię społeczną niż schizofrenie. Zauważ kiedy się uaktywnia: wystąpienia publiczne, rozmowy telefoniczne, kontakty towarzyskie. No ale tak po za tym to jak zwykle super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Eclipse i In Between IMHO są najlepsze. Przy tym pierwszym to czuć taki hm... swego rodzaju mistycyzm. Bardzo przypadło do gustu. In Between też super zanimowane i świetna historia. Aż się prosi o zrobienie pełnometrażowej wersji. Reszta filmików jakoś mnie nie przekonała, brakuje mi tego "czegoś" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 11 Wrzesień 2012 Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Nuuuuuuudy straszne, nie licząc In Between, taki do pooglądania, sympatyczny :) Zgodzę się, że "One day" to świetny materiał na pełny metraż, początek zaczyna się bardzo ciekawie, ale potem nuda bo za mało czasu... szkoda, może to jakoś wykorzystają, bo pomysł fajny. @dziadek3D E tam choć jeden film z wybuchami by się przydał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 11 Wrzesień 2012 Share Napisano 11 Wrzesień 2012 "In Between" budzi najwięcej emocji, "One day" fajny, ale zostawił spory niedosyt, a "Eclipse" skojarzyło mi się z komiksami Andreasa. Przyjemne te filmy, choć część faktycznie nudnawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 12 Wrzesień 2012 Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Marvin, faktycznie, masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi