Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

lord-of-the-rings-pillars-of-the-kings.jpg

Temat bardzo obszerny więc mam nadzieję, że przypadnie do gustu :D Jesteśmy w momencie gdzie niedługo na ekrany wychodzi ekranizacja Hobbita, a Władca Pierścieni jest już kultową trylogią. Masa postaci, stworów, wymyślnych miejsc i wydarzeń-od wyboru do koloru! Dla mnie to dość osobisty i wspaniały do ilustrowania temat, a jak dla was? :)

* Czas malowania: 1,5 h.

* Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna.

* Prace umieszczamy w tym wątku.

* Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku.

* Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

* czas sondy 3 dni.

Nagrody:

* Wybór kolejnego tematu.

* Rekomendacja na stronie głównej serwisu.

* Umieszczenie pracy w galerii.

ZAKOŃCZENIE SESJI: 03.10.2012 23:59

SONDA: 04-06.10.2012

• Odpowiedzi 41
  • Wyświetleń 20,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

I teraz przypomnial mi sie Maciek Kuciara ze swoim 2 godzinnymmalunkiem... >.>

dark_riders_by_tiger1313-d49pslb.jpg

//EDIT: Mógłbyś wyraźniej zaznaczyć że to nie twoja praca bo ja już dałem się nabrać. Lucek.

Edytowane przez Lucek

Napisano

Hmm... Ciekawe, co mu zajęło w tej ilustracji tak dużo czasu? ;D

Napisano

Chyba raczej 7-8h? A przynajmniej tak jest napisane w komentarzu na cghub :)

Napisano
  • Autor

a czy to wazne ile ? :) Pracka Macka kosi, wiec teraz zainspirowani do roboty! :D

Napisano

hoho... no to mamy kolejny offtop na maxie :D czekam na więcej skojarzeń, tłumaczeń... etc. najlepiej niech każdy ułoży zdanie zawierające w sobie wyraz "robota".

Napisano
  • Autor

@rice nie ma sie co oburzac, wyluzujmy w koncu to ma byc dobra zabawa ;)

Proponuje faktycznie chwycic za kartki/tablety i cos nasmarowac! zatem koncze 8 post Offtopu z nadzieja, ze juz kazdy kolejny bedzie zawieral obrazek ;p cheers!

Napisano

Aj, spróbuję. Tak dla rozruszania, bo debiut w speedach. Muszę się tego nauczyć. Temat super.

Na herbacie u Froda:

frodoigandalfi.jpg

Szybcioch, stworzony w przerwach w pracy :)

legolasghimli2.jpg

Napisano
  • Autor

Fajnie, ze sie rozruszalo troche, dawac wiecej! :D

RaVirr-dodalbys kilka texturek, albo zdefiniowal materie gor i jest very git :)

Manekin-fajna krecha, zwlaszcza na 1wszym :]

Status-wyglada niemal jak skonczona ilustracja :D

Omen- skads tego pana kojarze.... bedzie wiecej?

Napisano

niestety, ale szybki to ja nie jestem :D udało się tylko tyle zdziałać lotrkj.jpg

Napisano

Mam jeszcze z pół godziny więc pewnie podziałam :) Tylko jedno pytanie...kiedy zarzucisz swoją propozycję? ;>

Napisano

OmeN2501 Witamy Omena (jakieś nowe wcielenie? ;)) i pozamiatane... a może kolega wie co się stało z jego własnymi speedami archiwalnymi, bo gdzie nie zajrzę "bark obrazka"...

Edit: dałoby radę podrzucić te pędzelki, z których korzystałeś?

DaroZ Mam nadzieje, że to komplement. To wynik tego, że od razu widziałem tą prace we łbie.

A propos, jakby były wątpliwości to jest to Varda przy wezwaniu Gandalfa.

Napisano

JakkaS - Bardzo podoba mi się kompozycja. Klimat przypomina mi gierkę "Limbo" ( Ciemnie plany, pająk, chłopiec)

OmeN - całkiem całkiem jak na nowego. A szczerze - mistrz.

Status - Trochę za bardzo w prawo wszystko poleciało, kobieta nie jest wyśrodkowana. Poza tym bardzo na plus.

a to moje

speedgollum.jpg

a tak btw to nie mogę się powstrzymać i pozwolę sobie na lekki offtop bo zupełnie mnie to rozbroiło 579656_10151098343704821_326867822_n.jpg

Napisano

Ciężka sprawa te spidy. Pierwsze koty za płoty, jutro może coś jeszcze uda mi się wysmażyć.

speed1x.jpg

Napisano
  • Autor

Fajne speedy panowie! :)

No to ja zarzuce, taka przymiarke. Nie do konca zadowolony, ale bedziem probowac dalej ;]

2i8honn.jpg

Napisano

DaroZ: Dziękować :) A jak patrzę na Twoją prace to tylko klaskać mogę. U OmeNa tak samo- pocisk.

Napisano

@DaroZ: dzięki :)

ten speed idzie pod głosowanie

kingofmoria.jpg

Edytowane przez takashmen

Napisano

DaRoZ - morderca. Na maksa podziwiam, jak paroma plamami można zasugerować detal, osiągnąć wrażenie "żylety". Szacun wielki.

Ja poproszę tą pod głosowanie

speed2a.jpg

Napisano

Sidre aż wyciągnąłem rękę po ten pierścień:) nice

welcome to shire;) 77min

fro.jpg

Napisano
  • Autor

Dobra to ja jeszcze jeden, bo tamten mi naprawde nie pasil ;p 1,5 h w pelni wykorzystane, Inspiracja-oczywista--->drugi post watku

ab18hy.jpg

Napisano

no daroz wyprzedzil mnie a mialem ten sam pomysl:P moje 1 , 45 minut

3vvvccc.jpg

Edytowane przez Kalberos

Napisano

"...my King..."

speed26.jpg

Nie wyrobilem sie ze wszystkim jak chcialem ale z zegarem nie podyskutuje. Zerkajac jednym okiem na kadr z filmu.

Ten idzie pod glosowanie

Edytowane przez OmeN2501

Napisano

Widzę, że niezła sieczka tu odchodzi :)

Ode mnie Smaug. Swoją drogą, ciekawe jak będzie wyglądał w filmie (liczę na najlepszego smoka w dziejach kina).

hide_and_seek_zps7c30307d.jpg

Napisano

nie ma to jak zacne ziele ;)

ja jeszcze jeden z tego rozpędu, chyba ten wolę:

luthien_zps75b82f2a.jpg