Profeska Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 (edytowane) Witam Projekt nad ktorym mialem ostatnio przyjemnosc pracowac. Wykonalem min.styleframesy do 60s animacji nowego modelu Audi A3 na targi motoryzacyjne Paryz 2012. Moja rola to Art direction, 3d (bez modelu samochodu) oraz kompozycja. Calosc wykonałem w Cinemie, vray i PS. Edytowane 9 Październik 2012 przez Profeska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 bardzo bardzo mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 pełna Profeska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Świetne, profesjonalizm w każdym calu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Pokazałeś klasę. Bardzo fajne 3cie ujęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Świetne nawet doczepić się za bardzo nie można. No może w nr 2 gubi się refleksja na dachu od strony tła i jakoś mi to mi przeszkadza. Ale w 3 i 4 to już się naprawdę nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Swietna robota. Jakie studio odpowidada za ten przepiekny projekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 no no pozazdrościć kawał dobrej roboty pokazane części na 3 obrazku mnie rozwaliły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Poprawiłeś mi humor tymi szotami. Bajka. Są jakieś szanse na ujęcia w 1080p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profeska Napisano 8 Październik 2012 Autor Share Napisano 8 Październik 2012 Dziekuje za komentarze. Projekt byl robiony w niemieckim studiu Aixsponza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Przydałby się jeszcze link do animacji :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Niesamowite , pełna Profeska Panie Profeska :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siter90 Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Pięknie się to prezentuje ! Gratulacje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Bardzo spoko ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Profesa !!! aż milo się na to patrzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Najbardziej odstaje drugie ujęcie. Pomimo przedstawianego obiektu, rendery bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 swietna robota! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Kawał świetnej roboty! :) Zdradzisz kto jest odpowiedzialny za rendering i kto za postprodukcję w PS? Chętnie bym rzucił okiem na inne pracki tych osób. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profeska Napisano 9 Październik 2012 Autor Share Napisano 9 Październik 2012 (edytowane) Jeszcze raz dziekuje za komentarze. Animacja powinna byc dostepna w ciagu paru tygodni na mojej stronie. Kris-R -tak zdradze - za rendering i post - ja bylem odpowiedzialny;). Edytowane 9 Październik 2012 przez Profeska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 NASA APPROVED! ;) zajebiaszcze jednym slowem, gratulacje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 O, fajne. Czekam na animację. Podoba mi się ten motyw z samochodem rozłożonym na części. Fajnie to musi w ruchu wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 tutaj masz animke z rozpadajacym sie.. gdzies przed polowa szukaj. http://www.rtt.ag/en/work/showreel/ o tutaj lepiej http://www.rtt.ag/en/work/references/audi-a6-schauraumfilm/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 Fakt, kupa dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 Dzięki mpta za linki. Rendery i animacja jednym słowem... Profeska ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 Świetnie to wygląda, aż miło popatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polg Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 Swietna robota !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tetunio Napisano 12 Październik 2012 Share Napisano 12 Październik 2012 Ile zajęło ci wykonanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profeska Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 Przy wczesniej przygotowanym setupie shaderow samochodu -wyszlo okolo 2 dni na ustawienie swiateł plus pol dnia na photoshopa dla kazdego ujecia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tetunio Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Szybko i bardzo ładnie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Czy tylko mam takie wrażenie czy też kierowca czasami jest a czasami go nie ma? Making of bardzo fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tetunio Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Niedawno natknąłem się na pewien "problem" przy robieniu felg też do audi. Nie pamiętam dokładnie ale było chyba 7 ramion a otworów na śruby mocujące 5. Jak rozwiązujesz taki problem ? Gdy jest 5 ramion i 5 otworów to oczywiście w każdym programie da się wykonać. To o czym ja piszę, ostatecznie wykonałem robiąc w 3d max felgę bez otworów a otwory zrobiłem w zbrushu przy użyciu dynamesh. Jak ty byś to zrobił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profeska Napisano 16 Październik 2012 Autor Share Napisano 16 Październik 2012 (edytowane) Niedawno natknąłem się na pewien "problem" przy robieniu felg też do audi. Nie pamiętam dokładnie ale było chyba 7 ramion a otworów na śruby mocujące 5. Jak rozwiązujesz taki problem ? Gdy jest 5 ramion i 5 otworów to oczywiście w każdym programie da się wykonać. To o czym ja piszę, ostatecznie wykonałem robiąc w 3d max felgę bez otworów a otwory zrobiłem w zbrushu przy użyciu dynamesh. Jak ty byś to zrobił ? W pierwszym poscie napisalem ze NIE ja modelowalem oba samochody. Modele sa CAD dostarczone od klienta. Z reguly nie zajmuje sie modelowaniem samochodow wiec nie pomoge.Pozdr Edytowane 16 Październik 2012 przez Profeska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 16 Październik 2012 Share Napisano 16 Październik 2012 Niedawno natknąłem się na pewien "problem" przy robieniu felg też do audi. Nie pamiętam dokładnie ale było chyba 7 ramion a otworów na śruby mocujące 5. Jak rozwiązujesz taki problem ? Gdy jest 5 ramion i 5 otworów to oczywiście w każdym programie da się wykonać. To o czym ja piszę, ostatecznie wykonałem robiąc w 3d max felgę bez otworów a otwory zrobiłem w zbrushu przy użyciu dynamesh. Jak ty byś to zrobił ? Trzeba wyciąć ręcznie, nie zajmuje to dużo czasu. Co do tematu to faktycznie, shoty wyglądają bajecznie ;) Jedyne co mi nie pasuje to w kwestii tej animacji nowego A5 czy czegoś tam (nie wiem kto to robił) - bardzo liche ujęcia i ruch kamery w wielu momentach (w sensie takie typowo CG), muzyka też taka o, bez szału, a szkoda bo całość ma w sobie fajny pomysł. Oczywiście może to już takie czepianie się na siłe, ale ja bym miał wyrzuty co pokazuje na największym motorshow na świecie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brave Napisano 25 Październik 2012 Share Napisano 25 Październik 2012 elegancja .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlipek Napisano 10 Listopad 2012 Share Napisano 10 Listopad 2012 Jednym słowem po prostu Rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi