Traitor Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 Czesc Jakis czas temu zrealizowalem wraz z kolega spot na nowa edycje konkursu Netii "Zrob reklame" Tym razem kampania medialna opierala sie na rytmach romantico, a haslo przewodnie konkursu brzmialo "Oglądaj co ci serce dyktuje". Jako ze mielismy male okienko pomiedzy jobami, postanowilismy zrealizowac taki oto spocik. HD720p WMV - http://www.thesismovie.com/netia.wmv Youtube: (znacznie pogorszona jakosc wizualna) Jak sie okazalo, spot przypadl Jury do gustu, i udalo sie zajac drugie miejsce na podium:) Pelne wyniki znajdziecie tutaj: http://netiakonkurs.pl/wyniki.html Czas realizacji ok. 3-4 dni Oczywiscie zdajemy sobie sprawe iz spot posiada wiele "baboli", ale nie bylo opcji. Albo robimy tak jak leci, albo nie startujemy wcale, gdyz kompletnie na poprawki nie mielismy czasu. Mysle, ze tak czy owak, warto bylo zmierzyc sie z tematem. Realizacja: Tomasz "Traitor" Cechowski: Rezyseria, scenariusz, scenografia, shading, setup rendering, compositing Marcin "Orzech" Orzechowski: Modele postaci, rigowanie, animacja postaci Muzyka pobrana z oficjalnej strony konkursowej Netii. Model poscieli zakupiony zostal na TS jako, ze nie czas mocno naglil. Pozdrowienia Tomek
blinq Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 Ładne bardzo! Jak na 4 dni roboty to szacuneczek ;)
zio_mal Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 no coz jak to zazwyczaj bywa, wyglada swietnie:) gratuluje wysokiej prawie pierwszej lokaty:)
Pawelkos Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 Fajny pomysl, szkoda ze postaci nie wasze, bo panienka fajna, ale mimo wszystko dobra robota, czas realizacji robi wrazenie. Moze gdybyscie pokazali cycki to byloby pierwsze a tak pokazaliscie tylko kawalek tylka i tylko drugie;). BTW pierwsze miejsce naprawde mocne i bardzo dobrze zrealizowane.
Traitor Napisano 30 Listopad 2012 Autor Napisano 30 Listopad 2012 (edytowane) Postacie jak najbardziej nasze, Marcin je modelowal:) Zakupiony byl jedynie model poscieli. Tak, to prawda, pierwsze miejsce bylo zdecydowanie nie do przebicia:) Edytowane 30 Listopad 2012 przez Traitor
Miłosz3ds Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 Ha, świetne! Ale dobrze pamiętam, że to nie Twoja pierwsza reklama dla Netii? :) Pawelkos z tego co przeczytałem postacie są ich, tylko pościel kupiona!
Pawelkos Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 Tak, przepraszam panowie, analfabetyzm sie szerzy, zamiast poscieli przeczytalem postaci :] mea culpa ;)
Traitor Napisano 30 Listopad 2012 Autor Napisano 30 Listopad 2012 Milosz: Tak, w zeszlym roku takze startowalem z animacja na konkurs Netii. Fajnie, ze sie podoba, bardzo nam milo.
Sunedge Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 Fajne, no ale zawodowcy w koncu robili ;) Ten plaskacz moglby byc bardziej wyrazisty (chociaz w pracy mam liche sluchawki i moze mi sie tylko wydaje). A postaci zrobiliscie specjalnie do tego klipu, czy wyciagniete z archiwum?
Traitor Napisano 30 Listopad 2012 Autor Napisano 30 Listopad 2012 Postacie tworzone specjalnie do filmu, a plaskacz, hm, Marcin tez mi to mowil, ale szedlem w zaparte:) Mozliwe, ze to moj blad, jezeli sie faktycznie zle czyta.
dziadek3D Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 ...robią coś bez fabryki.... widać, że można.....:)))
olaf Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 plaskacz jest ok, gdyby jeszcze było słychać focha to w ogóle dałoby rade z czytelnością. Fajny tyłek ma, wart 10koła jak nic ;)
Traitor Napisano 30 Listopad 2012 Autor Napisano 30 Listopad 2012 (edytowane) Swoja droga, myslalem nad wersja reklamy tylko dla doroslych, ale... moze lepiej nie przeginac:) ps. Jako ciekawostke dodam, ze do konkursu Netii startowala takze TPSA:):) Jednak przy koncu wycofali sie. Mysle, ze by wygrali:) Edytowane 30 Listopad 2012 przez Traitor
imago10 Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 Nie wiedziałem ze to był plaskacz :P. Bardzo mi się podoba światło, extra całość, brawo!
marcinW Napisano 30 Listopad 2012 Napisano 30 Listopad 2012 gratulacje! daliście radę. tak mało czasu... grubo! plaskacza zrozumiałem, ale ola-f ma rację - foch byłby miód :) mi osobiście jeszcze ślimaki podchodzą :D
Ania Napisano 5 Grudzień 2012 Napisano 5 Grudzień 2012 Bardzo fajne. Miejscami widać że ruchy nie do końca dopracowane, ale na 4 dni mocne. A plaskacz moim zdaniem było dobrze słychać, ale ja mam takie grube fajne słuchawki.
Papa Pio Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 Eleganckie :D ta Netia to tak często z tymi konkursami na reklamę? bo coś mi się kojarzy, ze nie pierwszy to raz....
Traitor Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Napisano 12 Grudzień 2012 Dzieki, dzieki. Tak, to juz trzecia edycja konkursu Netii. W pierwszej edycji udalo sie ugrac trzecie miejsce, a w trzeciej drugie. W drugiej edycji nie bralem udzialu gdyz regulamin zakazywal uzywania technik komputerowych:)
uncle Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 moze ci dadza kablowke za darmo za to lepiej :D
Rekomendowane odpowiedzi