brodkins Napisano 14 Marzec 2013 Napisano 14 Marzec 2013 (edytowane) Hej Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zrobienia postaci od A do Z - od szkiców przez model, teksturkę, rig, animację, kompozycję. W teorii znam wszystkie te zagadnienia. W praktyce też, ale miałem ostatnio przerwę na tworki inne niż 3D i chyba tęsknię. Wrzucam więc pierwsze szkice - pomóżcie zdecydować w jakich proporcjach go robić. Liczę na doping i mentorskie słowo doświadczonych character developerów :) Będę go rozwijał w miarę możliwości czasowych. H to raczej inna bajka, ale wrzucam. Edytowane 15 Marzec 2013 przez brodkins
incorect Napisano 15 Marzec 2013 Napisano 15 Marzec 2013 Będę pierwszy :) Moim zdaniem najciekawszy jest pierwsz (A). Ma miły, ciepły wyraz twarzy świetnie pasujący z małym "ciałkiem" :)
plasti Napisano 15 Marzec 2013 Napisano 15 Marzec 2013 C Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 10 znaków.
brodkins Napisano 15 Marzec 2013 Autor Napisano 15 Marzec 2013 Oka, dzięki za głosy. To raczej pierwszy etap designu, gęba do zrobienia jest. Dla zmyłki wrzucam jeszcze dzisiejsze próby :P
xmass Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 już mi się podoba:) Pierwszy lepszy moim zdaniem. Dajesz dalej:)
Turismo Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 E lub A jeżeli ma być z miłym poczuciem C lub F jeżeli badass
mirass Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 A mi się bardziej podoba ten drugi :) Fajne koncepty.
brodkins Napisano 18 Marzec 2013 Autor Napisano 18 Marzec 2013 zbieram głosy i tendencje idą w stronę C, E i J - tych też tłukę dalej
plasti Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 brakuje mi troche dluzszej brody, bez niej malo nordycki jest, i mogl by byc troche bardziej rudawy :D
brodkins Napisano 20 Marzec 2013 Autor Napisano 20 Marzec 2013 posh hipster Czesiek - wg szkicu C, powiedzmy
plasti Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 troche malo hipsterowaty, taki w sumie normalny
ikkiz Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 plasti ma rację: Czesiek jest mainstreamowy. Fajne rysunki, to ci nie będę mówił, żebyś już przestał rysować, ale Edek to było samo sedno, i jak go nie wymodelujesz, to masz u mnie minusy w każdym poście. Nawet w Wielkim Poście.
brodkins Napisano 20 Marzec 2013 Autor Napisano 20 Marzec 2013 No bobrze, to już przestaję się ociągać. Chciałem odciągnąć moment wejścia do zbrusha, bo będzie dużo lol contentu dla wyjadaczy :D Dopieszczam jeszcze Jurka, żeby mieć pełniejszy wachlarz typów.
DrRambo Napisano 21 Marzec 2013 Napisano 21 Marzec 2013 bomba Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 10 znaków.
brodkins Napisano 22 Marzec 2013 Autor Napisano 22 Marzec 2013 (edytowane) oto Jerzy, ostatni z grupy projektowej. - - - Połączono posty - - - tym samym otwarte głosowanie, zbieram głosy przez weekend( nie tylko tu) wymodeluję co tłum chce! Edytowane 22 Marzec 2013 przez brodkins
rdawlud Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 charakterny ;) mi się to słowo zawsze kojarzyło z jakąś grypserką, dresikami itp. ;) tez mi się najbardziej ta postać podoba. Tylko te kółeczka na polikach nie wiem co to jest? Pzdr
brodkins Napisano 23 Marzec 2013 Autor Napisano 23 Marzec 2013 kubek jest close enough - żeby się nikt nie obraził. na różnych frontach na razie Jurek prowadzi ( ale boję się klątwy ikkiza)
ikkiz Napisano 23 Marzec 2013 Napisano 23 Marzec 2013 Może być Jerzy. Jerzy ma wintydż aparat i fajną apaszkę i odpowiednio wąskie spodnie. Jak już ktoś pisał, szkoda trochę Edkowego kapelusza, ale na wszelki wypadek zdejmują klątwę. W końcu jest przecież szuflada i możesz Edwarda stamtąd potem wyciągnąć.
kotisded Napisano 23 Marzec 2013 Napisano 23 Marzec 2013 Edek z aparatem albo innym propem. Zresztą wszyscy są świetni :)
ItalianCopper Napisano 23 Marzec 2013 Napisano 23 Marzec 2013 Jurek mi jakoś przypomina Adamczyka :O. Jak dla mnie Edek wymiata, twarz i kapelusz trafione idealnie. Jakby zrobić miks, czyli Edka ubrać trochę bardziej po Jurkowemu to według mnie będzie esencja tego co chcesz stworzyć :)
brodkins Napisano 14 Sierpień 2013 Autor Napisano 14 Sierpień 2013 Nie, nie - temat nie umarł - MODELOWANIE trwa. Zastanawiam się jak się nie zgubić w tej brodzie, chyba za dużo niepotrzebnego detalu jest. Nie działam na co dzień w zbrushu, wiec potykam się co jakiś czas o ficzery softu.
Rekomendowane odpowiedzi