Napisano 14 Marzec 201311 l Hej Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zrobienia postaci od A do Z - od szkiców przez model, teksturkę, rig, animację, kompozycję. W teorii znam wszystkie te zagadnienia. W praktyce też, ale miałem ostatnio przerwę na tworki inne niż 3D i chyba tęsknię. Wrzucam więc pierwsze szkice - pomóżcie zdecydować w jakich proporcjach go robić. Liczę na doping i mentorskie słowo doświadczonych character developerów :) Będę go rozwijał w miarę możliwości czasowych. H to raczej inna bajka, ale wrzucam. Edytowane 15 Marzec 201311 l przez brodkins
Napisano 15 Marzec 201311 l Będę pierwszy :) Moim zdaniem najciekawszy jest pierwsz (A). Ma miły, ciepły wyraz twarzy świetnie pasujący z małym "ciałkiem" :)
Napisano 15 Marzec 201311 l C Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 10 znaków.
Napisano 15 Marzec 201311 l Autor Oka, dzięki za głosy. To raczej pierwszy etap designu, gęba do zrobienia jest. Dla zmyłki wrzucam jeszcze dzisiejsze próby :P
Napisano 18 Marzec 201311 l Autor zbieram głosy i tendencje idą w stronę C, E i J - tych też tłukę dalej
Napisano 18 Marzec 201311 l brakuje mi troche dluzszej brody, bez niej malo nordycki jest, i mogl by byc troche bardziej rudawy :D
Napisano 20 Marzec 201311 l plasti ma rację: Czesiek jest mainstreamowy. Fajne rysunki, to ci nie będę mówił, żebyś już przestał rysować, ale Edek to było samo sedno, i jak go nie wymodelujesz, to masz u mnie minusy w każdym poście. Nawet w Wielkim Poście.
Napisano 20 Marzec 201311 l Autor No bobrze, to już przestaję się ociągać. Chciałem odciągnąć moment wejścia do zbrusha, bo będzie dużo lol contentu dla wyjadaczy :D Dopieszczam jeszcze Jurka, żeby mieć pełniejszy wachlarz typów.
Napisano 21 Marzec 201311 l bomba Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 10 znaków.
Napisano 22 Marzec 201311 l Autor oto Jerzy, ostatni z grupy projektowej. - - - Połączono posty - - - tym samym otwarte głosowanie, zbieram głosy przez weekend( nie tylko tu) wymodeluję co tłum chce! Edytowane 22 Marzec 201311 l przez brodkins
Napisano 22 Marzec 201311 l charakterny ;) mi się to słowo zawsze kojarzyło z jakąś grypserką, dresikami itp. ;) tez mi się najbardziej ta postać podoba. Tylko te kółeczka na polikach nie wiem co to jest? Pzdr
Napisano 23 Marzec 201311 l Autor kubek jest close enough - żeby się nikt nie obraził. na różnych frontach na razie Jurek prowadzi ( ale boję się klątwy ikkiza)
Napisano 23 Marzec 201311 l Może być Jerzy. Jerzy ma wintydż aparat i fajną apaszkę i odpowiednio wąskie spodnie. Jak już ktoś pisał, szkoda trochę Edkowego kapelusza, ale na wszelki wypadek zdejmują klątwę. W końcu jest przecież szuflada i możesz Edwarda stamtąd potem wyciągnąć.
Napisano 23 Marzec 201311 l Jurek mi jakoś przypomina Adamczyka :O. Jak dla mnie Edek wymiata, twarz i kapelusz trafione idealnie. Jakby zrobić miks, czyli Edka ubrać trochę bardziej po Jurkowemu to według mnie będzie esencja tego co chcesz stworzyć :)
Napisano 14 Sierpień 201311 l Autor Nie, nie - temat nie umarł - MODELOWANIE trwa. Zastanawiam się jak się nie zgubić w tej brodzie, chyba za dużo niepotrzebnego detalu jest. Nie działam na co dzień w zbrushu, wiec potykam się co jakiś czas o ficzery softu.