Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej

Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zrobienia postaci od A do Z - od szkiców przez model, teksturkę, rig, animację, kompozycję.

W teorii znam wszystkie te zagadnienia. W praktyce też, ale miałem ostatnio przerwę na tworki inne niż 3D i chyba tęsknię.

Wrzucam więc pierwsze szkice - pomóżcie zdecydować w jakich proporcjach go robić.

Liczę na doping i mentorskie słowo doświadczonych character developerów :)

Będę go rozwijał w miarę możliwości czasowych.

H to raczej inna bajka, ale wrzucam.

postaszkic.jpg

Edytowane przez brodkins

• Odpowiedzi 30
  • Wyświetleń 5,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Będę pierwszy :) Moim zdaniem najciekawszy jest pierwsz (A).

Ma miły, ciepły wyraz twarzy świetnie pasujący z małym "ciałkiem" :)

Napisano

C

Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 10 znaków.

Napisano
  • Autor

Oka, dzięki za głosy. To raczej pierwszy etap designu, gęba do zrobienia jest.

Dla zmyłki wrzucam jeszcze dzisiejsze próby :P

postaszkic2.jpg

Napisano

brakuje mi troche dluzszej brody, bez niej malo nordycki jest, i mogl by byc troche bardziej rudawy :D

Napisano

plasti ma rację: Czesiek jest mainstreamowy. Fajne rysunki, to ci nie będę mówił, żebyś już przestał rysować, ale Edek to było samo sedno, i jak go nie wymodelujesz, to masz u mnie minusy w każdym poście. Nawet w Wielkim Poście.

Napisano
  • Autor

No bobrze, to już przestaję się ociągać.

Chciałem odciągnąć moment wejścia do zbrusha, bo będzie dużo lol contentu dla wyjadaczy :D

Dopieszczam jeszcze Jurka, żeby mieć pełniejszy wachlarz typów.

Napisano

bomba

Wiadomość, która została wpisana jest zbyt krótka. Musi zawierać co najmniej 10 znaków.

Napisano
  • Autor

oto Jerzy, ostatni z grupy projektowej.

jerzyf.jpg

- - - Połączono posty - - -

tym samym otwarte głosowanie, zbieram głosy przez weekend( nie tylko tu) wymodeluję co tłum chce!

wyjciezgrupyprojektowej.jpg

Edytowane przez brodkins

Napisano

charakterny ;) mi się to słowo zawsze kojarzyło z jakąś grypserką, dresikami itp. ;) tez mi się najbardziej ta postać podoba.

Tylko te kółeczka na polikach nie wiem co to jest?

Pzdr

Napisano
  • Autor

kubek jest close enough - żeby się nikt nie obraził. na różnych frontach na razie Jurek prowadzi ( ale boję się klątwy ikkiza)

Napisano

Może być Jerzy. Jerzy ma wintydż aparat i fajną apaszkę i odpowiednio wąskie spodnie. Jak już ktoś pisał, szkoda trochę Edkowego kapelusza, ale na wszelki wypadek zdejmują klątwę. W końcu jest przecież szuflada i możesz Edwarda stamtąd potem wyciągnąć.

Napisano

Jurek mi jakoś przypomina Adamczyka :O.

Jak dla mnie Edek wymiata, twarz i kapelusz trafione idealnie. Jakby zrobić miks, czyli Edka ubrać trochę bardziej po Jurkowemu to według mnie będzie esencja tego co chcesz stworzyć :)

Napisano
  • Autor

Nie, nie - temat nie umarł - MODELOWANIE trwa. Zastanawiam się jak się nie zgubić w tej brodzie, chyba za dużo niepotrzebnego detalu jest. Nie działam na co dzień w zbrushu, wiec potykam się co jakiś czas o ficzery softu.

ic5y.jpg