Salvator Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 właśnie się renderuje wersja z innym hdri i innym materiałem, nie nie porcelaną :P wyedytuję jak wyrenderuje :P Rob3rt => ty nam staroci nie pokazuj tylko rób następne rzeczy :) i to gazem :P edit: tak jak obiecałem, edytuję . zmiana hdri okazała się porażką, ciii :> no ale i tak zamieszczę efekt, w końcu renderowało się 18'.
Predator Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Salvator felga mnie nie przekonywuje niepodoba mi sie :] . Ale to moje osobiste zdanie jeden lubi biedronke drugi dziure na d***e :P . Tylko sie nieobraz ... to sie tyczy tylko felgi :]
Salvator Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 hmm Predator, dzięki :) w sumie to nie przyglądałem się nigdy feldze, nawet nie wiem dokładnie jak to działa :P robięt eraz następną, taką ładniejszą :D w dodatku jakiś ładniejszy rendering próbuję wykrzesać z siebie :) wyedytuję jak zrobie :P edit: :/ okazało się po 50' renderingu, że zapomniałem włączyć antinoise i coś się stało ze ściankami bocznymi :/ no ale skoro już się tyle naczekałem to wrzucam.
Predator Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 powiem ci szczerze ze ciekawy efekt wyszedl :)
RoB3rT Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 salvator fajnie wyszla :D a oto moja lampa z ktora sie meczylem :D prosta dla was dla mnie male problemy stawiala :> musze jeszcze popracowac nad soba i to dluga dorga przedemna stoi :P a oto ona :P
lumaq Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 hehehe mam taka sama na biurku, tez niebieska;] P.s sprobuj ja tak wykrecic zeby te metalowe preciki sie zetknely;] czarmy mary:P
RoB3rT Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 a ta lampe masz z IKEA?? :> jak tak to mamy ta sama pewnie :>
Salvator Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 hmm naszło mnie na drobne speedy, właśnie wstałem, to coś coś wykombinuję :D i chyba znalazłem przyczynę dziwnych renderów w yafrayu. Wings3d teoretycznie jest kompatybilny z wersjami yafraya poniżej 0.6, zaś ja renderuję na ... 0.7 ;] predator - wiem, aż się zdziwiłem jak to zobaczyłem :D robert - wyszła nawet poprawnie, pracuj pracuj, przejrzyj pierwsze strony tego wątku z ciekawości, też się w lampki, piórka i puszki bawiliśmy :] jak coś zrobię, to wyedytuję :P
RoB3rT Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Salvator ty mnie chyba nie znasz :D !! Raz w nocy tak mnie ten watek zafascynowal ze caly przeczytalem :D siedzialem do 4 :P i czytalem czytalem czytalem ... :P
Salvator Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 i pomyśleć że to przeze mnie :P no dobra, koniec OT do roboty ! ;] edit: wrzucam, żeby się nie marnowało - przestroga dla osób lubiących nadmiar światła ;]
RoB3rT Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Salvator prosze, zrobilem :). Mój pierwszy render w v-ray'u!!! Jeden spoot, material to jakas tam podstawowa textura maxa :D, troche zkopcilem ta felge bo ten taki szesciokat powinien byc na gorze a nie po srodku :D. No ale i tak chyba efekt dobry bo wrzyciu nie przygladalem sie feldze :D
Salvator Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 hehe znam to hdri :D nieźle, dodaj jeszcze czas modelingu i wrzuć mesh smootha na model ;] ja bym postawił postawił na jakimś plane i wrzucił area light :)
Salvator Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 ach ty leniu, nawet nie pytam o czas ;] tak marudzisz na edżlupy a sam je skrupulatnie czynisz :P
Salvator Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 Sesja w celach edukacyjnych oraz rekreacyjnych. tematem jest PIECYK . Jaki jest, sami decydujcie, małe, duże, białe, czarne, nowe czy stare, ważne żeby grzały :) możecie się posilić na jakiś design ;] żeby was nie nadwyrężać krótki speed do godziny :) Czas do jutra do północy. liczę na was!!!!
darkelf Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 czas to ~40min A Kwestii edglupuw poruszalismy juz prywatnie, wiec nie bede sie na ten temat rozpisywal :). ale kreatywnoscia to ty sie nie popisalas z tym tematem. jedyne co mi na mysl przychodzi to boks z ekstrudem :)
Salvator Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 nie marudź :P tylko idź robić piecyk ;]
max_1989 Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 No dobra ja już zrobiłem :) time modeling: ok 20 min. texturing: 5 min. rendering 10 min. soft: 3ds max ------------------------- ogółem: 35 min Prace zatytułowałem piecyk babci :).
Salvator Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 zdobienia szyby po stronie babci? też taką chcę :P
Salvator Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 buahaha model jak się przyjrzeć nawet fajny, ale rendering już w twoim stylu ;]
RoB3rT Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 ja robilem 3 kuchenki (piecyki) :D moj sposob jest chyba nie zaciekawy bo smooth daje nie zaciekawe efekty i nie wiem co zrobic wiec przy 3 poddaje sie :D a oto on bez smoth'a :)
KLICEK Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 o prosze widze ze jednak meczycie biednego wingsa ... Fajne felgi ... Darkelfu bardzo mi sie podoba twoj piecyk trafiles w moj gust moim zdaniem zajebisty :)
kozioo Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 40 minut (przerywanych przez natrętów na gg:P) i 10 minut na materiały. Cudo to to nie jest, ale jakos chyba wygląda;) Byłbym zapomnial - nie bijcie bardzo, to jest 3dsmax+brazil;>
KLICEK Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 bardzo fajny :) dalbym tylko troszke wiecej przeciec na rurze wydechowej ;D zeby zaokraglice leciutenko przejscia.
kozioo Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 No tak. Wiedziałem ze o czyms zapomniałem. Tam mialy być takie pogrubione pierscienie... grrrr... A skleroza podobno nie boli;]
KLICEK Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 zakare wyslij pismo w 3 egzemplarzach o zgode na poprawe ;) a i oplata 50 zl ;]
kozioo Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 Jestem na to (poprawe i wysyłanie) zbyt leniwy;P Nie da sie.Juz maxa wylączyłem i ogolnie okoliczności niesprzyjające;)
tweety Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 salv: ja odpadam... komp mi nawalił... mam tylko tryb VGA i 640x480 rozdziałkę... dopiero w styczniu dostanę przesyłkę z nowym kompem... :(
Salvator Napisano 21 Grudzień 2004 Autor Napisano 21 Grudzień 2004 dopsz. śmieszna rzecz :) najpierw pokarzę czas renderingu w yafray : a teraz obrazek, który z siebie wyrzucił :P
nonejm Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 mania piecykowa? wszyscy je ostatnio robia ;]
KLICEK Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 jak kazdy robi piecyki to i ja zrobie :p cale 15 min ... poczatkowy byl robiony pod msa ale wings mi sie wykrzaczal wiec jest bez ;}
tweety Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 dopsz. śmieszna rzecz :) no nie wiem salv... chyba ze uwielbiasz styl retro (16 kolorów) :D
Predator Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 No dobra to i ja sie dolacze . Przewalilem dysk i znalazlem dwa modele ktore robilem gdy zaczynalem z maxem :) jesli dobrze pamietam to pasek robilem ok. 30 m. i ciut dluzej tylna felge do motorsa ,jesli dobrze pamietam to chyba ta felga miala byc do ducati 998 . Z gory zaznaczam ze siatek nie posiadam z tych zmierzchlych czasow pozostaly mi tylko te kiepskie rendery :) PASEK ok.30 m felga motorsa
KLICEK Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 e tam bedziesz sie czepial cieni patrz na model ;) bardzo milutkie i fajniutkie :) Salvator twoj topic ma wziecie nawet jest pokazany w komputer swiecie razem z opisem Max3d.pl :)
Salvator Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 lol Klicek, aż kupię tą gazetkę :P hehe coś krzaczy jednak współpraca wings3d i yafray 0.0.7 . heh. więcej nie będę się męczył z tym, albo uda mi się uruchomić rendering bezpośredni do yafraya spod blendera oraz eksport pomiędzy progzami, albo bye bye rendery ;] UWAGA!!!! Dzisiejszy i jutrzejszy temat speed modellingu to => "Głowa Mikołaja" . Potraktujcie to jako speed świąteczny :D Jak ktoś może, niech postara sie o klimatyczny rendering :D zrobimy galerię :P Czas modellingu - do 3h soft dowolny Deadline - jutro godzina 23h59'59" ;] jak ktoś chce, to może zrobić ponad speedową scenerię świąteczną :D edit: Jeszcze jedna prośba do PRO :P zróbcie prezent świąteczny i przyklejcie ten wątek pracami na odpowiednim poziomie :) liczę na was :]
Dark Hunter Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 #predator fajne te modeliki szczegulnie ta felga ...(też tak chce :P )))
kozioo Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 @ Klitzek - 15 minut? Az cięzko uwierzyć:) Pewnie masz dobrą myszke:P
Salvator Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 czemu ciężko uwierzyć? :) to wings, do myszki dodaj klawiaturkę ;] hehe, powodzenia w modelowaniu Mikołajów :>
Predator Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Oto moj speedzik :) TIME: 1h:30m Oto moja wizja Swietego mikolaja . Niebardzo chcialem trzymac sie stereotypu swietego miksa wiec stworzylem wlasny koncept :) Wizaj mikolaja odzwierciedla obecne czasy [mikolaj XXIw.]jak to wyszlo to niewiem , wyobraznie mam gorzej z warsztatem i wykonaniem :) Czekam na waszych swietoszkof :P
Salvator Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 awesome work guy. no no no, siatka bardzo ładna, jak zresztą cały model. No może poza pomponem :D postaraj się o jakiś ładny render tego :) pompon shagiem itp.
nielot007 Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 eeeeeno predator great work:) pieknie to wyglada salvator ty nie gadaj tylko dawaj swojego mikolaja:P:P
RoB3rT Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 no ja sie zaloze ze nikt by tak nie chcial :D lol :D] a oto probny dzidzio mroz :D
nonejm Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 moj speeed. mycha: modeling: 30min marerialy i swiatlo : 30 min
KLICEK Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 predator poprostu w tym momecie mnie zaszkowales ... czysta REWELKA! myslalem ze ty tylko gustujesz w pieknych brum brumach ojej super :) Robert czeka Cie duzo pracy ale zostan z nami ;) no nejm fajna myszeczka :) ps. Kozioo toz to kilka boxow ...
nielot007 Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 ... ale zostan z nami ;) to sie usmialem:):) zajebi**** zdanie bardzo mi sie podoba HAHAHAHAHA smiesznie to brzemi ale zostan z nami:D:D myszka bardzo przyjemna a robert zostan z nami :D:D;);) pozdro
Salvator Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 buahaah zostań z nami :D toż to klasyka :) nonejm - fajna mycha, teraz św. Mikołaj :> Rob3rt - hmmm.... zostań z nami :> spróbuj popracować zreferek i troszkę dłużej, gdzieś w tym wątku pałętało się troszkę tutków. Staraj się najpierw wymodelować ogólny kształt głowy, potem ciąć i dodawać szczegóły. pooglądaj siatki, choćby Predatora :P na spiraloid http://cube.phlatt.net/forums/spiraloid/index.php masz w dziale WIP masę dobrych siatek. staraj się za wszelką cenę zachować kanony ludzkiej głowy, reszta sama wyjdzie. Mam nie gadać tylko dawać mikołaja ... wybacznie, ale poczekajcie jakieś pół godziny, bo dopiero zacząłem :P
darkelf Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 a wypachaj sie tymi hackierskimi forumami ;) ja swojego wrzuce jutro bo mnie glowa boli bałdzo ;)
KLICEK Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 to moj mikolaj ... zalozylem 1:40 i tego sie utrzymalem ... Wieczorkiem mam nadzieje ze dzieki uprzejmosci Jarasa (pozdrawiam) bedzie wersja z wloskami :)
Rekomendowane odpowiedzi