Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam wszystkich po dłuższej przerwie:)

Tym razem robię kolejne podejście do 3Ds Maxa 7...

Chwila roboty... Głównie służące ponownemu zaznajomieniu się UI...

Pozdrawiam

aaa.jpg

Napisano

simple man - twoje speedy naprawdę robią wrażenie, zawsze mają charakterek ;]

georgas - witamy i czekamy na więcej :> gwizdek poprawny jest, tylko niepotrzebnie się męczysz z renderami ;]

Napisano

THX Salv, a co najlepsze najczęściej robione są kompletnie z głowy, bez referencyjnej pomocy.

Oki a teraz kolejna rybka, z tym że tym razem jakoś mi czasu zabrakło. A reguły są sztywne więc nie mogłem tego dokończyć.

Napisano

Szkoda że taki mały ruch na speedzie. Zresztą to samo jest na totalu. Temat ryba jakoś dziwnie związany jest z organiką i jak się okazuje większość modelarzy ma z tym problemy. Nie ważne, moje kolejne wejście, tym razem konik morski. Mnie się podoba :)

Modelowania było tylko 54min

Napisano

no no :D

bardzo zacne speedy :) Nie obraź się Simple, to nie jest żaden przytyk, ale może spróbował byś zrobić kiedyś jedną dużą scenę zamiast masy speedów?

pozdrawiam :)

Napisano

Właśnie Ziomuś dotkełeś ważnego problemu. Jakoś nie mogę się zebrać do tego żeby poświęcić jednej pracy więcej niż dwie godziny, potem taki temat mi nie odpowiada i praca zaczyna mnie szybko denerwować.

Napisano

heh, no tak myślałem - lenisz się :P

;)

No ale udało Ci się mnie zainspirować swoimi speedami, wysłał bym na cgtotal, ale robiłem dużej niż godzinę (jakieś 2h, nie ma co się chwalić ;( )

soft: max

Proszę państwa, przed wami człowiek - ryba :D

koniec23kb.jpg

Pozdrawiam :)

Napisano

Ziomuś, ty masz po prostu chore pomysły. Miałes ciężką gorączkę, jak Ci się ta morda śniła, przyznaj się.

Brrr... przez Ciebie prędko nie zasnę...

Simple-man, wobec tego naprawde spróbuj zrobic wieksza scenę. Modelować umiesz widzę dobrze. Duża scena to jest po prostu dużo speedów w jednej scenie. Potrafisz. A wiesz, jaka satysfakcja?

Napisano

hehe :D bardzo ciekawy sposób modelowania David ;) To jest zwykłe sphere, na które nałożyłeś tkaninę czy mi się wydaje? :D

No dobra, ja też sobie zrobiłem duszka ;) Jakieś 30 min w maxie, tekstura oczu, render i "obróbka" w Szopie ;) jakieś 15 min

duchkoniec6oa.jpg

Napisano

Sorki za OT, ale niestety nie mogę się zgodzić slizgi z twoim podpisem. W pewnym zakresie i w określonych warunkach przewidywalne i to z zadziwiającą dokładnością. Przykład: podrzucona piłka spadnie, zawsze i wszędzie da wykazać doświadczalnie, że następstwem podrzucenia będzie upadek.

A teraz do rzeczy fajne słuchaweczki. Trochę widać speeda po modelu ale jest bardzo dobrze. Szczególnie podoba mi się czerwony shaderek i obicie na sluchawkach.

Napisano

hehe 10 razy przeczytalem Twoj koment zanim skminilem o co chodzi :) LOL w glowie mialem tylko WTF? :) LOL no LOL ;)..a podpisik z "the lost world: jurassic park" M.Christona :)

Napisano

Simpleman, ladnie, ale gdybys tak jeszcze wrzucal jakas ladna siatke to byloby swietnie ;) (ta co pokazujesz wyglada tak standardowo ;) ...)

Pozdrawiam

Napisano

Simple_man widzę że idziesz jak burza z tymi speedami - kotek jest cool - trochę mi przypomina w stylistyce modele reanimatora ale to akurat b.dobrze :) pozdrawiam

Napisano

No to skoro wam się podoba to macie więcej. Choć tym razem jakoś sam nie jestem przekonany do tego modelu coś mi się widzi, że jest słabiutki ;P

A no i czas 1h modelowania.

Napisano

Ponownie wymodelowalem latarke tylko tym razem w XSI i musze przyznac ze bardzo fajnie sie tam modeluje, jak dla mnie to duzo wygodniej niz w maxie, polecam.

Napisano

No to chłopaki na Totalu polecieli po maxie temat nowego speeda kaykatura siebie lub innego członka forum 3dtotal. Tym razem zmienili zasady. 2h na modelowanie i czas trwania speeda 2 tygodnie. Będzie ciężko :/

Napisano

Simple MAn Swietne!!!

Ja dozucam swoje, nie takie calkiem speedowe, ale zawsze, taka POSTAC, chcialem dac do wipu ale mysle ze CIENIZNA, i osmieszac sie nie ma co :)

Plz o komentazyk

Robione w Blenderq jak cos :D

Napisano

Simple_man bardzo fajnie ! Podoba mi sie :)

Em, Nicon w zasadzie to nie wiem jak czlowiek by mogl sie w tym poruszac ;o Ale pracuj dalej i speeduj bo tak mozesz sie dobrze nauczyc modelowania.

Napisano

Simple_man - bardzo ładnie, tylko dlaczego nigdy, na zrobionych przez ciebie twarzach nie uwypuklasz nosa w miejscach obok dziurek?

Też chce zrobić swoją karykature na 3dtotal.

Narazie zrobiłem sobie taką twarzyczke żeby poćwiczyc bo w życiu zrobilem tylko 2 :). Tą którą dam na tamto forum napewno będzie utrzymane w tym stylu.

twarz5pe.jpg

Napisano

hehe

to ja też zamieszcze moją - tym razem to 1h 20 min, więc mieszczę się w limicie... Może sobie zapostuję na 3d Total, a co mi tam ;)

Altus -> fajne, stylowa taka ta twarzyczka... Cos mi się z maskami karnawałowymi kojarzy - podoba mi się :)

karykaturakoniec1is.jpg

pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności