Baton Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Hehe, dobre. Podoba mi sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Witam wszystkich po dłuższej przerwie:) Tym razem robię kolejne podejście do 3Ds Maxa 7... Chwila roboty... Głównie służące ponownemu zaznajomieniu się UI... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 A ka mam drugą rybkę, tym razem toonkową. Czas modelowanie trochę mniej niż godzina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Mója pierwsza pracka w tym dziale :P Taki tam gwizdek : modeling: ok 30 min render : ok 40 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 simple man - twoje speedy naprawdę robią wrażenie, zawsze mają charakterek ;] georgas - witamy i czekamy na więcej :> gwizdek poprawny jest, tylko niepotrzebnie się męczysz z renderami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 THX Salv, a co najlepsze najczęściej robione są kompletnie z głowy, bez referencyjnej pomocy. Oki a teraz kolejna rybka, z tym że tym razem jakoś mi czasu zabrakło. A reguły są sztywne więc nie mogłem tego dokończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Szkoda że taki mały ruch na speedzie. Zresztą to samo jest na totalu. Temat ryba jakoś dziwnie związany jest z organiką i jak się okazuje większość modelarzy ma z tym problemy. Nie ważne, moje kolejne wejście, tym razem konik morski. Mnie się podoba :) Modelowania było tylko 54min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 no no :D bardzo zacne speedy :) Nie obraź się Simple, to nie jest żaden przytyk, ale może spróbował byś zrobić kiedyś jedną dużą scenę zamiast masy speedów? pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 ziomus simple dobrze robi robiac duuuzo speedow wprawia sie tak w modelowanie i w przyszlosci bedzie pracowal w PI :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Właśnie Ziomuś dotkełeś ważnego problemu. Jakoś nie mogę się zebrać do tego żeby poświęcić jednej pracy więcej niż dwie godziny, potem taki temat mi nie odpowiada i praca zaczyna mnie szybko denerwować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 heh, no tak myślałem - lenisz się :P ;) No ale udało Ci się mnie zainspirować swoimi speedami, wysłał bym na cgtotal, ale robiłem dużej niż godzinę (jakieś 2h, nie ma co się chwalić ;( ) soft: max Proszę państwa, przed wami człowiek - ryba :D Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Ziomuś, ty masz po prostu chore pomysły. Miałes ciężką gorączkę, jak Ci się ta morda śniła, przyznaj się. Brrr... przez Ciebie prędko nie zasnę... Simple-man, wobec tego naprawde spróbuj zrobic wieksza scenę. Modelować umiesz widzę dobrze. Duża scena to jest po prostu dużo speedów w jednej scenie. Potrafisz. A wiesz, jaka satysfakcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david 3d Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Oto mój pirwszy speed. Czas modelowania: 10min, materiały: 3min I jeszcze siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 19 Październik 2005 Autor Share Napisano 19 Październik 2005 witamy i pytamy o więcej duszek jest dość prosty, ale jak na speeda to nie jest źle, jakoś poprawił mi humor ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 hehe :D bardzo ciekawy sposób modelowania David ;) To jest zwykłe sphere, na które nałożyłeś tkaninę czy mi się wydaje? :D No dobra, ja też sobie zrobiłem duszka ;) Jakieś 30 min w maxie, tekstura oczu, render i "obróbka" w Szopie ;) jakieś 15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Kiedyś coś podobnego mi się przyśniło :P ... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david 3d Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 ziomuś -> Nie wydaje ci sie, tak to robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Ta piersióweczka byla obiektem cwiczen z HDRI w Brazilu, ktory powoli rozkminiam :) PS. Chyba nie wyszla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 to jest wątek o speed modelingu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 No wiem ale nie wiedzialem gdzie dac po watek na takie cos nie warto zakladac ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 w sumie racja sorka ;) fajnie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 tez ostatnio speeduje w maxie oto efekty :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 No no - ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Sorki za OT, ale niestety nie mogę się zgodzić slizgi z twoim podpisem. W pewnym zakresie i w określonych warunkach przewidywalne i to z zadziwiającą dokładnością. Przykład: podrzucona piłka spadnie, zawsze i wszędzie da wykazać doświadczalnie, że następstwem podrzucenia będzie upadek. A teraz do rzeczy fajne słuchaweczki. Trochę widać speeda po modelu ale jest bardzo dobrze. Szczególnie podoba mi się czerwony shaderek i obicie na sluchawkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 hehe 10 razy przeczytalem Twoj koment zanim skminilem o co chodzi :) LOL w glowie mialem tylko WTF? :) LOL no LOL ;)..a podpisik z "the lost world: jurassic park" M.Christona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 oki sorki jeszcze raz za OT`a a teraz czas na mojego speeda, zgadnijcie z jakiej okazii??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clown Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 świetne pracki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Simpleman, ladnie, ale gdybys tak jeszcze wrzucal jakas ladna siatke to byloby swietnie ;) (ta co pokazujesz wyglada tak standardowo ;) ...) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Takie są niestety wymagania 3dtotal. Ale obiecuję, że się poprwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 kolejny model na helloween Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 hehe wydaje mi sie ze widzialem kotecka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 swietny kotecek ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 kotek roxuje :D super pracki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Kolejny speed, tym razem zabrakło czasu na dokończenie. Niestety 60 min to trochę mało, ale i tak jakoś to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Simple_man widzę że idziesz jak burza z tymi speedami - kotek jest cool - trochę mi przypomina w stylistyce modele reanimatora ale to akurat b.dobrze :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 nom super te speedki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 No to skoro wam się podoba to macie więcej. Choć tym razem jakoś sam nie jestem przekonany do tego modelu coś mi się widzi, że jest słabiutki ;P A no i czas 1h modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 simple tym razem średnio ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 nie mam pojęcia co to jest :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Jeszcze jeden speed w tym samym temaciku, ale tym razem bardziej chodziło o nowy shaderek na skina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Ponownie wymodelowalem latarke tylko tym razem w XSI i musze przyznac ze bardzo fajnie sie tam modeluje, jak dla mnie to duzo wygodniej niz w maxie, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 I moj dzisiejszy speed na totalu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 No to chłopaki na Totalu polecieli po maxie temat nowego speeda kaykatura siebie lub innego członka forum 3dtotal. Tym razem zmienili zasady. 2h na modelowanie i czas trwania speeda 2 tygodnie. Będzie ciężko :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 No to ja już mam "karykaturę" siebie. Czas to 1:40min oj cińko panie Adamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Simple MAn Swietne!!! Ja dozucam swoje, nie takie calkiem speedowe, ale zawsze, taka POSTAC, chcialem dac do wipu ale mysle ze CIENIZNA, i osmieszac sie nie ma co :) Plz o komentazyk Robione w Blenderq jak cos :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Simple_man bardzo fajnie ! Podoba mi sie :) Em, Nicon w zasadzie to nie wiem jak czlowiek by mogl sie w tym poruszac ;o Ale pracuj dalej i speeduj bo tak mozesz sie dobrze nauczyc modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Simple_man - bardzo ładnie, tylko dlaczego nigdy, na zrobionych przez ciebie twarzach nie uwypuklasz nosa w miejscach obok dziurek? Też chce zrobić swoją karykature na 3dtotal. Narazie zrobiłem sobie taką twarzyczke żeby poćwiczyc bo w życiu zrobilem tylko 2 :). Tą którą dam na tamto forum napewno będzie utrzymane w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 I ja chcialem zrobic twarzyczke :) To jest moja 2 glowa w zyciu i tak srednio wyszla :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 hehe to ja też zamieszcze moją - tym razem to 1h 20 min, więc mieszczę się w limicie... Może sobie zapostuję na 3d Total, a co mi tam ;) Altus -> fajne, stylowa taka ta twarzyczka... Cos mi się z maskami karnawałowymi kojarzy - podoba mi się :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 No i moja trzecia glowa, szkoda tylko ze wszystkie wygladaja jakby nalezaly do kosmitow a nie do ludzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi