jasam2 Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 (edytowane) Witam, Współpracuję w temacie wizualizacji z firmą Procyon, produkującą prefabrykowane domy pasywne. Kilka typów domów już jest, kilka następnych właśnie się tworzy. Chciałbym poddać krytyce wybrane wizualizacje. Wszystko tworzone w oparciu o model z Archicada, później 3dmax, vray i PS. Założenie jest takie, że mają być ludzie, ma być "scenariusz" opracowany dla każdego domu (np. rodzina 2+1 wraca z zakupów, rozpakowuje się z samochodu, wchodzi do domu, dzieci się bawią, itd.). Jak widać korzystam z bibliotek Viz-People- wielkie dzięki za świetne materiały, zwłaszcza za te same postacie w różnych ujęciach :) Wszystkie stworzone wizualizacje można obejrzeć na stronie producenta: http://domy.procyon.com.pl/ Pozdrawiam, Jakub www.piktoforma.com http://www.facebook.com/Piktoforma https://vimeo.com/piktoforma [ATTACH=CONFIG]90735[/ATTACH] Edytowane 6 Czerwiec 2013 przez jasam2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 no to vispeople odrobił lekcje, bo z mieszkańcami te domy nabierają bardzo komercyjnego charakteru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Piękne prace, świetny montaż, mistrzowskie klimaty. Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Bardzo ładne wizki, ludzie świetnie się wpasowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 HoHo! Gratulacje. Fajna galeria :) Naprawdę fajnie użyte ludki! Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Naprawdę dobrze zrobione wizku. Widziałem, że też dobrze sprawdzają się na stronie. Co do VizPeople - faktycznie, jedna z lepszych realizacji z VizPeople. Świetnie wykorzystany produkt! Lisu gratuluję, fajnie, że VizPeople tak się kręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 7 Czerwiec 2013 Share Napisano 7 Czerwiec 2013 (edytowane) Mam nadzieję, że na trzecim tylko dom nie jest fotą?:) Edytowane 7 Czerwiec 2013 przez deshu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasam2 Napisano 7 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Dziękuję panowie. Tak, VizPeople działa i ratuje skórę przy takich realizacjach. To jedyne (chyba, że o czymś nie wiem) źródło postaci w różnych ujęciach. I świetnie wycięte i oświetlone i w ogóle :) deshu- no pewnie :) Chociaż jest tam trochę przemalowywania i przeklejania w tle, także nie jest to po prostu zdjęcie z wklejonym domem. Pozdrawiam, Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 7 Czerwiec 2013 Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Świetnie wyszło! Przede wszystkim interiory, wspanała robota. Maluteńki minusik tylko za niebo w zimowym exteriorze nocnym na pierwszym obrazku. Chmurki mi jakoś nie pasują ale to gwestia gustu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Hehe, wiem wiem. Good job man. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Czerwiec 2013 Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Podoba mnie się to bardzo! Świetne klimaty. Nienaturalnie w oczy rzuca się jedynie stolik na czwartym obrazku od góry. Materiał zbyt refleksyjny. Kawał dobrej roboty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 28 Czerwiec 2013 Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Swietne wnętrza ! Czy projekty wnętrz to też wasza robota ? pozdrawiam, GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 28 Czerwiec 2013 Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Piekne vizki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasam2 Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Dzięki Panowie. pionix- jasne. Przy tym wnętrzu miałem jakąś manię wykorzystywania reflection pass i coś za bardzo podkręciło się ;) georgas - wnętrza w większości kombinowane na szybko, do wizualizacji przeze mnie. Bazują jedynie na prostym modelu z Archicada i paru zdjęciach referencyjnych, pokazujących mniej więcej jaki ma być klimat materiałowy i meblowy. Fajnie przed snem przeczytać coś miłego :) Pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kroolik_wodny Napisano 5 Lipiec 2013 Share Napisano 5 Lipiec 2013 Teraz widzę, że ludzi ze zdjęć jednak da się odpowiednio wstawić. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 5 Lipiec 2013 Share Napisano 5 Lipiec 2013 Ładne obrazki, podobają mi się. Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber Napisano 11 Lipiec 2013 Share Napisano 11 Lipiec 2013 Jak już wyżej zostało powiedziane, bardzo fajna prezentacja:) Możesz powiedzieć coś o świetle w scenach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasam2 Napisano 16 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2013 Cześć i dzięki :) gruber - w większości sceny oświetlane są hdri (od Petera Guthriego) w vray domelight, w paru widokach jest vraysun, wszystkie z vray physical camera i vray frame buffer z włączonymi krzywymi dla podkręcenia kontrastu. Dużo dodaję w postprodukcji, czasami zmieniam kolor oświetlenia, natężenie, niebo w tle, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi